پیش بینی بارشهای مطلوب در سال آبی جاری/ سرریز دو سد الغدیر ساوه و...
مدیرعامل شرکت آب منطقهای مرکزی گفت: بر اساس پیشبینیهای سازمان هواشناسی، بارشهای مطلوب در سال آبی جاری در استان مرکزی بهوقوع خواهد پیوست، لذا سرریز شدن مجدد دو سد بزرگ الغدیر ساوه و کمال صالح شازند قطعی است.به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای مرکزی، مهندس عزتالله آمرهای در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: حجم سد الغدیر ساوه ۲۷۷ میلیون متر مکعب است که بر اثر بارشهای سال آبی گذشته به تراز نهایی رسید و پس از تکمیل حجم، سرریز شد .
وی با بیان اینکه سد الغدیر با ۲۶۵ متر طول تاج و حجم ۲۷۱ میلیون مترمکعبی از نوع دو قوسی بتنی است که در سال ۷۲ با هدف تامین برق و آب کشاورزی ۲۳ هزار هکتار از اراضی این شهرستان احداث شده است، اظهار کرد: در حال حاضر حجم فعلی آب ذخیره شده در دریاچه این سد به ۲۱۵ میلیون متر مکعب رسیده و با وقوع بارشهای سال آبی جاری مجددا سرریز خواهد شد .
مهندس آمرهای در ادامه گفت: سد کمال صالح نیز در ۴۵ کیلومتری جنوب شازند از توابع استان مرکزی و در محل ادغام رودخانههای تیره از سرشاخههای دز و رودخانه روستای حسنآباد(یعنی رودخانه روستاهای قلعهنوی کریمبیگ، کمال صالح و روستای حسنآباد یا قرجعلی) واقع شده است. این سد در ۲۹ اردیبهشت ماه سال ۱۳۸۸ به بهرهبرداری رسید و از طریق آن آب مورد نیاز شهرهای اراک، شازند و صنایع بزرگ منطقه تامین میشود .
وی با بیان اینکه سد کمال صالح از سدهای بزرگ انتقالی بین حوزهای کشور به شمار میآید که آب را از ارتفاع ۴۰۰ متری به پایین منتقل میکند، گفت: حجم ذخیره آب در این سد ۱۱۰ میلیون مترمکعب است. این سد دارای هسته رسی است، عرض تاج آن ۱۲ متر و ارتفاع آن ۸۰ متر از پی است. حجم فعلی آب ذخیره شده در دریاچه سد کمال صالح به ۸۳ میلیون متر مکعب میرسد .
آمرهای در ادامه به وضعیت دشتهای استان مرکزی اشاره و اظهار کرد: با وجود بارندگیهای مطلوبی که در سال جاری و سال گذشته بهوقوع پیوسته، اما به دلیل انباشته شدن کسری مخازن دشتهای استان طی سالیان گذشته به دلیل مواجه شدن با پدیده خشکسالی، طبیعتا کمبود ایجاد شده با یک یا دو سال بارندگی مطلوب قابل جبران نیست و همچنان کسری منابع آبی در مخازن وجود دارد .
وی تصریح کرد: تنها اتفاقی امیدوارکنندهای که در دشتهای استان به وقوع پیوسته این است که شاید بخشی از کسری سالانه مخازن جبران شده باشد، ولی اینکه جبران تمام کسریها و سالیان گذشته انجام شده باشد دور از ذهن است و عملی نیست. در واقع دشتهای استان همچنان ممنوعه هستند .
به گفته مهندس آمرهای، کشتهای پر آببر نظیر هندوانه و کشتهایی که ارزش اقتصادی بالایی ندارند، در دشتهای استان محدود و گاه ممنوع است و خوشبختانه کشت این نوع محصولات در سال جاری نسبت به سالهای گذشته کاهش پیدا کرده بود .
وی به کشاورزان توصیه کرد که تا بازگشت مخازن دشتهای استان به وضعیت نرمال، از کشت محصولات با نیاز آبی بالا به صورت جدی پرهیز کنند .
لینک اصل خبر در سایت شرکت آب منطقهای مرکزی
نظرات