شرکت آب و فاضلاب اهواز یک شرکت در شهر اهواز می باشد
فعاليت سازمان درسال ۱۳۴۴ با تحويل تاسيسات آبرساني شهر اهواز از بخش خصوصي آغازگرديد و مطابق قانون مصوب سال ۱۳۶۹ مجلس شوراي اسلامي در چارچوب شركتهاي آب و فاضلاب ادامه فعاليت داد. در سال ۱۳۷۷ با عنوان شركت آب و فاضلاب اهواز وظيفه تامين و توزيع آب شهري و همچنين جمعآوري ، انتقال و تصفيه فاضلاب را برعهده گرفت.
این شرکت خدمات آب وفاضلاب شهرهای اهواز اهواز و شهرهاي تابعه رابا جمعيتي معادل يك ميليون و سیصدوشصت ویکهزاروهشتصدوشصت وپنج نفرارائه می نماید.
شهر اهواز مرکز استان خوزستان یکی از کلان شهرهای ایران است. این شهر که در بخش مرکزی شهرستان اهواز و در بخش جلگهای خوزستان و با ارتفاع ۱۲ متر از سطح دریا واقع شدهاست. شهر اهواز با ۲۰،۰۰۰هکتار مساحت، چهارمین شهر وسیع ایران پس از تهران، مشهد و تبریز میباشد. اهواز را در جایگاه هفتمین شهر پرجمعیت ایران قرار میدهد.
کارون پرآبترین رود ایران با سرچشمه گرفتن از کوههای بختیاری، با ورود به اهواز، شهر را به دو بخش شرقی و غربی تقسیم نموده و جلوه زیبایی به شهر دادهاست.
وجود کارخانجات بزرگ صنعتی، تاسیسات اداری و صنعتی شرکت مناطق نفتخیز جنوب و شرکت ملی حفاری ایران، اهواز را به یکی از مهمترین مراکز صنعتی ایران تبدیل کرده است.
هم اکنون وجود کارخانههای عظیم صنعتی و شرکتهای بزرگ نفتی و غیر نفتی و نیز وجود اراضی وسیع کشاورزی و رودخانه کارون بزرگترین و پر آب ترین رودخانه کشور و... این شهر رابعنوان یکی از برجسته ترین شهرهای اقتصادی ایران که سهم بسیار زیادی را در اقتصاد ایران دارا میباشد تبدیل کردهاست، چنانکه به آن قلب تپنده اقتصاد ایران نیز گفته میشود. اهواز کنونی محور ترانزیتی بسیار مهمی است.که ازراههای زمینی و ریلی و هوایی دیگر شهرهای ایران رابه بنادر مهمی مانند ماهشهر و آبادان و بندر امام خمینی و خرمشهر به عنوان مرزهای آبی و شلمچه و چزابه بعنوان مرزهای زمینی با کشور عراق متصل میکند.
آب خام مورد نیاز تاسیسات تولیدازسه منبع تامین میگردد:
۱- رودخانه کارون : رودخانه كارون با حداقل دبی در ایستگاه اهواز در فصل کم آبی ۹۰ مترمکعب بر ثانیه و در حداکثرآبی در مواقع سیلابی حدود ۵۰۰۰ مترمکعب بر ثانیه و متوسط آن در فصل پرآبی ۲۵۰۰ مترمکعب بر ثانیه یکی از منابع تامین آب محسوب می شود .
۲- خط انتقال آب غدیر:در شرایط فعلی تصفیه خانه شماره دو وشماره یک با دبی ۴-۲ متر مکعب در ثانیه از خط انتقال غدیر آب(منبع تامین کننده سد کرخه- سازمان آب وبرق خوزستان) دریافت می نمایند.
۳- خط انتقال آب حیات :آب مورد نیازمنابع ذخیره حصیرآبادبا دبی ۷۰،۰۰۰- ۶۵،۰۰۰ متر مکعب درشبانه روز از طریق خط انتقال آب حیات (منبع تامین کننده چاههای فلمن شوشتر- شرکت آب وفاضلاب خوزستان)تامین میگردد.
طول شبكه آبرساني شركت ۲۹۲۶ كيلومتر و تعداد (آحاد)مشتركين آب تحت پوشش ۴۳۴،۵۰۳ هزار مشترك ميباشد.
شرکت در سال ۱۳۷۳ متولي خدمات دفع فاضلاب گرديد و هم اينك داراي ۲۲۵۰ كيلومتر خطوط فاضلاب بوده و با ۱۶۷ ايستگاه پمپاژ و يك مركز تصفيه فاضلاب با ظرفيت پالايش ۳۹۰ ليتر در ثانيه ۱۴۰۰ مترمکعب در ساعت تعداد(آحاد) ۳۸۱،۹۴۳ هزار انشعاب فاضلاب را تحت پوشش قرار ميدهد.
موضوع فعاليت شركت طبق اساسنامه :
فعالیت اصلی شرکت طبق اساسنامه عبارت است از ایجاد و بهره برداری از تاسیسات مربوط به تولید و توزیع آب شهری و همچنین جمع آوری و انتقال و تصفیه فاضلاب در داخل محدوده قانونی شهرهای اهواز ،حمیدیه ، ملاثانی ،ویس و شیبان ، رامین و شیرین شهر و سرمایه گذاری در موسسات و انجام امور تحقیقاتی و آموزشی در فعالیت مرتبط می باشد .اجرای طرحهای تامین و انتقال آب بر حسب مورد موافقت وزارت نیرو خواهد بود .بهره برداری از کل تاسیسات آب شرب انحصاراً در اختیار این شرکت می باشد و توسط هیأت مدیره منتخب مجمع عمومی اداره میشود .تعداد شهرهای قلمرو فعالیت شرکت هشت شهر با ۸۱۶،۴۴۶ مشترک آب و فاضلاب بوده و در قالب چهار واحد خودگردان مدیریت می شود .
گستره فعاليت شركت: ( جغرافيايي)
شهرهای اهواز ، کارون ، حمیدیه ، ملاثانی ، ویس و شیبان،رامين و شيرين شهر