کودکان، سرمایه های گرانبهای محیط زیست

طرح ملی ساعتی با محیط بان اینبار در مدارس حاشیه شهر سیستان و بلوچستان با حضور مدیرکل حفاظت محیط زیست استان و با هدف نهادینه کردن حفاظت از محیط زیست میان کودکان و نوجوانان

به گزارش روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان، وحید پورمردان مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان با اظهار شگفتی از استعدادهای خفته کودکان مدارس حاشیه شهر زاهدان گفت: به منظور آشنایی بیشتر کودکان و نوجوانان با محیط ‌بانان و شغل حساس و پراهمیت محیط‌ بانی و نیز آشنایی بیشترآنان با بوم سازگان خود و مناطق حفاظت شده، اجرای طرح 'ساعتی با محیط بان' را در مدارس استان، علی الخصوص مدارس حاشیه شهرها که استعدادهای بزرگی را در خود مخفی دارند، با هدف یک گام به سوی فرهنگ سازی و تربیت نسلی که دارای سواد محیط زیستی باشند، اجرا نمودیم .

پورمردان افزود: آموزش محیط ‌زیست به‌منظور ایجاد فرهنگ عمیق یعنی تربیت افراد دارای احساس مسئولیت نسبت به محیط‌ زیست ودارای دانش، نگرش، انگیزه، تعهد و مهارت‌های لازم برای فعالیت‌های مختلف در جهت ایجاد محیط‌ زیست سالم و پاک و تعهد به نگهداری از آن برای نسل‌های آینده صورت می‌گیرد. تفکیک زباله از مبدا، رها نکردن زباله در طبیعت، پرت نکردن زباله ها از داخل خودرو به بیرون، نگهداری از درختان و نشکستن شاخه درختان و گلها، هدر ندادن آب، قرار دادن زباله ها در ساعت مقرر در مخازن زباله شهری، استفاده از کیسه های پارچه ای به جای پلاستیکی از جمله آموزش های انجام شده به کودکان در این برنامه است .

وی ادامه داد: نظام تعلیم ‌وتربیت به ‌دلیل تحت پوشش داشتن میلیون‌ها دانش‌آموز و به ‌طور غیرمستقیم خانواده‌های آن‌ها و با توجه به دوران طولانی ارتباط، مناسب‌ ترین فضای آموزشی در زمینه فرهنگ ‌سازی و تنویر افکار عمومی در راستای حفاظت از محیط زیست محسوب می‌شود .

مدیرکل حفاظت محیط زیست سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: کودکان و نیز خردسالان مهد کودک‌ها فطرت پاک و آماده‌ای دارند که چون لوحی است که اگر با آموزش‌های صحیح زیست‌ محیطی توام شود، این آموزش‌ها را چون اعضای بدن خود رشد خواهند داد و بر شخصیت و فطرت آنان تاثیرات شگرف خواهد گذاشت. به‌ وسیله آموزش‌های بازی ‌گونه در ابتدایی کودکان روش‌های حفظ محیط‌ زیست خود را به خوبی می‌آموزند. برگزاری مسابقات و تحقیقات کتابخانه‌ ای و پژوهشی حتی در این مقطع می‌تواند تاثیرات شگرفی در یادگیری داشته باشد. گنجانیدن مشکلات و مسائل مربوط به محیط‌ زیست کشور از جمله کم‌آبی، آلودگی محیط‌زیست و عوامل آلوده‌کننده و اهمیت منابع طبیعی در کشورمان در کتب درسی یکی از بزرگ‌ترین عوامل در ایجاد حساسیت در کودکان نسبت به محیط‌ زیست است که درصددیم بیشتر مورد توجه و عنایت قرار گیرد .

این طرح این بار در مدرسه پسرانه امیرالمومنین (ع) واقع در شهرک دامداران در حاشیه شهر زاهدان برگزار گردید.

لینک اصل خبر در سایت اداره کل حفاظت محیط زیست استان سيستان و بلوچستان

    منبع خبر

    اداره کل حفاظت محیط زیست استان سيستان و بلوچستان

    اداره کل حفاظت محیط زیست استان سيستان و بلوچستان یک سازمان دولتی می باشد

      نظرات