مناسب سازی فضاهای شهری ویژه معلولین، در اولویت برنامه های مدیریت شهری ...

مناسب سازی فضاهای شهری ویژه معلولین، در اولویت برنامه های مدیریت شهری ...

به گزارش اداره ارتباطات و امور بین الملل شهرداری، فرارسیدن ۱۲ آذر ماه روز جهانی معلولین با هدف تعمیم شناخت جوامع و اقشار مردم از نیازها و فعالیت های معلولین و نیز آشنا شدن خود معلولین نسبت به حقوق مادی و معنوی خودشان می باشد تا با ارایه راه کارهای مناسب موانع و آسیب های موجود رفع گردد. این مهم بهانه ای شد تا عملکرد مدیریت شهری اراک طی سال ۹۸ در زمینه مناسب سازی فضاهای ملموس شهری برای حضور این قشر از شهروندان را مرور نماییم.

شهردار اراک بیان داشت: الگوی جدید مدیریت شهری کلانشهر اراک ایجاد زیرساخت ها و بسترهای مناسب جهت استفاده معلولین و توان یابان سطح شهر اراک از امکانات شهری به ویژه پیاده روها و بوستان ها است، که در همین راستا مناسب سازی فضاهای شهری جهت سهولت در تردد معلولان از سطح معابر، سرپناه ایستگاه های اتوبوس، خیابان ها و ساختمان های اداری، با هدف افزایش زمینه‌ حضور معلولان در فعالیت های اجتماعی فراهم شده که از آن جمله می توان به دو بوستان بزرگ بانوان و ملت به عنوان پایلوت اشاره کرد که برای استفاده توان یابان مناسب سازی شده اند و در این راستا بیش از ۹۵ درصد از فضای این دو پارک برای تردد سهل و آسان این قشر عزیز مناسب سازی شده است.

وی در ادامه افزود: اخیرا در پارک ملت رمپ ورودی معلولین ایجاد شده و با نصب تابلوی محل تردد معلولین و پارک ممنوع و همچنین نصب آبخوری های مناسب، فضای این پارک برای معلولین و توان یابان مناسب سازی شده است.

ایشان همچنین عنوان نمود: در یک اقدام بسیار کارشناسی که در چند ماه اخیر در دستور کار شهرداری قرار گرفته شد، مناسب سازی گذرگاه های عابر پیاده بلوارهای سطح شهر که برای تردد معلولین و سالمندان مناسب و استاندارد نبودند، مناسب سازی شده اند. در این راستا رفیوژهای وسط خیابان های بلوار وحدت، شهید شیرودی، مقابل شهرداری مرکز ،خیابان قایم مقام فراهانی از میدان شورا تا میدان ساعت، خیابان هپکو، خیابان آیت اله غفاری از سمت قایم مقام به چهار راه راهزان و خیابان شریعتی، همسطح سازی و مناسب سازی شده اند.همچنین در راستای اجرای پروژه های پیاده راه سازی به اجرای خط بریل برای عبور نابینایان نگاه اساسی شده و اکثر پیاده راه های احداثی مجهز به خط بریل هستند.

مهندس شفیعی خاطر نشان کرد: از دیگر اقداماتی که برای مناسب سازی محیط شهری، در دستور کار مدیریت شهری می باشد توجه اکید به مناسب سازی فضاهای ساختمان ها برای سهولت در تردد معلولین در زمان صدور پروانه ساختمان های اداری و تجاری می باشد.لازم به ذکر است در محوطه اداری ساختمان های شهرداری نیز با ایجاد رمپ و نرده گذاری شرایط برای تردد این قشر از جامعه ،در هنگام مراجعه برای کار اداری تسهیل شده است.

شهردار اراک یکی دیگر از اقدامات شهرداری در بحث مناسب سازی فضاهای شهری ویژه معلولین را تجهیز سرپناه های ایستگاه اتوبوس به رمپ ویژه معلولین عنوان کرد و افزود: در سال جاری ۳۰ سرپناه احداثی در کرهرود، شهرک ولیعصر(عج)، کوی گردو، خیابان های جهاد سازندگی و شریعتی و شهرصنعتی برای استفاده معلولین مناسب سازی شده است. همچنین در کنار این موضوع ۳۰ دستگاه اتوبوس فعال در سطح شهر جهت جابجایی شهروندان به رمپ ویژه معلولین مجهز می باشند. همچنین برای فضای ورودی ایستگاه های توزیع فراکارت در خیابان محسنی(بعد از پل)، زیر پل خیبر و خیابان ملک نیز رمپ ویژه تردد معلولین در نظر گرفته شده است.

ایشان همچنین در پایان گفت: نظر به ضرورت تحقق حقوق معلولین و سالمندان به عنوان بخش قابل توجهی از اقشار جامعه، در راستای بهره‌مندی از حق‌ ورود و بهره‌برداری از منابع جامعه همچون سایر شهروندان و ایجاد فرصت‌های برابر سایر افراد برای دسترسی به محیط‌های فیزیکی شهری، مجموعه مدیریت شهری اراک به عنوان یکی از اولویت کاری به این موضوع می پردازد.


لینک اصل خبر در سایت شهرداری اراک

    منبع خبر

    شهرداری اراک

    شهرداری اراک یک شهرداری در شهر اراک می باشد

      نظرات