تلاش برای کاهش ترافیک در منطقه تاریخی و فرهنگی تبریز

تلاش برای کاهش ترافیک در منطقه تاریخی و فرهنگی تبریز

به گزارش شهریار، علی مدبر در گفت‎‌وگو با ایسنا در تشریح این خبر اظهار کرد: امروزه برای کم کردن ترافیک و محدوده مرکزی بافت تاریخی، تلاش می‌کنند، اما متاسفانه ما در چند سال گذشته در برخی نقاط سعی کردیم، پارکبان‌ها و پارکینگ‌ها را در مرکز شهر افزایش دهیم.

او بیان کرد: در زمینه سیستم‌های ترافیکی که از در اصطلاح علمی، ترافیک القایی نامیده می‎شود، مردم را تشویق می‎کنیم که هر چقدر خودرو دارید به مرکز شهر بیاورید و ما برایتان پارکینگ درست می‎کنیم، در حالیکه در همه جای دنیا از یک محدوده خاص به بعد، کسی حق ورود با خودرو به بافت تاریخی شهر را ندارد.

او در ادامه متذکر شد: اصلاح منابع انسانی برای پیگیری سیاست‌های مذکور، آشنایی و ارتباط با حوزه‌های علمی، دانشگاهی، میراث فرهنگی و هماهنگی با بخش‌های علمی و الگوسازی برای نسل‌های آینده، بازآفرینی شهری بافت‌های فرسوده و تاریخی و مسیرهای گردشگری تعریف چشم انداز منطقه ۸ و پیشروی با برنامه ریزی از عمده اهداف در شهرداری این منطقه است.

مدبر  با بیان اینکه منطقه تاریخی-فرهنگی تبریز منطقه‎ای است که شاید از نظر وسعت و جغرافیا در کوچک‌ترین منطقه شهر واقع شده باشد، اما از نظر حوزه اقتصادی، تجاری، اداری و مرکزی، مهم‌ترین نقطه به شمار می‎آید، گفت: آثار شناخته شده در تبریز و اثری مانند گورستان عصر آهن تبریز، قدمت ۳۵۰۰ ساله دارد و یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های تبریز بوده و برای انجام اقدامات در زمینه تاریخی-فرهنگی باید به گردشگری هم توجه کرد.

او با اشاره به اینکه امروزه، گردشگری، دومین صنعت در جهان است، ادامه داد: منطقه ۸ تبریز، تاریخی و فرهنگی بوده و با توجه به اینکه گردشگری و این دو محور، لازم و ملزوم هم هستند، گردشگری هم ضلع سوم به شمار می‎آید و با مطالعه‌ و بررسی می‌بینیم که سایر کشورها چگونه از ظرفیت‌های تاریخی و فرهنگی‎شان در راستای گردشگری استفاده می‌کنند.

او خاطرنشان کرد: برای کار در منطقه تاریخی و فرهنگی نباید از گردشگری غافل شد و در شهرداری منطقه ۸ هم اقداماتی در زمینه هویت تاریخی، بافت‌ها و جداره‌های تاریخی و خانه‌های قدیمی و اتفاقات معنوی که در این منطقه رخ داده، انجام شده است.

شهردار منطقه ۸ تبریز اضافه کرد: شاید ما به برخی از اتفاقات کالبدی توجه کنیم، اما به کسانی که این اتفاقات را آفریده‌اند، نمی‌کنیم، به دار آویخته شدن ثقة‌الاسلام در ظهر عاشورا در میدان دانشسرا یا تاسیس اولین مدرسه‌ متوسطه در تبریز توسط آقایان لقمان و فیوضات در تبریز در محل فرمانداری کنونی و وجود ۱۱ کنسولگری در تبریز، همگی از جمله رویدادهای فرهنگی هستند که نشان می‌دهند تبریز، شهری فرهنگی و مهم است.

او خاطرنشان کرد: تبریز در دوران ایلخانیان تا صفویان چندین دوره پایتخت بوده و اتفاقات و رویدادهایی مانند زلزله ۱۱۹۳ با حدود ۲۰۰ هزار کشته و چندین دوره حمله مهاجمان را تجربه کرده است، این مسائل سبب انتقال پایتخت از تبریز به قزوین و اصفهان می‎شود و ما اکنون شاهد آثار هنری و معماری هنرمندان تبریزی در این شهرها هستیم.

او زیرساخت تاریخ و هویت ۵۰۰ سال قبل (دوران صفویه و بعد از آن) به تبریز بازمی‌گردد و تمامی این‌ها ما را ملزم می‌کند تا هویت تاریخی و فرهنگی تبریز را بازآفرینی و احیا کنیم. متاسفانه مطالعات و اطلاعات ما از تاریخ شهرمان بسیار کم بوده و این ضربه زننده است.

مدبر در ادامه متذکر شد: با نگاهی به شهرداری‌های مناطق مختلف در شهرهای متفاوت، چارت تمامی مناطق اعم از تاریخی و غیرتاریخی یکی بوده و تلاش داریم تا شرح وظایف را در وزارت کشور تعریف کنیم.

او با اشاره به شش سال سابقه شهرداری در منطقه ۸ تبریز، گفت: در گذشته سعی کردیم تا اولین دبیرخانه مناطق تاریخی فرهنگی را در تبریز ایجاد کنیم و چندین جلسه در این خصوص برگزار و تبریز هم به عنوان دبیرخانه تعیین شد، جلسه‌ای هم با ۱۱ شهر تاریخی از جمله یزد، کاشان و بم برگزار شده و اولین جلسه رسمی ظرف ماه آینده در تهران برگزار می‎شود.

لینک اصل خبر در سایت شهرداری تبریز

    منبع خبر

    شهرداری تبریز

    شهرداری تبریز

    شهرداری تبریز یک شهرداری در شهر تبریز می باشد

      نظرات