تمرکز بر ارتقای سطح آموزشی شوراهای کشور برای کاهش خطاهای احتمالی

تمرکز بر ارتقای سطح آموزشی شوراهای کشور برای کاهش خطاهای احتمالی

به گزارش شهریار ، شهرام دبیری در مراسم نکوداشت روز ملی شوراها ضمن تبریک این روز به اعضای پارلمان شهرهای کشور و اشاره به تاریخچه تشکیل شوراها، اظهار کرد: حضرت امام خمینی (ره) در نهم اردیبهشت سال ۱۳۵۸ دستوری به شورای انقلاب دادند که براساس آن، آیین نامه اجرایی شوراهای شهر برای اداره امور شهرها تشکیل یافت.

وی ضمن اشاره به اهمیت نهاد شورا با بیان اینکه یک فصل از قانون اساسی کشور به شوراها اختصاص یافته است، یادآور شد: مطابق با قانون، ضرورت دارد تمامی مسائل و مشکلات مردم از طریق شوراها بررسی شده و نارسایی‌های موجود در حوزه های مختلفی چون اقتصادی اجتماعی فرهنگی از طرف نهاد شورا واکاوی و نتیجه به مراجع بالاتر اعلام شود.

رئیس شورای‌عالی استان‌های کشور با اشاره به اینکه شوراها طی شش دوره فعالیت خود، سیر تکاملی خوبی را طی کرده اند، افزود: ارتقا سطح آموزشی برای جلوگیری از خطاهای احتمالی نیازمند برنامه ریزی دقیقی است و در این زمینه برنامه‌های آموزشی خوبی برای پیشگیری از خطاها آغاز شده است چرا که سنخ خطای شوراها مالی نبوده و بیشتر مربوط به عدم آشنایی با قوانین است.

شهرام دبیری با بیان اینکه در سال جاری تلاش می کنیم برای تمامی استان ها برنامه آموزشی برگزار کنیم، یادآور شد: ۱۲۷ هزار نفر عضو شورا در کشور وجود دارد از این رو امیدواریم با توسعه آموزش و افزایش نظارت‌ها خود شورا در قالب ناظر این نهاد عمل کرده و نیازمند ورود نهادهای نظارتی دیگر نباشیم.

دبیری با اشاره به اینکه امروزه شوراهای روستا نقش مهمی در توسعه روستاها، اجرای طرح های هادی و حل اختلاف دارند، تصریح کرد: از طریق سامانه دهیاری‌ها و شهرداری‌ها پیگیر مشکلات شوراهای شهر و روستا بوده و اجازه نخواهیم داد، هیچگونه تخلفی در شوراها رخ دهد.

رئیس شورای اسلامی شهر تبریز ضمن اشاره به  ۳۴ وظیفه شوراها با بیان اینکه انتخاب شهردار و نظارت بر عملکرد و اجرای قانون مهمترین وظیفه شورا است، خاطر نشان کرد:درآمد پایدار شهرها پایین بوده و ۸۰ درصد درآمد شهرداری ها از طریق تراکم فروشی، وصولی از  ماده صد و عوارض تامین می شود که این درآمدها اصولی نیست و در این زمینه حتی قانون درآمد پایدار و هزینه های شهرداری نیز کمک کار نیست.

دبیری با بیان اینکه شورای عالی شهرسازی در ارتباط با ضوابط ساختمانی قوانینی وضع می کند اما باید این وظیفه به کمیسیون ماده پنج ارجاع داده شود، تصریح کرد: اجرای ضابطه شورای عالی شهرسازی در تمام شهرها به صورت یکسان جوابگو نیست چرا که هر شهر ویژگی های منحصربفرد خود را دارد به طوری که ارتفاع ساختمان‌ها، صوابط شهری باید در خود شهرها تنظیم شود. اگر تصمیمات مربوط به ضوابط شهرسازی که توسط شورای عالی شهرسازی انجام می‌شود در داخل استان اتخاذ شود، نتایج رضایت بخش تری برای مردم خواهد داشت.

وی در پایان سخنان خود با اشاره به شعار سال، یکی از وظایف شورای شهرها را نیز برنامه ریزی برای مشارکت مردم در امور عمرانی، اقتصادی و غیره دانست و گفت:ما در مجموعه شورای شهر و شورای استان رضایت کامل از دولت، استانداری، فرمانداری و هیئت تطبیق داریم و معتقدیم حضور پیگیر و مستمر شخص استاندار در بازدید از پروژه‌های عمرانی شهر، حکایت از اهتمام ویژه ایشان در تسریع پروژه‌های اجرایی است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار آذربایجان شرقی نیز در این مراسم ضمن تبریک روز ایمنی حمل‌ونقل و روز شوراها اظهار کرد: شوراها به عنوان نماد مردم‌سالاری دینی در جهت توسعه مدیریت شهری هستند. در حال حاضر در سومین دهه شکل گیری شوراها هستیم به طوری که مهمترین مسئله ما آسیب شناسی ادوار شوراهای اسلامی شهر است چرا که این آسیب شناسی می تواند در جهت انتقال تجربیات به دوره جدید موثر باشد.

جبارعلی ذاکری با بیان اینکه رعایت ضوابط قانونی در مصوبات شورا یکی از انتظارات ما از این نهاد است، تاکید کرد: برای نیل به مبنای سیستمی توسعه، باید به سمت استفاده از سامانه مشترک و منسجم سوق داده شود به طوری که بهره مندی از چنین سامانه ای موجب بهبود وضعیت اجرای طرح های توسعه تفصیلی و طرح هادی روستایی می شود. اپلیکیشن این سامانه طراحی شده و امیدواریم پس از تکمیل شاهد رونمایی و بهره‌برداری از آن در ۷۲ شهر استان باشیم.

لینک اصل خبر در سایت شهرداری تبریز

    منبع خبر

    شهرداری تبریز

    شهرداری تبریز

    شهرداری تبریز یک شهرداری در شهر تبریز می باشد

      نظرات