مالیات یکی از منابع پاک درآمد پایدار برای اداره ...
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی شورای شهر مشهدمقدس، محمدحسین ودیعی با بیان اینکه وضع مالیات اهداف مشخصی را دنبال میکند، اولین و رایج ترین هدف آن را توزیع عادلانه ثروت و درآمد بین مردم اعلام و اظهارکرد: مالیات ابزار کارآمدی برای توزیع عادلانه ثروت بین طبقات مختلف جامعه بوده و افرادی که درآمد بالایی دارند باید سهم بیشتری در مالیات بر عهده بگیرند و آنها که درآمد کمتری دارند حتی ممکن است از مالیات معاف شوند.
وی در توضیح سایر اهداف وصول مالیات از مردم گفت: هدف دوم تامین منابع مورد نیاز سازمان های محلی و دولت ملی است؛ دولت برای ارائه خدمات به مردم نیازمند منابع است و مالیات یکی از منابع پایدار درآمدی دولت ها با حداقل آثار سوء تلقی میشود.
ودیعی ادامه داد: هدف سوم نیز تشویق و ترغیب و یا ممنوعیت برخی فعالیت های اقتصادی است؛ چنانچه تعیین حدود مالیاتی برای فعالیت های مختلف پالس دولت برای حمایت یا عدم حمایت از هرگونه سرمایه گذاری و فعالیت اقتصادی است.
وی در تشریح این مقوله افزود: اعمال نرخ های مالیاتی و معافیت ها، سرمایه گذاران و مردم را به سوی فعالیت های اقتصادی مورد تایید سوق داده و از برخی فعالیت ها برحذر می دارد. به عنوان مثال مصرف دخانیات و نوشابه های گازدار با این ابزار قابل محدود شدن هستند، در مقابل معافیت های مدت دار در برخی فعالیت ها برای تشویق سرمایه گذاران به حضور در آن حوزه ها و برقراری تعادل اقتصادی در کشور قلمداد می شود.
نایب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر مشهد با نگاه تاریخی به مقوله مالیات گفت: مالیات از ابزارهای مدیریت منابع مالی دولت هاست. از دیرباز در تمام کشورها تعیین مالیات رایج بوده و در کشور ما نیز از دوره هخامنشیان برای دریافت مالیات سازمان ها و دفاتر معینی وجود داشته که در دوره ساسانیان این ساختار شکل منظم تری به خود گرفته و تحت عناوین متفاوت مالیات های مختلف از مردم اخذ می شده است. این روال در دوران سلجوقی و صفویه و سایر دوره های تاریخی نیز برقرار بوده است.
عضو شورای شهر مشهد در ادامه مالیات ها را به دو دسته محلی و ملی تقسیم و اضافه کرد: در دسته مالیات محلی، پارلمان های محلی عوارض کالا و خدمات تعیین می کنند و در مدیریت شهری همیشه ردیف مشخصی برای این امر وجود داشته است.
ودیعی یادآور شد: البته در قانون مالیات ارزش افزوده کشور برخی از عوارض شهرداری مانند عوارض برسود شرکت ها یا عوارض حمل و نقل حذف شده و به جای آن درصدی از مالیات ارزش افزوده به عنوان سهم شهرداری ها تعیین شده است، پس امروز بخشی از مالیات ارزش افزوده ۹ درصدی به عنوان مالیات محلی به شهرداری ها پرداخت می شود و همه ساله در لایحه بودجه شهرداری بخش عمده درآمدهای پایدار به این حوزه تخصیص می یابد.
نایب رئیس کمیسیون های «برنامه و بودجه» و «اقتصادی و سرمایه گذاری» شورای شهر مشهد با بیان اینکه متاسفانه امروز سازمان های مختلف به سهم شهرداری در این مهم دست اندازی می کنند خاطرنشان کرد: امروز علیرغم افزایش فعالیت های اقتصادی در سطح شهر، متاسفانه در سال های اخیر با کاهش سهم مشهد از این محل مواجه بوده ایم بطوریکه مبلغ وصول ما در سال ۹۷ از این محل نسبت به سال ۹۵ کمتر بوده است.
ودیعی در جمع بندی نکات گفته شده بر این مهم تاکید کرد که مالیات برای اداره امور شهر لازم است. برای آنکه بتوانیم شهرداری را از درآمدهای ناپایدار که بعضا تبعات نامطلوبی برای شهر دارد نجات دهیم و بتوانیم منابع پاک و سالمی برای اداره شهر تامین کنیم یکی از منابع و کدهای مشخص برای آن همین مالیات بر ارزش افزوده است.
نظرات