برگزاری کارگاه آموزشی مواجهه با سیلاب ویژه دانش آموزان در مشهد

به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی، در اجرای گام های اجرایی طرح افزایش سواد آبی، کارگاه آموزشی مواجهه با سیلاب در هفته پدافند غیرعامل و همزمان با گرامیداشت روز دانش آموز در آموزشگاه دخترانه ام هانی شهرستان مشهد برگزار شد.

کاظم جم در این کارگاه آموزشی اظهار داشت: با توجه به زمینه همکاری بسیار خوب شرکت آب منطقه ای و اداره کل آموزش و پرورش استان خراسان رضوی در اجرای طرح افزایش سواد آبی، از سال تحصیلی گذشته آموزشگاه دخترانه ام هانی در سه دوره متوسطه اول، متوسطه دوم و هنرستان به عنوان پایلوت طرح ناجی آب روستا همکاری خود را آغاز کرده است .

مدیر روابط عمومی شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی در مورد هدف از برگزاری این کارگاه عنوان کرد: با توجه به پتانسیل استان خراسان رضوی در وقوع سیلاب های مخرب، در سال تحصیلی جاری علاوه بر انتقال مفاهیم سازگاری با کم آبی، دانش آموزان با مهارت های مواجهه با سوانح طبیعی به ویژه سیلاب آشنا می شوند .

"جم" ضمن گرامیداشت روز دانش آموز و سالروز مبارزه با استکبار جهانی خاطرنشان ساخت: کارگاه آموزشی مواجهه با سیلاب گام نخست برنامه آموزشی طرح افزایش سواد آبی با موضوع سیلاب است. این برنامه تا پایان سال تحصیلی در سه بخش آموزش، ترویج و اقدامات میدانی با مشارکت دانش آموزان به اجرا درخواهد آمد و در ویژه برنامه مانور سیلاب مورخ 5 اسفند، دستاورد فعالیت های دانش آموزان و ملعمان به نمایش درخواهد آمد .

مدیر بحران و پدافند غیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی در این کارگاه آموزشی با تاکید بر ضرورت افزایش مهارت های فردی و گروهی در مواجهه با انواع بحران ها بیان کرد: دانش آموزان لازم است بیاموزند در هنگام وقوع انواع بحران ها کدام بخش از ابنیه، خدمات و تاسیسات شهری و روستایی از اهمیت ویژه ای برای حفاظت برخوردار هستند و چگونه می توان برای افزایش ایمنی آن ها پیش از وقوع بحران اقدام کرد .

"محمد زنگوئی" یادآور شد: با پیشرفت فناوری ها اکنون روش ها و رویکردهای پدافند غیرعامل نسبت به گذشته تغییر چشمگیری کرده به ویژه در خصوص سوانح طبیعی که کشور مستعد بروز انواع سوانح از جمله سیل، زلزله، طوفان و امثالهم است .

در بخش آموزشی این کارگاه، "محمد فشائی" در گفتگو با دانش آموزان عنوان کرد: سوانح طبیعی در دهه های گذشته در سطح جهان افزایش یافته و کشور ایران همواره در فهرست کشورهای مستعد انواع سوانح طبیعی از جمله سیل، زلزله، خشکسالی، آتش سوزی، طوفان و ... قرار دارد. دو پدیده سیل و زلزله به طور متناوب هر سال منجر به بروز خسارت هایی گسترده در بخش هایی از کشور عزیزمان ایران می شود. این بیانگر ضرورت آموزش مهارت مواجهه با این گونه سوانح است .

نماینده شرکت مشاور طرح اطلاع رسانی، آموزش و فرهنگ سازی شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی افزود: بخش قابل توجهی از کاهش خسارت های ناشی از وقوع پدیده سیل، مربوط به پیش از وقوع می شود. عدم ساخت و ساز در حریم و بستر رودخانه ها، عدم دخل و تصرف در مسیر طبیعی مسیل ها و رودخانه ها و همچنین توجه به آبخیزداری  و حفظ پوشش طبیعی گیاهی از جمله عوامل موثر در جلوگیری از بروز سیلاب و کاهش خسارات وارده است .

وی همچنین با نمایش تصاویر و کلیپ های آموزشی مهم ترین اقدامات هنگام و بعد از وقوع سیل را برشمرد و خاطرنشان ساخت: نخستین اصول هنگام بروز سیلاب، حفظ آرامش، دست کم نگرفتن قدرت سیل، اقدام به موقع و پرهیز از هر گونه ورود به جریان سیل و محدوده های آب گرفته است. بخش قابل توجهی از خسارات و آسیب های سیلاب در ساعات و لحظات پس از وقوع آن و توسط عوامل ثانوی شکل می گیرد .

گفتنی است در پایان این کارگاه آموزشی از صاحبان 12 اثر برگزیده دانش آموزی در دوره های متوسطه اول، متوسطه دوم و هنرستان که راهکارهای خود را در ارتباط با مواجهه با سیلاب، زلزله و آتش سوزی در سه بخش اقدامات قبل، حین و بعد از وقوع بحران به رشته تحریر در آورده بودند تقدیر شد .

لینک اصل خبر در سایت شركت آب منطقه‌ای خراسان رضوی

    منبع خبر

    شركت آب منطقه‌ای خراسان رضوی

    شركت آب منطقه‌ای خراسان رضوی یک سازمان دولتی می باشد

      نظرات