دومین نشست کمیته محیط زیست و...
قائم مقام معاونت خدمات شهری شهرداری یزد در دومین نشست کمیته تخصصی محیط زیست و توسعه پایدار کلانشهرهای کشور حضور یافت.
به گزارش روابط عمومی معاونت خدمات شهری شهرداری یزد، محمدحسن منصوری زاده قائم مقام حوزه معاونت خدمات شهری شهرداری یزد در دومین نشست کمیته تخصصی محیط زیست و توسعه پایدار کلانشهرهای کشور که با محوریت استفاده از منابع تجدیدپذیر و بهینهسازی مصرف انرژی با حضور عضو کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری، مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار، دبیرکل مجمع شهرداران کلانشهرهای ایران و مسئولین مدیریت شهری کلانشهرهای کشور و در سالن غدیر شورای اسلامی شهر تهران برگزار شد ، حضور یافت.
در دومین نشست کمیته تخصصی محیط زیست و توسعه پایدار کلانشهرهای کشور بر لزوم یک حرکت همه جانبه، عملیاتی، توام با خردورزی و همکاری جهت حل بحران های محیط زیستی کشور تاکید شد .
ناهید خداکرمی، عضو کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری با اشاره به لزوم ایجاد یک تفکر همسان در کل کشور گفت : متاسفانه در بیست سال اخیر منفعت طلبی انفرادی جای منفعت طلبی اجتماعی را گرفته و رفاه و ثروت آفرینی با تخریب محیط زیست همراه بوده که در زمان حاضر تاثیرات آن بهتدریج قابل مشاهده است، به عنوان مثال میتوان به از بین رفتن بیش از یکصد هکتار از باغات تهران اشاره کرد.
وی با اشاره به موضوع تولید آسفالت متخلخل از پلاستیک به عنوان یکی از اقدامات کشور آلمان در حوزه محیط زیست،اظهارکرد: باید با استفاده از مهارتها و استعدادهای مردمان محلی هر شهر و با بهرهگیری از ظرفیت محیطی آن و خلق ایدههای نو، ثروت آفرینی کنیم و سطح رفاه جامعه را افزایش دهیم.
خداکرمی با تاکید بر لزوم استفاده از فضای مجازی در بهرهگیری از تجارب و الگوهای جهانی در مدیریت شهری بر مبنای موقعیت جغرافیایی هر شهر،گفت: باید یک حرکت همه جانبه فارغ از نوشتهها و سخنرانیها، بهصورت عملیاتی داشته باشیم تا با خردورزی و همکاری یکدیگر، کشور را از این بحرانهای محیط زیستی خارج سازیم.
صدرالدین علیپور مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار نیز با اشاره به استقبال شهردار تهران از تشکیل کمیته تخصصی محیط زیست و توسعه پایدار کلانشهرهای کشور،اظهارکرد: هدف از برگزاری این نشست، تبادل تجربیات و دانش محیط زیستی با توجه به موقعیت جغرافیایی هر کلانشهر است.
وی ادامه داد: در سالهای اخیر بحرانهای محیط زیستی در بخشهای مختلفی نظیر مصرف بیش از حد منابع آب، انرژی و مدیریت پسماند کشور را فرا گرفته است بنابراین نیاز است تا شهرداریها پیشگام شوند و بهصورت مستقیم ورود پیدا و از دانش صاحبنظران، اساتید و تجارب جهانی نیز در این زمینه استفاده کنند.
مدیرکل محیط زیست و توسعه پایدار در ادامه اظهار کرد: ایران حدود چهار برابر نُرم جهانی انرژی مصرف می کند اما هیچ اقدام منسجمی در این حوزه بهویژه در ساختمانها صورت نگرفته و کشور با بحران مصرف انرژی روبرو است.
وی با بیان این که در مجموعه شهرداری تهران بیش از بیست و شش نیروگاه خورشیدی داریم که با استفاده از انرژی تجدیدپذیر و تزریق آن به شبکه سراسری، به مدیریت مصرف انرژی کمک میکند، گفت: طراحی و راهاندازی سامانه پایش آنلاین انرژی و مانیتورینگ هوشمند موتورخانهها، تعیین و ارتقای برچسب انرژی ساختمان و تدوین اطلس جامع انرژیهای تجدیدپذیر از جمله اقدامات اجرا شده و در حال اجرا توسط این اداره کل است .
در این نشست ضمن معرفی اقدامات و فعالیتهای اداره کل محیط زیست و توسعه پایدار جهت مدیریت مصرف انرژی و ارائه راهکارهای لازم به منظور حل موانع و چالش ها در این زمینه، مسئولان هر یک از کلانشهرهای کشور اقدامات و فعالیتهای خود در حوزه محیط زیست به ویژه مدیریت مصرف انرژی مانند شاخص های پایداری انرژی، راهکارهای صرفهجویی در مصرف انرژی در ساختمانها و غیره را جهت اشتراک گذاری تجارب ارائه کردند.
همچنین در این نشست مقرر شد مباحث مدیریت انرژی به صورت سالانه در نشست کمیته محیط زیست کلانشهرهای کشور مورد ارزیابی، بحث و تبادل نظر قرار گیرد.
در پایان این نشست، بازدیدی از نیروگاه خورشیدی سی کیلوواتی منطقه نُه به عنوان بزرگترین نیروگاه خورشیدی ساختمان های شهرداری تهران که با تزریق انرژی خورشیدی به شبکه برق شهری منجر به کاهش انتشار بیست و سه تُن مونواکسیدکربن در سال میشود، با حضور سید علی مفاخریان شهردار این منطقه به عمل آمد.
از کلانشهرهای مشهد و اصفهان در حوزه مدیریت شهری، معاونت حمل و نقل و ترافیک و سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر، شهرداری مناطق پنج و هفت در حوزه بهینه سازی انرژی های تجدیدپذیر، شهرداری مناطق چهار و هجده در حوزه بهینه سازی مصرف انرژی و شهرداری مناطق شش و نُه در حوزه توسعه انرژی های تجدیدپذیر تقدیر به عمل آمد.
لینک اصل خبر در سایت شهرداری یزد
نظرات