رشد ۴ برابری شبکههای آبیاری و زهکشی پس از انقلاب/ ارتقای بهرهوری و کاهش ۴۴ درصدی مصرف آب در هکتار
"فتحاله دهکردی" در گفتوگو با پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو(پاون)، مجموع سطوح زیر پوشش شبکههای آبیاری و زهکشی قبل از انقلاب را ۷۵۰ هزار هکتار عنوان کرد و افزود: پس از انقلاب سطح زیر پوشش شبکههای مدرن آبیاری و زهکشی با ۱.۱ میلیون هکتار افزایش به حدود ۱.۸۵ میلیون هکتار رسید.وی ادامه داد: با ارتقای بهرهوری در این شبکهها میزان مصرف آب در هر هکتار زمین به ۵ هزار و ۹۰۰ مترمکعب کاهش یافت و در مجموع میزان مصرف آب شبکههای آبیاری کشور با ۴۴ درصد کاهش به رقم ۷ هزار مترمکعب در هر هکتار رسید.
مدیرکل دفتر بهرهبرداری از تاسیسات انتقال و توزیع آب شرکت مدیریت منابع آب ایران با بیان اینکه پس از انقلاب اسلامی تاکنون، با توجه به آمایش سرزمینی در سطح کشور، ۱۱۲ شبکه آبیاری و زهکشی به بهرهبرداری رسیده است، تصریح کرد: از مهمترین شاخصههای این شبکهها پراکندگی و گستردگی زیاد آنهاست، بهگونهای که احداث آنها تقریباً در تمامی استانهای کشور، زمینهساز اشتغال تعداد زیادی از مردم آن منطقه را مهیا کرده است.
دهکردی اضافه کرد: شبکه آبیاری و زهکشی ورامین در استان تهران، شبکههای چاهنیمه، میانکنگی و بمپور در استان سیستان و بلوچستان، دشتعباس در استان ایلام و شبکههای مدرن آبیاری پاییندست سد مخزنی کرخه در استان خوزستان از جمله شبکههای مهم احداث شده پس از انقلاب است.
وی با اشاره به اینکه آخرین شبکه آبیاری و زهکشی که قبل از انقلاب و در سال ۵۷ به بهرهبرداری رسید، شبکه آبیاری و زهکشی مهاباد در استان آذربایجان غربی بوده است، اظهار کرد: تا قبل از انقلاب در مجموع فقط ۲۰ شبکه آبیاری و زهکشی در کشور ایجاد شد که قدیمیترین آنها شبکه آبیاری و زهکشی آبپخش در استان بوشهر با مساحت ۸ هزار و ۷۰۰ هکتار در سال ۱۳۲۰ به بهرهبرداری رسید.
مدیرکل دفتر بهرهبرداری از تاسیسات انتقال و توزیع آب شرکت مدیریت منابع آب ایران خاطرنشان کرد: با پیروزی انقلاب اسلامی، چرخهای صنعت و کشاورزی کشور حرکت رو به رشدی داشته و زیرساختهای مورد نیاز در همه زمینهها بویژه در بخش کشاورزی و شبکههای مدرن آبیاری و زهکشی در نقاط مختلف کشور توسعه یافت. لینک اصل خبر در سایت شركت بهره برداری از شبكه آبیاری و زهكشی دز-شمال خوزستان
نظرات