اجرای گسترده برنامه فرهنگی و قرآنی در جشنواره «بهار در بهار»
رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز از اجرای گسترده برنامه فرهنگی و قرآنی در جشنواره «بهار در بهار» شیراز خبر داد و گفت: ۴ مسجد تاریخی شیراز میزبان محافل انس با قرآن میشود.
به گزارش اداره ارتباطات سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز، ابراهیم گشتاسبیراد از آغاز جشنواره «بهار در بهار» به مناسبت ماه مبارک رمضان خبر داد و اظهار کرد: با توجه به تقارن بهار در تقویم جلالی و بهار قرآن، برنامههای گسترده فرهنگی و قرآنی با عنوان «بهار در بهار» در قالب حداقل ۹ عنوان برنامه و جشنواره مستقل برنامهریزی شده است.
وی برگزاری محافل انس با قرآن با عنوان «چارده روایت» را یکی از برنامههای مهم ماه مبارک رمضان اعلام و خاطرنشان کرد: با توجه اهمیت معرفی هر چه بیشتر اماکن تاریخی مذهبی، محافل انس با قرآن در ۴ مسجد تاریخی اجرا میشود.
رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز با بیان اینکه چهارشنبه ۲۵ اردیبهشت ماه در مسجد سیاوشان که مربوط به دوره قاجار و در محله تاریخی سنگ سیاه واقع شده است، اولین محفل انس با قرآن با حضور قاریان برجسته استان فارس، گروه تواشیح و سخنرانی برگزار شد، افزود: دومین محفل انس با قرآن هم از ۲۹ اردیبهشت ماه در مسجد مشیر، سومین محفل، یکم خرداد ماه در مسجد وکیل و آخرین محفل انس با قرآن، ۸ خرداد ماه در مسجد نصیرالملک به اجرا در میآید.
گشتاسبی راد با اشاره به جشنواره «دولت قرآن» نیز بیان کرد: این برنامه نیز با محوریت جزءخوانی قرآن کریم و همچنین حافظ خوانی بر اساس ابیات قرآنیِ دیوان لسانالغیب در مرکز شیرازشناسی در روزهای ۲۶ اردیبهشت، ۲ و ۹ خرداد ماه برگزار میشود.
معاون فرهنگی و هنری شهردار شیراز افزود: «بانوان قرآنی» عنوان جشنوارهای است که ۱۲ خردادماه در حرم مطهر حضرت علی ابن حمزه (ع) برگزار میشود و بانوان حافظ قرآن در آن به رقابت میپردازند.
جمشید رضایی، معاون فرهنگی و هنری سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز نیز در این باره گفت: جشنوارهای با عنوان «منارههای مهر» در مسجد تاریخی و باشکوه نصیرالملک، با هدف تقدیر از موذنین و دانشافزایی در حوزه اذانگویی به اجرا در میآید.
وی با اشاره به برپایی نمایشگاه «هنرآسمانی» در نگارخانه آبگینه نیز گفت: این نمایشگاه به منظور معرفی بیشتر هنرهای قرآنی با استفاده از هنرهایی همچون خوشنویسی، تذهیب، نگارگری و غیره ۹ تا ۱۳ خرداد ماه برگزار خواهد شد.
رضایی با بیان اینکه کتابت قران کریم توسط هنرمندان خطاط و خوشنویس شیرازی با عنوان «کلک کریمان» در حرم سید علاءالدین حسین(ع) ششم خردادماه به اجرا در میآید، عنوان کرد: همچنین جشن میلاد امام حسن مجتبی(ع) با عنوان پیشوای کریم در چند نقطه شیراز برگزار میشود.
در ادامه جمشید رضایی افزود طرح «سی روز؛ سی عهد» روی سازهای تبلیغاتی شیراز در ماه رمضان نصب شده است تا شهروندان شیراز هم عهد و پیمان شوند و قراردادهایی با خودشان ببندند واز شروع ماه مبارک رمضان هر روز یک حرکت خوب انجام دهند.
وی خاطرنشان کرد: این عهدها قول و قرارهای شهروندی است که رعایت آنها به ما کمک می کند تا در کنار هم زندگی شهری آرام تر و زیباتری داشته باشیم. پیام های فرهنگ شهروندی به صورت عهدهای روزانه مرور می شود.
معاون فرهنگی و هنری شهردار شیراز گفت: سی عهد علاوه بر اکران بر روی بیلبوردهای سطح شهر و انتشار در فضای مجازی، در قالب کتابچه نیز تعریف و در مساجد و محافل معنوی توزیع می شود.
رضایی افزود: این عهدها مجموعه ای از مسایل اخلاقی و فرهنگ زندگی شهری و برگرفته از آموزه های دینی و سبک زندگی ایرانی اسلامی است.
لینک اصل خبر در سایت شهرداری شیراز
نظرات