بهم ریختگی نمای ساختمانی در مشهد

بهم ریختگی نمای ساختمانی در مشهد

بهم ریختگی نمای ساختمانی در مشهد

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شورای اسلامی شهر مشهد، دکتر ناصر محسنی در سلسله نشست های تخصصی گفتمان توسعه شهر با موضوع جریان شناسی فکری معماری ایران معاصر، با بیان اینکه معماری و شهرسازی در مشهد به طور کلی متولی ندارد، اظهار کرد: در شهرهای بزرگ متاسفانه بجای شکل گرفتن درست بافت¬های مرکزی و میانی شهر، سر توسعه باز شد و همه به بیرون شهرها هجوم بردند.

وی با تاکید بر اینکه از زمانی که بنده در حوزه معماری چشم باز کردم، موضوع توجه به معماری ایرانی و اسلامی مورد بحث بوده است، گفت: برای این کار تلاش¬هایی انجام شد و حتی در نوعی پلان کشیدن هم تطابق¬هایی صورت گرفته اما در حوزه نمای ساختمان موفقیت چندانی به دست نیامد و سر و ریخت ساختمان¬ها تعیین تکلیف نشد. در این رابطه تا می¬گوییم معماری اسسلامی، به سرعت به سراغ طاق می¬رویم در حالی که درک درستی هم از آن نداریم.

این استاد دانشگاه آزاد اسلامی واحد مشهد تطبیق دادن برخی ساختمان¬های کشورهای عربی با معماری بومی خود را نمونه از عملکرد موفق در حوزه معماری عنوان کرد و ادامه داد: همچنین در اصفهان با یک دستورالعمل سساده که ۴۰درصد نما ساختمان باید آجر باشد، به وضعیت نما سر و سامانی داده شد اما در مشهد چیزی در این خصوص نداریم، البته کمیته نما وجود دارد اما با توجه به شرایط این شهر، آنها هم راه سختی دارند.

وی تاکید کرد: آنقدر که در مشهد از سنگ اصفهان برای نما استفاده می¬شود در خود اصصفهان استفاده نمی¬شود.

محسنی با بیان اینکه بخش عظمی از شهر را ساختمان¬های یک الی سه طبقه شخصی ساز تشکیل می¬دهند که هیچ نظارتی روی کیفیت ظاهری این ساختمان¬ها وجود ندارد، ادامه داد: به طور کلی معماری در مشهد به شدت تحت تاثیر توده است و این شهرها هستند که تحت تاثیر ساختمان¬هایند. این فرآیند سبب شده که ساختمان به جای انسان قوی¬ترین عنصر شهر شود و آدم¬ها بی تفاوت نسبت به هم و ساختمان¬ها بی تفاوت نسبت به فضا باشند.

وی با تاکید بر اینکه مشهد، شهر شدت داشتن در همه چیزهایی است که دیگر شهرها با آن درگیر هستند، عنوان کرد: در مشهد معماری به شدت از سرمایه¬گذاری ایرانی و حتی خارجی، دولتی و خصولتی تاثیر گرفته است.

این استاد دانشگاه ادامه داد: همچنین یک سری پروژه¬های بزرگ مقایس در شهر مشهد هم و.جود دارند که مشاوران آنها خارجی هستند، این پروژه¬ها می¬توانستند الگوهای خوبی برای فضای شهری باشند. بیشتر بخش های دولتی و شرکت¬های وابسته به آنها هم مشاورانشان برای سخت و ساز در مشهد تهرانی هستند و متاسفانه تجربه نشان داده که مشاوران تهرانی در مشهد به چشم شهرستانی نگاه می¬کنند و به همین خاطر کارهای متوسطی را در این شهر انجام داده¬اند.

محسنی افزود: البته در این وضعیت، شرایط بانک¬ها شاید به دلیل منفعت طلبی، بهتر است اما سرمایه¬گذاری¬ها دراین شهر بیش اذز حد بازاری از کار درآمده است و مشاوران شهرمان نیز به دلایل مختلف تقویت نشدند.

وی با اشاره به حضور برخی سازندگان حرفه¬ای در مشهد گفت: این سازندگان بیشتر در پروژه¬ها و معماری¬های ریز فعالیت دارند و کارهای خوبی از خود بجا گذاشته¬اند به عقیده بنده باید این کارها هم به نوعی معرفی شود تا دیگران هم کارهای خوب را ببینند.

محسنی در بخش پایانی سخنان خود به شرایط معماری شهر مشهد از اواخر دوره قاجار تا به امروز اشاره کرد و تصاویری از مدل¬های مختلف معماری در ادوار مختلف را در معرض دید شرکت-کنندگان در این نشست، گذاشت

لینک اصل خبر در سایت شورای شهر مشهد

    منبع خبر

    شورای شهر مشهد

    شورای شهر مشهد یک شورای شهر در شهر مشهد می باشد

      نظرات