نغمه غم انگیز تاب آوری خراسان شمالی در برابر زلزله
گزارش: خراسان شمالی همیشه می لرزد و این استان یکی از لرزه خیزترین استان های کشور است که سالانه تعداد زیادی زمین لرزه با شدت های مختلف و در عمق های متفاوت در نقاط مختلف این استان رخ می دهد.
به گزارش ایسنا، منطقه خراسان شمالی، تاکنون زلزله موجب بروز خسارت های فراوانی در این استان شده که حتی این حادثه طبیعی موجب گرفتن جان تعدادی از افراد ساکن در این استان نیز شده است.
زلزله بهمن سال ۷۵ در بجنورد، اردیبشهت سال ۹۶ در بجنورد و مانه و سملقان و زلزله ۲۶ تیر ۹۷ در بخش سنخواست جاجرم از جمله زلزله هایی بوده که قدرت بزرگی داشته و خسارت های فراوانی را به بخش مسکونی و زیرساختی این استان وارد کرده اند.
در حقیقت می توان گفت این بلای طبیعی همیشه در کمین این استان نشسته است و واقعه ای است که برای عدم بروز آن علاجی وجود ندارد بنابراین تنها راه مقابله با آن برای کاهش تلفات جانی و مالی بالابردن تاب آوری در بخش های مختلف است اما این استان چقدر تاب آوری لازم در حوزه های مختلف در برابر این حادثه طبیعی را دارد؟
۸۰ درصد از منازل مسکونی شهری ساخته شده در استان طی دو دهه اخیر تاب آوری در برابر زلزله را دارند/ منازل مسکونی خود را جوان مرگ نکنیم.
به گزارش روابط عمومی سازمان، علی اکبر رمضانی رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان در گفت و گو با خبرگزاری ایسنا، منطقه خراسان شمالی به مناسبت پنجم دیماه روز ملی ایمنی در برابر زلزله، در پاسخ به این سوال که چند درصد از منازل شهری خراسان شمالی تاب آوری لازم در برابر زلزله را دارد؟ گفت: اطلاعات دقیق و کاملی در رابطه با اینکه چند درصد از منازل مسکونی این استان و حتی در کشور تاب آوری لازم در برابر زلزله را دارند، وجود ندارد.
وی افزود: اما از آنجاییکه طی دو دهه اخیر این سازمان در حوزه استفاده از افرادی که دارای پروانه اشتغال در حوزه ساخت و ساز، نظارت و اجرا در این رابطه توجه جدی داشته است، می توان گفت که به طور قطع ساخت و سازهای انجام شده در دهه های ۸۰ و ۹۰ در این استان تا ۸۰ درصد تاب آوری لازم را داراست اما باید به این موضوع توجه کرد که بسیاری از منازل نیز هستند قبل از این دو دهه ساخته شده اند.
وی ادامه داد: از آنجاییکه شهر بجنورد جزء استان های بسیار خطر پذیر در برابر زلزله است به همین دلیل با انجام فعالیت های فرهنگی سعی بر این شد تا آگاهی های لازم در خصوص مزیت های ساخت یک منزل استاندارد را به مردم معرفی کنیم و هم اکنون به سطحی رسیده ایم که خود شهروندان مطالبه گر شده اند و می خواهند منزل مسکونی آن ها توسط افراد متخصص و دارای دانش کافی از حوزه ساخت و ساز ساخته شود.
رمضانی اظهارکرد: اما هنوز در این ارتباط به نقطه مطلوب نرسیده ایم و حفره هایی وجود دارد که باید این حفره ها پر شود و درخصوص ساخت و ساز منازل مسکونی نیازمند قوانین جامع تری هستیم.
وی تصریح کرد: از سوی دیگر در حال حاضر تعداد متخصصان و کارشناسان مرتبط با ساخت و ساز در جامعه کم نیست و افرادی که احساس می کنند که آیا منزل آن ها به کنترل برای ارزیابی در رابطه به اینکه تاب آوری لازم را در برابر زلزله دارد و یا خیر، استفاده کنند.
وی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر مسئولان باید اعتباری را در نظر گیرند و طرح جامع بررسی آسیب پذیری شهرهای خراسان شمالی را به منظور ارزیابی اینکه چه تعداد از منازل تاب آوری لازم را نداشته و باید تخریب و بازسازی شوند و چه تعداد فقط نیاز به مقاوم سازی با یک رفع عیب کوچک دارد را آماده کنند.
این مقام مسئول تاکید کرد: به هیچ عنوان نیازی نیست که به صرف سود بردن از صنعت ساخت و ساز، ساختمان ها را جوان مرگ کنیم چراکه هر ساختمان طول عمر مشخصی دارد و باید از این طول عمر حداکثر استفاده را کرد.
وی در ادامه گفت: طرح جامع آسیب پذیری را در شهرهای خراسان شمالی نداریم و این طرح کمک زیادی به پایدارسازی منازل مسکونی خواهد کرد.
لینک اصل خبر در سایت سازمان نظام مهندسی ساختمان استان خراسان شمالی
نظرات