شهر هوشمند یک نوع سبک زندگی است
سومین همایش و نمایشگاه تهران هوشمند امروز، دوشنبه 18 آذر 98 کار خود را آغاز کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شهرداری مشهد، شهریار آل شیخ، معاون برنامهریزی و توسعه شهرداری مشهد در نشست تخصصی تجارب شهرهای هوشمند آسیایی که در روز نخست همایش تهران هوشمند برگزار شد با اشاره به تجربیات شهر سئول در حوزههای مرتبط با شهر هوشمند گفت: پایتخت کره جنوبی یک تجربه کمنظیر، پایدار، قوی و بسیار پیشرفته را در هوشمندسازی شهر کسب کرده است. ما در مجموعه شهرداری مشهد این مراحل هوشمندسازی را مطالعه کردهایم. همکاران ما در چند گروه از بخشهای مختلف بازدیدهایی از زیرساختهای این شهر داشتهاند.
وی افزود: در شهرهای مختلف دنیا با دیدگاههای مختلف به «شهرهوشمند» نگاه میکنند. مثلا در برخی شهرها هوشمندسازی در رابطه با منابع آب است. در شهرهایی هوشمندسازی بر محور پیاده محوری است. برخی از شهرهای دنبال اهداف زیست محیطی هستند و با شعار شهر بدون کربن، هوشمندسازی آن شهر را دنبال میکنند. در نهایت هر شهر با توجه به الزامات و نیازهای خود استراتژی اش را لحاظ کردهاند.
آل شیخ گفت: اینکه چرا ما در شهرهای مختلف فرمولی یکسان برای هوشمندسازی نداریم دلیلش آن است که در هر شهر با چالشی خاص مواجه هستیم. بنابراین استراتژیهایی که در شهرهای مختلف استفاده میشود همواره مختلف هستند.
وی با اشاره به افزوده شدن «چرخه نوآوری» به شرایط ۶گانه یک شهر هوشمند گفت: پایداری شهر هوشمند زمانی است که با چرخه نوآوری پیوند بخورد. به معنای اینکه مجموعههای خلاق، استارتآپها و مجموعههای اکوسیستم به یکدیگر متصل باشند. زمانی که این عناوین با چرخه نوآوری تلفیق شوند یک شهر هوشمند بر اساس اولویتها و براساس منابع تشکیل میشود.
آل شیخ اظهار داشت: ایجاد پایگاههای داده و نیز ایجاد زمینههای دسترسی آزاد به اطلاعات پیش فرض اساسی برای به وقوع پیوستن یک شهر هوشمند است. ما باید بتوانیم با شناختی که از وضعیت شهرهای خودمان داریم با توجه به شرایط فرهنگی و اقلیمی و سایر اطلاعات، مسائل و مشکلات خودمان را در یک شهر حل کنیم.
وی اظهار کرد: مجموعهای که میتواند ارتباط بین شهروند و مدیریت شهری را از یک ارتباط سنتی و قدیمی به یک ارتباط مدرن و کارآمد تبدیل کند، به نمودهایی از مجموعه فعالیتهای دیجیتال، اپلیکیشنهای شهروندی، نقشههای شهری و سایر استارتآپهای مرتبط نیاز دارد.
آل شیخ با اشاره به رفتار و فرهنگ حاکم بر یک جامعه تصریح کرد: برای ایجاد یک شهر هوشمند این نیاز اساسی وجود دارد که مردم برخی رفتار اجتماعی و شیوه زندگی خود را تغییر دهند. درگیر کردن مردم در شهر هوشمند نیاز به خلاقیت دارد. درگیری مردم با شهر خلاق باید به گونهای باشد که با بستر اجتماعی، فرهنگی و شرایط اقلیمی مردم همخوان باشد.
معاون برنامهریزی و توسعه شهرداری مشهد ضمن بیان اینکه هوشمندسازی شهر یک نوع سبک زندگی است، تصریح کرد: شهر هوشمند یک پروژه خشک نیست که آن را در یک زمان و مکان مشخص پیاده سازی و به مرحله اجرا درآوریم و افتتاح کنیم. هوشمندسازی شهر یک رویکرد سبک زندگی است که برای حل مسائل و چالشهای اصلی برنامه ریزی میکند.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به مجموع صحبتهای انجام شده باید این نکته را نیز بیان کرد که در مجموعه شهرداری مشهد زیرساختهای لازم برای دسترسی آزاد به اطلاعات فراهم شده است. اکنون همه مجموعههای خلاق میتوانند با توجه به نیاز خود از طریق api به دیتای لازم دسترسی داشته باشند. بنابراین با کمک این اطلاعات اکنون مجموعهای از خدمات و استارتآپها شکل گرفتهاند. به طور مثال اپهایی فعال شدهاند که درحوزه جمعآوری زبالههای قابل بازیافت موفق عمل کردهاند و توانستهاند تا 50 درصد تفکیک زباله را افزایش دهند. با توجه به زیرساختها به صورت پایلوت یک منطقه از شهرداری مشهد در چهارماه گذشته به صورت صددرصد الکترونیک اداره شده است. این منطقه از شهرداری همه ارتباطاتش را با شهروندان از طریق اپلیکیشن انجام میدهد، نتیجه الکترونیکی شدن ارتباط بین شهروند و شهرداری تا امروز کاملا موفق بوده است و میزان زمان مورد نیاز برای هر مرحله از پرونده یک شهروند از 21 ساعت به 12 ساعت کاهش یافته است. مجموعه این اقدامات آثار زیست محیطی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی را به دنبال دارد.
گفتتی است؛ همزمان با این نمایشگاه و همایش دو روزه بیش از بیست نشست تخصصی و کارگاه آموزشی داخلی و بینالمللی نیز برگزار خواهد شد. هدف از برگزاری این نشستها بررسی مسائل و چالشهای شهرهای هوشمند، ارائه راهکارهای مفید و نیز بیان تجارب در این حوزه با حضور صاحبنظران، سیاستگذاران، برنامهریزان و اساتید داخلی و بینالمللی است.
نظرات