شهر ترمیمی یعنی شهری که در شهروندان ایجاد حس تعلق کند
استاد دانشگاه تربیت مدرس تهران گفت: در تعریف شهر ترمیمی می توان گفت؛ همه شهروندان احساس تعلق و رضایت را احساس می کنند و به نوعی یک شهر حمایت گرانه محسوب می شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شهرداری مشهد، محمدعلی فرجیها در نشست تخصصی بررسی زوایای اجرای شهر ترمیمی که در تالار الماس کوهسنگی برگزار شد، خاطرنشان کرد: عدالت ترمیمی به دنبال برقراری نظم و امنیت در جامعه مدرن و پیشگیری از تخلف و ریشه یابی آن است یعنی در رویکرد عدالت ترمیمی جرم و تخلف یک معضل اجتماعی است که باید برای آن راهکار پیدا کرد.
وی افزود: یکی از ویژگی های مقررات ترمیمی این است که امکان برقرار شدن نیازهای مشروع شهروندان را ایجاد می کند تا راه های نقض قانون بسته شود.
فرجیها با بیان اینکه شهر مشهد برای ایجاد شهر ترمیمی از سرمایه اجتماعی و ظرفیت دانشگاهی بالایی برخوردار است، افزود: در شهر مشهد به واسطه وجود بارگاه عالیقدر حضرت علی بن موسی الرضا(س) و ایجاد شهر ترمیمی هیچ کسی احساس غربت نخواهد کرد و این فضای معنوی باعث می شود کسی درمانده نباشد.
استاد دانشگاه تربیت مدرس تهران با اشاره به اینکه در حوزه کیفری نیازمند حل مسئله هستیم یادآور شد: در شهر ترمیمی باید سمن ها، دادگاه ها، آموزش و پرورش و پلیس ترمیمی و مسئله محور ایجاد شود تا با مشارکت مردم ریشه مشکلات حل شود.
وی با بیان اینکه فرهنگ دینی ما فرهنگ صلح است و رسانه ها باید در نشر اندیشه های ناب دینی پیشگام باشند، عنوان کرد: زمانی که اندیشه ترمیمی توسعه پیدا کند، جامعه در مسیر صلح و سازش گام برمی دارد.
نظرات