هیچ‌کس تنها نیست!

ایران در حوزه شادی، رتبه ۱۱۴ام را در رده‌بندی سازمان جهانی بهداشت دارد. افسردگی در ایران آمار نسبتاً بالایی دارد. شادی‌های اجتماعی ما در حد ارتباط کلامی توقف کرده و از ارتباطات رفتاری و احساسی واقعی خبری نیست. تفریحات فردی غیرفعال مانند رفتن به مراکز خرید، رفتن به رستوران‌ها، پاساژ گردی، تماشای تلویزیون، تمسخر دیگران و... تا حدی جای شادی و نشاط اجتماعی را گرفته است.

اینها، نکات ناخوشآیند و تلخی‌ست که متاسفانه وجود و واقعیت دارند. نکاتی که وقتی همه را پشت سرهم می‌خوانی، دچار یاس و هراسی دردناک می‌شوی و فکر می‌کنی که برای گریز از آنها هیچ راهی باقی نمانده است؛ اما آیا به واقع برای برطرف کردن مشکلات اوضاع نشاط اجتماعی‌مان هیچ راهی نیست؟

یکی از وظایف اصلی دستگا‌ه‌های فرهنگی، داشتن و اجرا کردن برنامه‌هایی‌ست که خروجی آنها در کنار دارا بودن نتایج ایدئولوژیک و مفهومی و... آثار به ظاهر ساده‌تر اما بسیار مهمی همچون ایجاد سرگرمی و جذابیت و تنوع در روحیه و زندگی افراد جامعه داشته باشند که در نهایت، منتج به ایجاد شور و شوق و نشاط اجتماعی خواهند شد.

در دورانی که تراکم جمعیت و ترافیک و محدود شدن فرصت افراد (به دلایلی همچون مشکلات اقتصادی و غیره) برای پرداختن به اوقات فراغت و...، شیوه زندگی شهری امروز را دستخوش تغییرات اساسی کرده است، توجه به مقوله مهم نشاط اجتماعی، بیش از پیش اهمیت پیدا کرده است.

نشاط و شور اجتماعی از آن دست مساله‌هایی‌ست که در هر دو حوزه حساس فرهنگی و اجتماعی قابلیت پیگیری و برنامه‌ریزی دارد و بار دیگر تاثیر و تاثر دو حوزه فرهنگ و اجتماع را به خوبی عیان می‌کند.

دراین‌باره، یکی از نهادهایی که می‌تواند نقشی تاثیرگذار در افزایش و ارتقای سطح نشاط اجتماعی داشته باشند، شهرداری‌ها هستند که به شکلی تقریبا بی‌واسطه با مردم در ارتباطند.

مدل و شیوه‌ای که شهرداری ساری در سال‌های اخیر در مواجهه و پرداختن به مسائل فرهنگی و اجتماعی انتخاب کرده، با نگاهی به مصادیق، نشان می‌دهد که مجموعه مدیریت شهری مرکز استان مازندران، همان‌طور که بارها و به عناوین مختلف بیان کرده که فرهنگ، همسنگ عمران است، در عمل نیز به آن معتقد بوده است.

افزایش سرانه فضای سبز و تعداد پارک ها و اماکن تفریحی در شهر ساری و انجام برنامه‌های مختلف فرهنگی و ورزشی همچون جشن‌ها و مراسم آیینی و مناسبتی و برگزاری جشنواره‌های مردمی در پارک ملل و بوستان ولایت و توجه به افزایش زیرساخت‌های فرهنگی در بحث پشتیبانی‌های لجستیکی و سخت‌افزاری و مشارکت شهرداری ساری با دیگر نهادهای فرهنگی و اجتماعی در انجام برنامه‌های فرهنگی، گوشه‌هایی از این دقت و توجه تیم مدیریت شهری ساری به مقوله مشارکت شهروندان در فعالیت‌های شهروندی مثبت و افزایش حس مشارکت و ارتقای نشاط اجتماعی بوده است.

اگر چه طبق آمار کلی که در ابتدای متن آورده شد، کشور و استان ما هنوز برای رسیدن به نقاط پایدار و سطح مطلوبی از نشاط اجتماعی فاصله دارد اما حرکت‌ها و فعالیت‌هایی که با حفظ شئون اخلاقی و معنوی و قانونی، توجه و تاکید مضاعفی بر ایجاد جاذبه و سرگرمی‌سازی برای مردم و تزریق احساس مشارکت دسته‌جمعی دارند، می‌توانند آرام آرام، تغییرات شگرفی را در بستر اجتماعی به وجود بیاورند اما فراموش نکنیم که شهرداری در این مسیر نیاز به همراهی واقعی و جدی سایر نهادها و دستگاه‌ها نیز دارد.

لینک اصل خبر در سایت شهرداری ساری

    منبع خبر

    شهرداری ساری

    شهرداری ساری

    شهرداری ساری یک شهرداری در شهر ساری می باشد

      نظرات