عملکرد فارس در پُرکردن چاه‌های غیر مجاز قابل دفاع است

شورای حفاظت از منابع آب وکارگروه سازگاری با کم آبی استان فارس به ریاست استاندار وحضور اعضاء درسالن شهید قاضی استانداری فارس برگزارشد

دکتررحیمی درشورای حفاظت از منابع آب وکارگروه سازگاری با کم آبی این استان با بیان اینکه عملکرد فارس در پُر کردن چاه های غیر مجاز قابل دفاع است افزود: این اقدام تاثیر بسزایی در کاهش برداشت‌های بی رویه از منابع آب زیر زمینی داشته است .

وی با تاکید بر تداوم روند پر کردن این چاهها اضافه کرد: برخورد با چاه‌های غیرمجاز و پر کردن آنها باید همچنان  در دستور کار قرار گیرد و میزان برداشت آب از چاه‌های مجاز هم کنترل شود .

استاندار فارس ادامه داد: در این مسیر برخورد با چاه‌های غیرمجاز ضرورت دارد که الزامات مختلف اجتماعی، سیاسی و امنیتی هم مد نظر باشد و این کار به درستی انجام شود ، هرکاری اگر به روش صحیح خودش پیش نرود نتیجه مطلوب حاصل نخواهد شد .

استاندار فارس همچنین بر لزوم پایش کشت شلتوک و برنج در این استان تاکید کرد و گفت: در کشت برنج باید بدنبال اشتغال و ترویج و تغیر الگوی کشت باشیم زیرا کشاورزان با حرف قانع نمی شوند با اقدام قانع می شوند .

رحیمی در ادامه این نشست  با ابراز خرسندی از رها سازی آب به دریاچه بختگان و همکاری موثر نهادهای دولتی و مردم در این زمینه گفت: اجرای این برنامه باید مستمر باشد و تشکل های مردمی نیز در این زمینه باید فعال شود .

استاندار فارس در ادامه  لای روبی رودخانه کر را از دیگر اقدامات موثر در این خصوص دانست و افزود: اولویت بندی برنامه ها، کنترل مصرف و باز تولید مورد توجه باشد و کنترل مصرف معطوف به فشار بر مردم نشود و فشار باید بر مدیریت باشد .

رحیمی خاطر نشان کرد: اجرای برنامه های بلند مدت در قالب برنامه های یک ساله و به نسبت قدرت اعتباری تدوین شود و برنامه نقص دار بهتر از بی برنامگی است .

وی با بیان اینکه بجای اهرم های تنبیهی باید دنبال اهرم تشویقی باشیم تاکید کرد: در برخورد با افزایش برداشت منابع آبی کسب در آمد مورد توجه نباشد زیرا با کسب در آمد کسری آب جبران نمی شود واین تخلف باید منجر به محرومیت برداشت شود .

رییس شورای حفاظت منابع آب استان فارس گفت: در مبحث آب شرب امنیت و محافظت از منابع آب شرب در دستور کار باشد و در جلوگیری از هدررفت آب و ترمیم و بهسازی برنامه ریزی شود .

معاون حفاظت وبهره برداری  آب منطقه ای استان فارس نیز در این جلسه اعلام کرد :در استان فارس بنا به بررسی که سازمان آب منطقه ای استان و سازمان جهاد کشاورزی انجام داده‌اند ۲۶ هزار هکتار کشت برنج اتفاق افتاده است که طبق گفته جهاد کشاورزی ۵ هزار و ۵۰۰ هکتار در زیردست منابع آب سطحی و مابقی در زیردست منابع آب زیرزمینی کشت شده است

کرامت اله کریمی مزیدی با بیان اینکه بیشترین کشت برنج با آب سطحی در منطقه کامفیروز مرودشت انجام شده است که این امر برخلاف شیوه‌نامه محدودیت و ممنوعیت کشت برنج برداشت برنج صورت گرفته است.

کریمی مزیدی در ادامه تصریح کرد:در حال حاضر رویکرد وزارت نیرو و سازمان جهاد کشاورزی به سمتی است که آسیب‌شناسی لازم در خصوص قانون ممنوعیت و محدودیت کشت برنج انجام شود

لینک اصل خبر در سایت شرکت سهامی مادر تخصصی مدیریت منابع آب ایران

    منبع خبر

    شرکت سهامی مادر تخصصی مدیریت منابع آب ایران

    شرکت سهامی مادر تخصصی مدیریت منابع آب ایران

    شرکت سهامی مادر تخصصی مدیریت منابع آب ایران یک شرکت در شهر تهران می باشد

      نظرات