۱۳ دانشگاه راهکار رفع آلودگی هوای ۱۱ کلان شهر را بررسی می‌کنند

۱۳ دانشگاه راهکار رفع آلودگی هوای ۱۱ کلان شهر را بررسی می‌کنند

به گزارش خبرنگار مهر، مسعود تجریشی پیش از ظهر شنبه در نشست منطقه‌ای هماهنگی و نظارت بر پروژه‌های مقابله با گرد و غبار ویژه استان‌های جنوبی و شرق کشور اظهارکرد: در حوزه محیط زیست انسانی کارگروه پسماند را داریم که از دو سال پیش فعالیت خود را شروع کرد.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست بیان‌کرد: در این زمینه به ویژه در استان‌های شمالی کشور مشکل داشتیم که در این زمینه دولت برنامه‌ و طرح خاصی را در نظر گرفته است.

تجریشی با اشاره به مشکل آلودگی کلان شهرها، ادامه‌داد: در این زمینه ها ۶۴ مصوبه با ۱۶ دستگاه اجرایی از قبل داشته‌ایم که هر کدام از این دستگاه‌ها اگر مسئولیت خود را به درستی انجام ندهند با مشکل رو به رو می‌شویم.

وی با بیان اینکه در ۱۱ کلان شهر مشکل آلودگی هوا داریم، بیان کرد: این موضوع را به ۱۳ دانشگاه برتر کشور ارجاع دادیم و از یکی- دو ماه دیگر کار شروع شده و راهکارها رفع این مشکل به صورت جدی بررسی می‌شود.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: قیمت انرژی در کشور  به دلایل عدیده واقعی نیست و این موضوع بی‌شک بر موضوع آلودگی هوا نیز تاثیرگذار است و البته اراده حاکمیت نیز بر افزایش قیمت انرژی نیست.

تجریشی با بیان اینکه کشور ما در موضوع محیط زیست بسیار مسئله دارد، گفت: با توجه به محدود بودن منابع و کم بودن فرصت باید با استفاده از ظرفیت کارگروه‌ها، دستگاه‌ها و حمایت‌های مردمی در حوزه مسائل مرتبط با محیط زیست قدم های مهم برداریم.

وی اظهارکرد: کارگروه مقابله با گرد و غبار از معدود کارگروه‌هایی است که برنامه مشخص و منابع مالی مدون دارد که اگر طرح درست و دقیقی در این زمینه وجود داشته باشد منابع مالی نیز به پروژه‌های مرتبط با گرد و غبار اختصاص می‌یابد.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست بیان‌کرد: بسیاری از مجوزهایی‌که در حوزه صنعت و معدن می‌دهیم نمی‌تواند در قالب مدل توسعه پایدار و عدم آسیب‌رسانی به طبیعت باشد و اگر همین روش را ادامه دهیم فشار زیادی به طبیعت وارد خواهد شد.

تجریشی با بیان اینکه، ایران هند، پاکستان و چین منابع در صدر استفاده از منابع آب زیرزمینی هستند، گفت: ۱۸ دستگاه داریم که عضو کارگروه کرد و غبار هستند که برنامه‌ها را از استان‌ها می‌گیرند و در کمیته‌های تخصصی نهایی می‌شود.

وی اظهارکرد: از آنجایی که معمولا درخواست‌ها و طرح‌ها بیش از اعتبارات و منابع مالی موجود است، استان‌ها را رتبه‌بندی می‌کنیم و بر اساس نیازها و مشکلات و نوع برنامه‌ها این اعتبارات و منابع بهره می‌گیرند.

معاون محترم محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه خراسان‌جنوبی از جمله استان‌های اولویت‌دار در موضوع گرد و غبار است، بیان‌کرد: خراسان‌جنوبی به همراه سیستان و بلوچستان، کرمان و خوزستان در زمینه گرد و غبار از اهمیت خاصی برخوردار هستند.
لینک اصل خبر در سایت سازمان حفاظت محیط زیست

    منبع خبر

    سازمان حفاظت محیط زیست

    سازمان حفاظت محیط زیست یک سازمان دولتی در شهر تهران می باشد

      نظرات