آیین افتتاحیه طرح ملی نجات آب(داناب) در مدارس استان سمنان
نهمین دوره طرح ملی دانش آموزی نجات آب(داناب) با مشارکت بالغ بر ۹ هزار و ۵۰۰ دانش آموز مقطع متوسطه اول استان سمنان در مدارس شهرستان های سمنان و میامی در سال تحصیلی جاری برگزار می شود .به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای سمنان ، آیین افتتاحیه نهمین دوره و اختتامیه هشتمین دوره طرح ملی دانش آموزی نجات آب(داناب) همزمان با آغاز پشتیبانی از تدریس کتاب انسان و محیط زیست در راستای گسترش سواد آبی در مدارس استان سمنان با حضور معاون عمرانی استاندار سمنان، مدیرعامل شرکت آب منطقه ای ، مدیرکل آموزش و پرورش ، رئیس جهاددانشگاهی استان و با استقبال جمعی از دانش آموزان مقطع اول و دوم متوسطه در دبیرستان دخترانه پیامبر اعظم(ص) سمنان برگزار شد .
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری سمنان در آئین افتتاحیه طرح ملی دانش آموزی نجات آب در استان سمنان از آب به عنوان یک نعمت ارزشمند الهی که از گذشتگان برای ما به ارث رسیده است و باید برای نسلهای آینده و فرزندان ما نیز حفظ شود .
منوچهر فخری گفت : در هر مقطعی که دانش آموزان از طریق آموزش و پرورش وارد متوالی شوند فرهنگ سازی موفق با اثر بخشی بالا اتفاق افتاده است .
وی ادامه داد : مکان و محل اصلی نجات آب و برنامه ریزی ، گفتمان سازی و فرهنگ سازی در این خصوص ، قطعا و یقینا در مدارس است .
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای سمنان ، در آیین افتتاحیه طرح ملی دانش آموزی نجات آب در سمنان از کسری مخازن آب زیرزمینی در کشور و استان به عنوان یک زنگ خطر جدی یاد کرد و گفت : باید به این زنگ خطر توجه کرد وگرنه در آینده با مشکل مواجه می شویم .
ایرج حیدریان بر لزوم مدیریت مصرف تاکید و تصریح کرد : ۸۷ درصد از آب موجود در بخش کشاورزی با بازدهی بالغ بر ۳۰ درصدی مصرف می شود که این امر نیاز به بازنگری و اصلاح جدی دارد .
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای سمنان ، با اشاره به اجرای طرح ملی نجات آب در استان خاطر نشان کرد : باید در قالب طرح ملی داناب و با کمک دانش آموزان ، برای نجات آب و سازگاری با کم آبی در استان تلاش کنیم .
وی یادآوری کرد : دانش آموزان به عنوان آینده سازان ، تاثیر پذیری و اثر بخشی مطلوبی در جامعه دارند از همین رو باید این قشر از اهمیت آب و اثرات بحران کمبود آب آگاهی بیشتری بیابند .
حیدریان با بیان اینکه طرح داناب در طول نزدیک به یک دهه در کشور با همکاری بخش آب و آموزش و پرورش در استان های مختلف برگزار می شود اظهار داشت : یکی از ثمرات ارزشمند آن بستر سازی برای تعریف درسی مستقل در نظام آموزش رسمی کشور با عنوان " انسان و محیط زیست " بوده که از سال تحصیلی ۹۷-۹۶ در دستور کار تدریس در مدارس متوسطه دوم سراسر کشور برای دانش آموزان پایه یازدهم قرار گرفته است .
وی با اشاره به اجرای طرح گسترش سواد آبی با محوریت کتاب انسان و محیط زیست در استان سمنان اظهار امیدواری کرد : در این طرح مسائل و چالش های منابع آبی و نیز راهکارهای که هر کدام از ما به سهم خود ، برای نجات آب می توانیم داشته باشیم ، فراهم شود .
مدیرکل آموزش و پرورش استان سمنان ، نیز در این مراسم با بیان اینکه دانش آموزان ، تنها نسل آینده نیستند ، افزود : بی تردید حضور امروز دانش آموزان افق های برتر و روشن آینده را رقم خواهد زد .
محمد دستورانی گفت : اگر بخواهیم قدر و قیمت آب ، مایه حیات را در جهان آفرینش بدانیم ، باید از وجود خود آغاز کنیم که غالب ساختار بنیادی آن از آب تشکیل شده است . در حقیقت اگر آب از بدن انسان ها ، گیاهان و حیوانات جدا شود ، قطعا با دنیایی خشک و بی روح و خالی از انسان و حیوانات مواجه خواهیم شد .
دستورانی با بیان اینکه هنر ما باید این باشد که انرژی های موجود را برای دوام ، استمرار و قوام زندگی حفظ کنیم گفت : طرح ملی نجات آب که ناظر بر حفظ و مراقبت از انرژی های موجود است هرساله با همراهی دانش آموزان در استان اجرایی می شود .
مدیرکل آموزش و پرورش استان سمنان با بیان اینکه نگرش ها به سواد در دنیای امروز تغییر کرده گفت : امروزه سازمان جهانی یونسکو سواد را با ۱۲ رویکرد معرفی می کند ، و بر پایه این نگرش نوین دیگر سواد محدود به خواندن و نوشتن و کار با رایانه و تسلط به زبان های گوناگون نیست ، بلکه سواد حرکتی ، علمی ، تحلیلی ، مادی ، ارتباطی و رسانه ای نیز به عنوان ساحت های دیگری از سواد مطرح شده که تعلیم آن به دانش آموزان امری ضروری است .
لینک اصل خبر در سایت شركت آب منطقهای سمنان
نظرات