«شهردوستی»،«اعتماد اجتماعی»و«اجتماعمحوری»چالشهای شهروندی کاشان
محسن نیازی درنشستهماندیشی به منظور اجرای طرح شهریاران، با تأکید بر سرمایههای فیزیکی و اجتماعی شهر، به ابعاد 17 گانه شهر هوشمند نیز اشاره و بیان کرد: مدیریت هوشمند، انرژی هوشمند، زیرساخت هوشمند، حمل و نقل هوشمند، فناوری هوشمند، حکمرانی هوشمند، شهروند هوشمند و...از جمله مواردی است که در زمینه تحقق شهر هوشمند مورد نیاز است.
وی، سه موضوع اطاعت، احترام، مسئولیت در قبال شهر، وفاداری به منافع دیگران و شهر و مشارکت را در مورد شهروند هوشمند یادآور شد و افزود:شهروند هوشمند دارای 17 مولفه اصلی است که اجتماعمحوری،توجه به رفتارهای مدنی، نوعدوستی، مسئولیتپذیری،عامگرایی، طبیعتگرایی، قانونمداری، مدارای اجتماعی، شهردوستی، اعتماد اجتماعی، مشارکت شهری و...از آن جملهاند.
این پژوهشگر برتر کشور، شهردوستی، اعتماد اجتماعی، اجتماعمحوری و مشارکت اجتماعی را از جمله چالشهای موجود در عرصه شهروندی دانست و گفت: علاوه بر اینکه شیفتگی زیادی نسبت به شهرمان نداریم، همه به صورت جزیرههای جدا از هم کار میکنیم و شبکهای کارآمد برای توسعه شهری شکل نمیگیرد.
نیازی با تقدیر از ابتکار شهرداری کاشان برای اجرای طرح شهریاران به صورت طرحی با افق چندساله، خواستار اجرای این طرح به صورت پایلوت و محدود در چند نقطه شد و بیان کرد:برای اثرگذاری بیشتر این طرح باید یک آزمایش ابتدایی در مورد آن انجام شده و پس از شناسایی نقاط ضعف و قوت به دنبال اجرای هر چه بهتر طرح در مقیاسی بزرگتر باشیم.
وی،تغییر بالا به پایین در جامعه را نادرست خواند و تغییر واقعی را در قالب فرآیند قابل تحقق دانست و یادآور شد: در طرح شهریاران تنها با بهرهگیری از ظرفیت مدیران، معلمان، خانوادهها، دانشآموزان میتوان به نتیجه حداکثری دست یافت.
این استاد دانشگاه، خواستار انتشار طرح شهریاران در مجلات معتبر شد و گفت:باید تمام روندهای اجرایی ثبت شود تا این طرح درازمدت تحتالشعاع تغییرات و سلایق مدیریتی قرار نگیرد.
لینک اصل خبر در سایت شهرداری کاشان
نظرات