تشکیل جمعه بازار و بازار شب / افزایش بازارهای محلی بر اساس نیازسنجی محیطی و منطقه ای

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل شهرداری ساری، در ابتدای جلسه گفت و گو، رییس سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فراورده های کشاورزی به بیان مواردی پیرامون تشریح کارکردهای سازمان متبوعش پرداخت.

وی عمده فعالیت این سازمان را بر اساس دستوالعمل وزارت کشور در سال ۹۰، برنامه ریزی صحیح و ساماندهی بازارهای تحت پوشش و میادین تره بار همچون بازارهای سنتی، بازارچه ها و بازارهای سوغات کشور بیان کرد.

وی گفت: در سه ماه گذشته ساری جزو معدود مراکز استانی بود که تحت عنوان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده های کشاورزی ۱۴ ماموریت به وظایف سازمانی  اضافه گردید. در حال حاضر سه بازار بزرگ تحت نظارت سازمان قرار دارد بازار شریف العلما ، بازار ملامجدالدین و بازار شهید بهشتی در منطقه بلوار کشاورز .

معینی بخش دیگری از فعالیت های سازمان خود را ساماندهی دست فروشان عنوان کرد که در این راستا ۱۴ بازار در روزهای هفته برپا می شود. که این امر سهولت دسترسی همشهریان به مایحتاج روزانه رادر نزدیکترین مکان و بازه زمانی فراهم می آورد  و نقش موثری نیز در کاهش بارترافیکی خواهد داشت.

همچنین این مسئول به تشکیل بازارچه های محلی و بازار سوغات مازندران اشاره کرد و برپایی میدان بار مرکزی با همکاری بخش خصوصی را از جمله برنامه های مدون سازمان دانست و گفت : ساماندهی مشاغل مزاحم بر اساس بند ۲۰ ماده ۵۵ شهرداری ها نیز موضوع دیگری است که در دستور کار قرار دارد.

رییس سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فراورده های کشاورزی شهرداری مرکز استان در ادامه به حمایت های مهدی عبوری شهردار ساری در راستای اقدامات اجرایی برای بهبود وضعیت ساماندهی مشاغل اشاره کرد و اظهار داشت: اختصاص زمین به مساحت ۱۱ هکتار بین جاده ساری به قائم شهر برای سایت نمایشگاه داران خودروهای سبک و تشکیل شرکت شهرک های خودرویی نمونه ای از برنامه ریزی اجرایی برای این صنف از همشهریان با همکاری بخش خصوصی می باشد.

معینی به استقبال مردم از بازارهای تحت پوشش شهرداری به دلیل نظارت و خدمات بهتر ان ها اشاره کرد و نیاز به افزایش بازارهای دیگر را بر اساس نیازسنجی محیطی و منطقه ای جزو اقدامات آتی سازمان خود دانست.

وی گفت: عرضه بدون واسطه تولیدات کشاورزی روستائیان در بازارها به خصوص بازارهایی همچون شریف العلما که از قدیم بازار مرکزی ساری بوده است جزو فعالیت ها سازمان است. در هر سه منطقه شهرداری بازارهای روز تعبیه شده است. در هر روز در چند نقطه ما بازارهای روزانه داریم. ساماندهی کسبه بازارهای هفتگی با صدور کارت های شناسایی و ارائه خدمات بهداشتی لازم به آنان اجرایی شد. در حال حاضر ضوابط و دستوالعمل هایی اجرایی و انضباطی مشخص برای فعالیت کسبه بازارهای هفتگی و نحوه نظارت بر آن در دستور کار قرار دارد. ارائه نایلون های زباله و برخی لوازم جهت کنترل بهداشت محیطی محل های برگزاری بازارها و همچنین نظارت بر پیشگیری از آلودگی صوتی ناشی از  فروش محصولات و بساط آن ها کنار خانه های مسکونی مردم، نیز جزو اقدامات سازمان می باشد.


این مسئول نظارت بر قیمت را جز وظایف  اتحادیه های صنفی و سازمان تعزیرات عنوان کرد و افزود: کنترل عرضه محصولات و پشتیبانی از کیفیت و تنوع ،در کنار برپایی کانکس های فروش و عرضه میوه و تره بار در نقاط مختلف شهر و نظارت صحیح و مستمر بر آنها در زمره اهداف سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده های کشاورزی می باشد.

معینی ادامه داد: بهبود وضعیت بهداشتی و زیرساختی بازار شریف العلما با حمایت شهردار و انجام اقدامات لازم جزو فعالیت های سازمان بوده است. کف سازی، ترمیم ناودان ها، رنگ آمیزی دیوارها و سقف سازی و ارائه کدهای مشخص به کسبه بازار شریف العلما جزو فعالیت های اجرایی بوده است. که همین موضوع باعث شد در صورت عدم رضایت مشتریان، رسیدگی به هر نوع تخلف احتمالی در کوتاه ترین زمان ممکن صورت بگیرد.  در حالت کلی یکپارچه سازی و همسان سازی بازارها رادر دستور کار قرار گرفت.

در ادامه وی به شرایط سخت اقتصادی مردم  اشاره کرد و ساماندهی بخشی از دستفروشان و برطرف شدن نارضایتی های آنان را جزو اقدامات سازمان متبوعش دانست و گفت: با توجه به اینکه سد معبر خصوصاً در روزهای بارانی برای مردم  شرایط سختی به وجود می اورد بر این اساس پیگیر رعایت حقوق شهروندی خواهیم بود. در ساماندهی دستفروش ها ، همکاری تمام دستگاه های موثر در این زمینه جزو ملزومات ساماندهی است و تشکیل کارگروه ملی با همکاری شهرداری و فرمانداری و سایر دستگاه ها جزو دستور کار اجرایی مدیریت شهری قرار دارد.

معینی در ادامه به جمعه بازار و  بازار شب اشاره کرد. و گفت : "در این زمینه  ۹۱۶ نفر با ۳۱ رسته شغلی ثبت نام کردند که  در سال ۹۸ با  جانمایی های انجام شده است برپا خواهد شد که در این راستا  مجوزهای لازم نیز گرفته شده است.

رییس سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فراورده های کشاورزی  به تهیه  سه کانکس سرویس های بهداشتی برای استفاده در بازارهای هفتگی اشاره کرد و گفت: برگزاری دوره های آموزشی و برخورداری از یونیفرم های ثابت در بازارهای هفتگی و انجام کارهای فرهنگی و ارائه دستکش های موردنیاز و اجرای گام به گام این خدمات از سوی کارشناسان سازمان  به کسبه با توجه به دغدغه های امنیتی و بهداشتی نیز جزو برنامه ها و اهداف این سازمان است.

وی از همگرایی و صبوری شهروندان در این زمینه قدردانی کرد.

معینی در ادامه به تعداد ۲۶ کانکس موجود در سطح شهر اشاره کرد وهدف از آن را ارائه محصولات باکیفیت و با قیمت مناسب عنوان کرد و اظهار داشت: " مقرر شد شکل ساخت کانکس ها تغییر کند. کم بودن تعداد کانکس ها و تلاش برای افزایش تعداد آن ها و همکاری با سازمان جهاد کشاورزی و سازمان بازرگانی در جهت توزیع کالاهای موردنیاز مردم و فرآورده های گوشتی و... به صورت روزانه و فوریت جزو برنامه های سازمان قرار دارد.

رییس سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فراورده های کشاورزی  به تشکیل تیم ویژه ای جهت مدیریت بحران و تنظیم بازار به خصوص در زمینه عبورومرور و یا خسارت های محیطی به بازارها و همشهریان اشاره کرد و تمامی بازارهای تحت پوشش را شامل انجام اقدامات لازم و ایمنی قرار داد.

معینی در دستورکار قرار گرفتن بهبود وضعیت امکانات برخی از بازارها همچون بازار ملامجدالدین نیز اشاره داشت.

شایان ذکر است این برنامه به صورت همزمان از شبکه های مجازی اطلاع رسانی و پخش شد.

لینک اصل خبر در سایت شهرداری ساری

    منبع خبر

    شهرداری ساری

    شهرداری ساری

    شهرداری ساری یک شهرداری در شهر ساری می باشد

      نظرات