برگزاری شورای حفاظت از منابع آب استان بوشهر
شورای حفاظت از منابع آب استان بوشهر با حضور استاندار و مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه ای این استان برگزار گردید.به گزارش روابط عمومی شرکت سهامی آب منطقه ای بوشهر، مهندس علی محمدی در این نشست اظهار داشت: با تکیه بر طرح احیاء و تعادل بخشی می بایست به سوی افزایش بهره وری و حفاظت کمی و کیفی منابع آب و ایجاد تعادل بین منابع و مصارف آب زیرزمینی گام برداریم.
وی افزود: جبران کسری مخزن متوسط درازمدت آبخوان ها تا پایان برنامه ششم توسعه و کسری مخزن تجمعی طی یک برنامه 20 ساله از جمله اهداف این طرح می باشد.
مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه ای بوشهر با اشاره به تفکیک محدوده های مطالعاتی استان به دو گروه اظهار داشت: در این طبقه بندی، محدوده های مطالعاتی که آب قابل برنامه ریزی بیشتر و یا کمتر از حجم آب برداشتی مورد نیاز خود دارند تعیین شده است.
مهندس علی محمدی اضافه کرد: اصلاح پروانه های بهره برداری چاهها ی مجاز بر اساس آیین نامه مصرف بهینه آب کشاورزی و تعیین و تصویب ضرایب تعدیل برای محدوده هایی که آب قابل برنامه ریزی کمتر از حجم آب برداشتی مورد نیازخود دارند از جمله اقدامات اجرایی دستورالعمل مذکور است.
وی با تشریح اقدامات ثانویه دستورالعمل اجرای توامان آئین نامه مصرف بهینه آب کشاورزی بیان کرد: پر و مسلوب المنفعه کردن چاههای غیر مجاز محفوره پس از سال 1385 و چاه هایی که مشمول صدور پروانه نشده اند از جمله این اقدامات می باشند.
این مقام مسئول افزود: بر اساس برنامه عملیاتی ابلاغی ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی، در سال 1398 می بایست تعداد 60 حلقه چاه غیرمجاز در استان بوشهر پر و مسلوب المنفعه گردد.
مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه ای بوشهر، بررسی و تصویب برنامه عملیاتی در شورای حفاظت منابع آب استان و ابلاغ به دستگاهای ذیربط، کارشناسی و اعمال ضریب تعدیل و صدور پروانه مصرف بهینه برای همه چاه های پروانه دار با نصب کنتور و انجام اقدامات لازم جهت صدور پروانه 25 مترمکعبی برای چاه های فاقد پروانه ( فرم 1) با نصب کنتور را از دیگر اقدامات لازم الاجرا بر اساس این دستورالعمل نامید.
در ادامه دبیر کارگروه سازگاری با کم آبی استان بوشهر نیز به ارائه گزارشی از عملکرد یکساله این کارگروه پرداخت.
مهندس جابر مظفری زاده اظهار داشت: تدوین برنامه های سازگاری با کم آبی استان با دبیری شرکت آب منطقه ای و مشارکت جهاد کشاورزی ، شرکت های آبفای شهری و روستایی، سازمان محیط زیست، سازمان صنعت معدن و تجارت، منابع طبیعی و آبخیزداری، دانشگاه خلیج فارس، جهاد دانشگاهی استان، دفتر فنی استانداری، شهرداریها و سایر دستگاههای مرتبط در دستور کار قرار گرفت.
وی افزود: از زمان شروع به کار کمیته تخصصی کلیه مدیران کل، معاونین و کارشناسان مربوطه در تعاملی بسیار مثبت و پیش برنده اطلاعات مورد نیاز را مهیا و با برگزاری جلسات متعدد کارشناسی و مدیریتی برنامه سازگاری با کم آبی استان تدوین گردید.
دبیر کارگروه سازگاری با کم آبی استان بوشهر خاطرنشان کرد: بر اساس جلسات این کارگروه، 6 مصوبه ملی و 9 مصوبه استانی جهت اجرا به دستگاه های مرتبط ابلاغ شده است.
مظفری زاده با اشاره به انسجام برنامه جامع عملیاتی سازگاری با کم آبی و طرح احیا و تعادل بخشی منابع آب زیرزمینی در استان گفت: با تشکیل 13 گروه گشت و بازرسی در قالب طرح احیا و تعادل بخشی، حفر چاه های غیرمجاز در استان بوشهر به شدت کاهش یافته و این موضوع باعث تاثیر مثبت 1.6 میلیون مترمکعب بر آبخوان های استان شده است.
وی اضافه کرد: با کنترل میزان بهره برداری بالاتر از سقف پروانه بهره برداری، سالانه 0.7 میلیون مترمکعب صرفه جویی در برداشت از منابع آب زیرزمینی صورت پذیرفته است.
دبیر کارگروه سازگاری با کم آبی استان بوشهر بیان کرد: پر و مسلوب المنفعه کردن چاه های غیرمجاز و جلوگیری از انتقال غیرمجاز آب به عنوان دو تخلف گسترده در حوزه آب موجب صرفه جویی 5.8 میلیون مترمکعبی از آبخوان های استان بوشهر شده است.
نصب کنتورهای هوشمند، اصلاح و تعدیل پروانه های بهره برداری و اجرای پروژه تغذیه مصنوعی و پخش سیلاب از دیگر اقدامات موثر ذکر شده در گزارش مظفری زاده می باشد.
این مقام مسئول با اشاره به اقدامات حوزه فرهنگ سازی مصرف آب اظهار داشت: برگزاری کارگاه های آموزشی، اطلاع رسانی، برگزاری جلسات توجیهی با ائمه جمعه و فرمانداران، بخشداران، دهیاران، کشاورزان پیشرو و مددکاران ترویجی بخشی از اقدامات شرکت سهامی آب منطقه ای بوشهر می باشد.
دبیر کارگروه سازگاری با کم آبی استان بوشهر تصریح کرد: ساماندهی 15 میلیون متر مکعب پساب تصفیه خانه فاضلاب شهرهای بوشهر، گناوه و دیلم یکی از برنامه های مهم این شرکت در راستای سازگاری با کم آبی می باشد.
وی افزود: مطالعات بهره برداری از پساب شهر بوشهر به اتمام رسیده و اخذ تخصیص و جذب سرمایه گذار در دستور کار شرکت آب منطقه ای بوشهر قرار گرفته است و بر اساس آمار شرکت آب و فاضلاب شهری در حال حاضر 2 میلیون مترمکعب از این منبع در دست بهره برداری است و همچنین اصلاح و ارتقای تصفیه خانه شهر بوشهر در حال پیگیری است.
استاندار بوشهر نیز در این نشست اظهار داشت: کلیه آمار و ارقام تخصصی شرکت سهامی آب منطقه ای بوشهر به عنوان نهاد تصمیم گیرنده در امور آب مورد تایید می باشد.
عبدالکریم گراوند خاطرنشان کرد: در راستای اجرای پروژه ها نباید فرصت را از دست داد و همه ی دستگاه های اجرایی می بایست با اراده قوی در اتمام پروژه های تعریف شده تلاش کنند.
وی تصریح کرد: شهرداری ها از استفاده از آب شرب جهت آبیاری در فضای سبز منع شده اند و باید در این راستا به سایر منابع اتکا کنند.
وی با اشاره به ظرفیت پساب ها در استان بوشهر گفت: برای واحدهای صنعتی شهرک صنعتی 1 و 2 بوشهر از ظرفیت فاضلاب شهر بوشهر استفاده شود.
گراوند تصریح کرد: همه ی دستگاه های اجرایی استان مکلفند از سیستم های کاهنده مصرف آب استفاده نمایند و شرکت آبفا استان می بایست با دستگاه های پرمصرف برخورد نماید.
استاندار بوشهر برنامه سازگاری با کم آبی استان بوشهر را نمونه یک طرح جامع نامید و اظهار داشت: تکالیف استانی و ملی این طرح می بایست عملیاتی شود و جلسات کارگروه استانی سازگاری با کم آبی محلی برای تسهیل در این امر می باشد.
لینک اصل خبر در سایت شركت آب منطقهای بوشهر
نظرات