احداث نیروگاه خورشیدی ۵۰۰ کیلوواتی برای نخستین بار در کشور/جابه‌جایی واحدهای نساجی کردآباد

احداث نیروگاه خورشیدی ۵۰۰ کیلوواتی برای نخستین بار در کشور/جابه‌جایی واحدهای نساجی کردآباد

انرژی خورشیدی عظیم‌ترین منبع انرژی در جهان است، این انرژی پاک، ارزان و بی پایان بوده که در انحصار هیچ ابرقدرتی نیست و هر کشوری می‌تواند از آن استفاده کند.

این منبع عظیم(انرژی خورشیدی) می‌تواند بدون نیاز به سوخت و تولید آلاینده با آزادسازی بسته‌های کوچکی از انرژی می‌تواند همه نیاز انرژی را در جهان برآورده کند. تولید برق توسط انرژی‌های تجدیدپذیر و پاک یکی از مزیت‌های مهم این نیروگاه‌های خورشیدی است که اکثر مناطق ایران به سبب موقعیت جغرافیایی خاص خود امکان بهره برداری از آن را دارند.

استان اصفهان از جمله مناطقی است که به سبب وجود پتانسیل بالا در این خصوص، در صورت توجه بیشتر می‌تواند میزان قابل توجهی از نیاز برق کشور را تامین کند.

در همین راستا برای نخستین بار در بین کلانشهرهای کشور سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده‌های کشاورزی شهرداری اصفهان ایجاد نیروگاه خورشیدی ۵۰۰ کیلو واتی بر روی سقف تنها یک تالار در میدان مرکزی میوه و تره بار شهر را دستور کار خود قرار داده و مقدمات مقدمات اولیه احداث آن را فراهم کرده است..

به منظور کسب اطلاع از آخرین وضعیت احداث نیروگاه میدان مرکزی میوه و تره بار، برنامه‌ریزی ها برای ساماندهی مشاغل شهری، انتقال واحدهای صنفی خوارو بار و خشکبار به مجتمع صنفی مربوطه، ساماندهی واحدهای نساجی کردآباد و شهرک طلا و جواهر گفت و گویی را با «محمد مجیری» مدیرعامل سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده های کشاورزی شهرداری اصفهان انجام داده‌ایم که مشروح آن را در ادامه می‌خوانید:

نیروگاه خورشیدی در میدان مرکزی میوه و تره بار با چه هدفی و چه زمانی احداث می‌شود؟

پایان سال گذشته در میدان مرکزی میوه و تره بار برای ایجاد نیروگاه خورشیدی بر روی سقف تالار ۲۶ این میدان اقدام شد تا با مشارکت بخش خصوصی محقق شود.

ایجاد نیروگاه خورشیدی ۵۰۰ کیلو واتی بر روی سقف تنها یک تالار در میدان مرکزی میوه و تره بار اصفهان برای نخستین بار در بین کلانشهرهای کشور اتفاق می‌افتد که شهرداری در این راستا وارد عمل شده است.

مقدمات اولیه احداث این نیروگاه انجام و پس از اعلام فراخوان و بررسی صلاحیت متقاضیان، منتظر قرارداد سازمان سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های مردمی شهرداری اصفهان با سرمایه‌گذار بخش خصوصی هستیم.

در میدان مرکزی میوه و تره بار همچنین در بخش توسعه تالارهای میوه، ایجاد تالار ۲۵ را در دستور کار قرار داریم که مناقصه آن در حال برگزاری است و تا ۱۵ روز آینده کلنگ زنی پروژه انجام می‌شود و تا اوایل سال ۹۹ این پروژه بزرگ به بهره‌برداری برسد.

در بخش شیلات و آبزیان در میدان مرکزی میوه و تره بار، تالار ۲۳ میدان مرکزی را به این امر اختصاص دادیم و تا پایان سال در اختیار متقاضیان قرار خواهیم داد.

به هر حال اصفهان قطب مرکز کشور است و روزانه از جنوب و شمال کشور آبزیان زیادی توسط فعالان این بخش به میدان مرکزی میوه و تره بار آورده و از آنجا توزیع خرد در سطح شهر، استان اصفهان و حتی سایر استان های کشور انجام می‌شود، از این رو مجموعه‌ای زیبا در این میدان احداث خواهد شد.

در سال‌جاری چه پروژه‌های عمرانی در دستور کار سازمان است؟

بودجه امسال سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده‌های کشاورزی شهرداری اصفهان ۱۰۰ میلیارد تومان است که ۷۰ درصد آن به بخش عمرانی اختصاص یافته است.

بعضی پروژه‌ها در سال گذشته کلید خورده و باید امسال به اتمام برسد، یکی از پروژه‌های بزرگ با وسعت ۱۴.۵ هکتار، بازار گل و گیاه مرکزی اصفهان در محل باغ تندرستی است که احداث آن تاکنون حدود ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و تا پایان سال روند اجرای پروژه را به پیشرفت قابل توجهی خواهیم رساند.

این بازار در بخش‌های بازار گل و گیاه، گیاهان دارویی، پرندگان زینتی و ماهیان زینتی طراحی شده که پس از احداث یک تفرجگاه و بازار بی‌نظیر در کشور خواهد بود.

امسال برای ساماندهی مشاغل شهری چه برنامه‌ای دارید؟

دو ماموریت اصلی سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده‌های کشاورزی، ساماندهی مشاغل شهری و تامین نیازهای مردم از مزرعه تا سفره است که در خصوص ساماندهی مشاغل شهری اعتقاد داریم در شهر اصفهان به دلیل استقرار نیافتن مناسب واحدهای صنفی مشکلاتی وجود دارد که باید اصلاح شده و بازنگری صورت گیرد.

در حال حاضر فعالیت حدود ۸۰ هزار واحد صنفی پروانه‌دار در شهر اصفهان نسبت به جمعیت آن بسیار زیاد است در واقع به ازای هر ۲۶ نفر یک واحد صنفی خرده‌فروشی در این شهر دایر شد که این میزان بسیار زیاد است و باید فکری اساسی برای واحدهای صنفی زیادی که در شهر اصفهان ایجاد شده، انجام شود.

در شهر اصفهان ۱۴ رسته صنفی آلاینده برای ساماندهی در اولویت قرار دارد و باید به خارج و یا حریم شهر انتقال پیدا کنند به عنوان مثال در منطقه دو شهرداری اصفهان فعالیت موزاییک‌سازان خیابان شهیدان باعث نارضایتی شهروندان ساکن در آن منطقه شده است، زیرا کامیون‌ها شب هنگام مواد اولیه را از معادن به این کارگاه‌ها انتقال داده و سپس تریلی‌ها موزاییک‌ها را حمل کرده و با عبور از میان بافت مسکونی شهر محصولات تهیه شده را به دست خریداران می‌رساند.

از این رو با توجه به مزاحمت‌های واحدهای صنفی موزاییک‌سازی با همکاری منطقه دو شهرداری در حال انتقال این واحدها به خارج از شهر هستیم البته مصادیق مزاحمت زیاد است به هر حال ما در شهری زندگی می‌کنیم که ورودی‌های نازیبایی دارد چرا که واحدهای مکانیکی از یک سو، ضایعاتی‌ها و آپاراتی‌ها از سوی دیگر و واحدهای سنگبری از جهت دیگر ورودی‌های شهر اصفهان را اشغال کرده و باعث نازیبایی آن شده است و این همان ۸۰ هزار واحد صنفی هستند که به درستی در مکان مناسب مستقر نشده‌اند.

برای ساماندهی مشاغل، دست همکاری به سمت صنوف و روسای اتحادیه‌ها دراز می‌کنیم تا به نتایج خوبی دست پیدا کنیم. اعتقاد داریم که شهرداری با ایجاد تسهیلات باید انگیزه لازم را در صنوف و سرمایه گذاران بخش خصوصی برای ساماندهی مشاغل و رونق فضای کسب و کار ایجاد کند.

قرار بود در میدان مرکزی میوه و تره بار سوله‌هایی به صنف خوارو بار فروشان شهر واگذار شود، این اقدام محقق شد؟

البته در میدان مرکزی میوه و تره بار اصفهان چند پروژه در حال اجرا است. در لاین‌های یک، دو، سه، چهار و پنج خوارو بار، تعداد ۴۵ سوله وجود دارد که ۲۷ سوله آن مصوبه شورای شهر را دریافت کرده، فراخوان آن اعلام شده و تا ۲۰ روز آینده تحت عنوان «مجتمع صنفی خوارو بار و خشکبار اصفهان» آماده واگذاری به این صنف است.

صنف خوارو بار فروشان از احداث این مجتمع استقبال کرده‌اند؟

بله، مورد استقبال واقع شده البته به لحاظ قانونی و طبق بند ۲۰ ماه ۵۵ قانون شهرداری‌ها، شهرداری مکلف است اگر شغلی به لحاظ صوتی، آلایندگی یا مزاحمت‌های ترافیکی، برای شهر و شهروندان مزاحمت ایجاد کند، نسبت به جا به جایی آنها اقدام کند.

با توجه به اینکه در خیابان‌های صارمیه، ولی‌عصر و عبدالرزاق کامیونت‌های زیادی در طول روز در حال تخلیه بار هستند که برای تردد شهروندان مشکل‌ساز است، از این رو برای انتقال خوارو بار و خشکبار فروشان به محل در نظر گرفته شده در میدان مرکزی میوه و تره بار، مذاکراتی با رییس اتحادیه آن انجام شده است.

شرطی که در واگذاری غرفه‌ها به واحدهای این صنف مورد تاکید قرار گرفته این است که در این ارتباط مزایده‌ای برگزار، اتحادیه واحد صنفی متقاضی دارای پروانه کسب را به سازمان معرفی کند، پس از آن مکان فعلی متقاضی بازدید و مصادیق مزاحمت رویت شود پس از تایید در قرارداد ذکر می‌شود که واحد صنفی در محل فعلی باید ظرف شش ماه تا یکسال به طور کامل تعطیل شود در غیر این صورت قرارداد منعقد شده، فسخ خواهد شد.

به اذعان رییس اتحادیه خوارو وبار و خشکبار فروشان شهر اصفهان، «مجتمع صنفی خوارو بار و خشکبار اصفهان» در آینده‌ای نزدیک قطب خوارو بار کشور خواهد شد.

در صددیم ۶۶ سوله دیگر را با منابع محدود و بودجه‌های قطره چکانی شهرداری احداث نکنیم، بلکه با مشارکت بخش خصوصی این هدف را دنبال کنیم، از این رو مذاکراتی با سرمایه‌گذاران بخش خصوصی انجام می‌دهیم تا زمین و مجوز را از سوی شهرداری ارایه کنیم و سرمایه‌گذار در ساخت پروژه مشارکت کند و برای واگذاری به واحدهای صنفی خوارو بار و خشکبار اقدام شود البته امسال بسیاری از پروژه‌ها را بر مبنای مشارکت پیش خواهیم برد.

امسال عملیات احداث بازار کوثر ۱۵ به اتمام می‌رسد؟

کوثر شماره ۱۵ در شهرک شهیدکشوری تاکنون ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و با توجه به سیاست‌های سازمان در صدد بهره‌برداری آن با مشارکت بخش خصوصی هستیم در این راستا فراخوان اعلام شده تا متقاضیان پروژه را تجهیز و به روش BOT یا BOLT به اتمام برسانند.

درباره این روش سرمایه گذاری توضیح دهید.

BOT و BOLT دو روش نوین سرمایه‌گذاری است، BOT به این معنا است که سرمایه گذار پروژه‌ای را بسازد، بهره برداری کند و تحویل دهد در روش BOLT سرمایه گذار پروژه را می‌سازد، بهره برداری می‌کند و ماهانه مبلغی را به عنوان اجاره بها پرداخت می‌کند و پس از گذشت چند سال مکان را به شهرداری واگذار خواهد کرد.

در بخش ساماندهی مشاغل، این روش‌های سرمایه‌گذاری بسیار مناسب است، زیرا اگر بخواهیم به منابع محدود شهراری اکتفا کنیم، روند پیشرفت پروژه‌ها طولانی می‌شود.

برای ساماندهی نساجی‌های کردآباد چه اقدامی انجام شده است؟

قطعه زمینی ابتدای جاده نایین ابتدای پایانه شرق برای ساماندهی این صنف جانمایی شده که مالکیت آن با شهرداری است، اما سازمان محیط زیست با احداث محلی برای فعالیت واحدهای نساجی در محل مورد نظر مخالفت می‌کند.

محیط زیست تاکید دارد که محل پیش بینی شده برای این واحدها باید در فاصله ۵۰ کیلومتری از شهر باشد، در حالی که اشل فعالیت نساجی‌ها، صنف است نه صنعت البته هر چه محیط زیست بر مخالفت‌های خود اصرار کند، این واحدهای صنفی دیرتر از بافت داخل شهر خارج می‌شوند در حالی که محل در نظر گرفته شده با لحاظ رعایت تمام مسایل ایمنی و مطابق استاندارد خواهد بود.

با توجه به اینکه در این واحدهای صنفی مواد اشتغالزایی زیادی همچون پنبه، نخ و نفت وجود دارد که در صورت ایجاد تنها یک جرقه، احتمال وقوع حوادث جبران‌ناپذیر وجود دارد، باید هر چه سریعتر برای انتقال آنها به خارج از محدوده شهر اقدام کرد.

در حال حاضر فرمانداری اصفهان پیگیر تغییر کاربری زمین مورد نظر و مجاب کردن محیط زیست است تا ساماندهی این صنف انجام شود. جابه جایی واحدهای صنفی نساجی از کردآباد، می‌تواند ارزش افزوده خوبی برای این محله به همراه داشته باشد و بافت مسکونی آنجا را اصلاح کند.

ساخت شهرک طلا و جواهر اصفهان به کجا رسید؟

زمینی به مساحت ۸۰ هکتار در نزدیکی شهرک صنعتی جی برای راه‌اندازی شهرک طلا در نظر گرفته شده است تا ۵۰ هکتار آن برای وضعیت موجود و ۳۰ هکتار برای توسعه آن باشد در این راستا با اتحادیه صنف طلا و جواهر جلسات متعددی برگزار شده تا ۱۴۰۰ کارگاه طلاسازی واقع در بافت مسکونی و قدیمی اطراف میدان امام (ره) و میدان عتیق را به این شهرک منتقل کنیم.

برای تحقق این پروژه از مشاور کمک گرفته شد و این مشاور شهرک‌های صنفی طلا در کشورهای امارات، ترکیه، تایلند و ایتالیا را از نظر ایمنی، تجهیزات و تصفیه مورد بررسی قرار داد و طرحی را ارایه کرد، اما هنوز به مرحله اجرا نرسیده است.

حال باید وحدت بین فعالان صنف تولید طلا و جواهر ایجاد شود تا تحت عنوان شرکت سهامی، پذیره‌نویسی کرده، سهام بگیرند و در این شهرک بر اساس نقشه واحدهای طبقاتی و کارگاهی را ایجاد کنند.

باید با ایجاد تسهیلات، انگیزه لازم را در واحدهای صنفی تولید طلا ایجاد کرد تا سرمایه گذاری کنند و این شهرک زودتر شکل بگیرد. بدون شک ساخت شهرک طلا در رونق بخشی به کارگاه‌های طلا و کاهش آلودگی زیست‌محیطی شهر بسیار تاثیرگذار است.

لینک اصل خبر در سایت شهرداری اصفهان

    منبع خبر

    شهرداری اصفهان

    شهرداری اصفهان

    شهرداری اصفهان یک شهرداری در شهر اصفهان می باشد

      نظرات