«زنگ شاهنامه» در مشهد به صدا در آمد

«زنگ شاهنامه» در مشهد به صدا در آمد

«زنگ شاهنامه» در مشهد به صدا در آمد

آیین اختتامیه نخستین دوره آموزش مربیان و آغاز طرح آموزش مفاهیم شاهنامه در مدارس ابتدایی مشهد با حضور اعضای شورای شهر و مدیران شهری، مسئولین اداره کل و رؤسای ادارات نواحی هفتگانه آموزش و پرورش، مدیران، آموزگاران و مربیان دبستان و پیش دبستانی در محل پژوهش‌سرای فرهنگ و ادب پارسی ثابت برگزار و در پایان به صورت نمادین «زنگ شاهنامه» توسط دکتر محمدجعفر یاحقی نواخته شد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شهرداری مشهد، دکتر علیرضا قیامتی‌، شاهنامه پژوه و استاد دانشگاه فردوسی مشهد امروز در آیین اختتامیه نخستین دوره آموزش مربیان و آغاز طرح آموزش مفاهیم شاهنامه در مدارس ابتدایی مشهد در پژوهش‌سرای فرهنگ و ادب پارسی، اظهار کرد: در راستای عمل به بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر ضرورت توجه به احیای توس و اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش با هدف انتقال آموزه‌های اخلاقی، دینی و فرهنگی شاهنامه در میان نسل جوان و تقویت بنیان‌های میهنی و پیوند هویت ملی و مذهبی، تفاهم‌نامه‌ای همکاری مبنی بر آموزش شاهنامه ویژه مربیان مدارس ابتدایی مشهد، میان شهرداری مشهد و اداره کل آموزش و پرورش خراسان رضوی در تیرماه ۹۸ به امضا رسید و اتفاق فرخنده‌ای در تاریخ خراسان شکل گرفت.

* اجرای طرح آموزش مفاهیم شاهنامه در ۶۴ مدرسه مشهد

وی ادامه داد: محتوای آموزشی این طرح با همراهی و مشاوره شاهنامه‌پژوهان برجسته و مشارکت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تهیه و پس از طی مراحل مختلف کارشناسی در اختیار مربیان قرار گرفت و مقرر شد که این طرح در ۶۴ مدرسه از نواحی هفتگانه و تبادکان مشهد اجرا شود.
استاد دانشگاه فردوسی مشهد تصریح کرد: شاهنامه در واقع سند شکوهمند این سرزمین و یک مجموعه فکری و نظامند است که مباحث اخلاقی و حکمت‌آموز آن را در هیچ حماسه‌ای نمی‌توان یافت و هم‌صدا با باورهای اسلامی، اعتقادی و مکتب انسان‌ساز اهل بیت (ع) است.
قیامتی، پرداختن به شاهنامه را پرداختن به هویت ملی ایرانیان دانست و عنوان کرد: شاهنامه کتابی است که شرایط فعلی جامعه امروز  بیش از هر کتاب دیگری به آن نیاز داریم، زیرا کودکان و نوجوان ما به واسطه‌ی آن تاریخ و فرهنگ ایران را خواهند شناخت و دیگر نیازی به حماسه‌های بیگانه ندارند چراکه می‌توانند به داشته‌های خود افتخار کنند.

*شاهنامه عامل پیوند همه اقوام ایرانی است

وی با تاکید براینکه «شاهنامه عامل پیوند همه اقوام ایرانی است»، گفت: شاهنامه حس میهن‌دوستی و خردورزی را القاء می‌کند و تمام جنگ‌های آن برای دفاع از کیان، خردورزی و دانش بوده است و تنفر از ملت‌های دیگر در شاهنامه دیده نمی‌شود.
استاد دانشگاه فردوسی مشهد، شاهنامه را کتاب دانش، تربیت و آموختن دانست و خاطرنشان کرد: هیچ خصلتی انسانی نیست که در شاهنامه به آن اشاره نشده باشد.  آنچه در این کتاب مایه سرافرازی ایران و ایرانی می‌شود، دانشوری، خردورزی، دادگری، انسانیت و آزادگی است.
در پایان این برنامه به صورت نمادین «زنگ شاهنامه» توسط دکتر محمدجعفر یاحقی نواخته شد.

لینک اصل خبر در سایت شهرداری مشهد

    منبع خبر

    شهرداری مشهد

    شهرداری مشهد

    شهرداری مشهد یک شهرداری در شهر مشهد می باشد

      نظرات