گزارش پانل تخصصی ساخت و ساز در اولین کنفرانس چالش های مهندسی استان البرز
به گزارش روابط عمومی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان البرز، کنفرانس که با همکاری مشترک سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان البرز ، دانشگاه خوارزمی، سازمان نظام مهندسی ساختمان استان البرز، استانداری البرز، شهرداری کرج ، نظام فنی و ارجایی استان البرز و جمعی دیگر از ارگانهای مرتبط در ۱۴ محور مختلف برگزار شد .
در پانل تخصصی ساخت و ساز مهندس فرهاد غلامی رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان البرز، ضمن طرح مهم ترین چالش های ساخت و ساز در استان البرز در قالب ۴ رویکرد حرفه ای، صنفی، علمی و حقوقی به تشریح مولفه ها و چالش های مطرح در هریک از این رویکرد ها پرداخت.
غلامی در مقدمه بحث به موضوع ارتباط صنعت و دانشگاه به ویژه در خصوص صنعت ساختمان پرداخت و با طرح پرسش هایی، عدم ارتباط موثر صنعت ساختمان با مباحث مطرح در دانشگاه را به عنوان مهم ترین چالش این صنعت برشمرد و بر آسیب شناسی این مهم تاکید کرد.
وی سپس در رویکرد حرفه ای شش موضوع ذیل را به عنوان چالشهای مهندسی استان با رویکرد حرفه ای برشمرد. و به تشریح آن برای شرکت کنندگان در پانل ساخت و ساز پرداخت:
۱. عمر مفید ساختمان( مقایسه عمر مفید ساختمان در ایران و جهان و محاسبه ارزش افزوده ناشی از افزایش عمر مفید)
۲. عدم اجرای ساختمان ها توسط مجریان صاحب صلاحیت( تاکید بر لزوم آموزش مجریان و حتی کارگران ماهر)
۳. عدم وجود شناسنامه فنی و ملکی ساختمان( نقشه های چون ساخت و امتیازبندی ساختمان ها براساس کیفیت ساخت)
۴. عدم رعایت مسایل محیط زیستی (ساختمان سبز، زیرساخت های لازم، مواد و مصالح ، بهره وری در مصرف آب و انرژی، بازیافت ، آگاهی و آموزش و ...)
۵. عدم استفاده از ابزارهای استاندارد از جمله داربست( ایمنی، آیین نامه های موجود و سیستم منسوخ سنتی)
۶. عدم وجود نقشه های فاز ۲ علی الخصوص گروه معماری، برق و مکانیک( لزوم تولید نقشه ها با جزییات اجرایی)
در رویکرد صنفی نیز موضوعاتی همچون ارجاع کار و چالش ارتباط مالی بین مالک و ناظر، مشکلات درآمدی شغل مهندسی و مسوولیت های سنگین با درآمد ناچیز و عدم بهره مندی مهندسان بیمه تامین اجتماعی و عدم امنیت شغلی مهندسان، عدم بکار گیری مهندسان در مدیریت شهری علیرغم غلبه بودجه های عمرانی بر سایر ردیف ها، صف بلند فارغ التحصیلان دانشگاهی بدون توجه به نیاز بازار کار موجود و لزوم رتبه بندی مصالح و همچنین موضوع مالیات مهم ترین چالش های حرفه ای از دیدگاه مهندس غلامی بود.
در بیان چالش های مهندسی ساخت و ساز با رویکرد علمی، مهندس غلامی با ذکر موارد مستند و آمار و اطلاعات استخراج شده از منابع موثق عدم استفاده از تکنولوژی روز و صنعتی سازی، عدم دقت به سیما منظر شهری با تاکید بر نقش اجتماعی آن ، عدم وجود بانک مصالح (استاندارد و سبز با مشخصات فنی) و عدم توجه به مبحث ۲۲ مقررات ملی ساختمان یا نگهداری ساختمان و مشخص نبودن متولی این امر را برای حاضرین در این پانل تشریح کرد.
رویکرد حقوقی و چالش های مرتبط با این رویکرد در صنعت ساخت و ساز استان و کشور، آخرین محور سخنان رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان البرز بود که در طی آن با طرح و تشریح موضوعاتی همچون ساخت و ساز دونقشه ای بدون بهره گیری از مجریان باصلاحیت ، شغل های موازی، صدور شیوه نامه های متناقص از سوی مراجع مختلف، عدم اصلاح قانون و عدم وجود وحدت رویه در ارایه خدمات مهندسی در استانهای کشور ، عدم اطلاع شهروندان از حقوق خود و به تبع آن عدم وجود مطالبه حقوق شهروندی از سوی ایشان ، تساهل و تسامح با تخلف و تخطی از قانون از سوی مراجع مرتبط و وجود موارد خدمات غیر واقعی، سخنان خود را به پایان برد.
در ادامه شرکت کنندگان در این پانل تخصصی به طرح سوال در محورهای مطرح شده پرداختند که مهندس غلامی به هریک از سوالات به طور جداگانه پاسخ داد.
نظرات