میراث فرهنگی و تاریخی باید به نسل جوان معرفی شود/ ...
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی شورای اسلامی شهر مشهدمقدس، محمدرضا حیدری، در آیین گشایش هفتمین نمایشگاه استانی موزه کتاب و میراث مستند ایران که با عنوان «خراسان، سرزمین خورشید» در تهران برگزار شد، با تشکر از سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران و همچنین استاندار محترم خراسان رضوی بخاطر برپایی این رویداد، اظهارکرد: بسیار خرسندیم که نماینده عالی دولت در استان، علاوهبر فعالیتهای اقتصادی به حوزه فرهنگی توجه ویژهای داشتهاند.
وی با بیان اینکه میراث ماندگار ما در حوزه کتب و میراث های ملموس و عینی و معنوی سرمایههای ارزشمندی هستند که جزو نمادهای هویتی و سرمایه تمدنی ما به حساب میآیند، گفت: امروز شاهدیم که در عرصه بینالمللی، کشورهای مختلفی در تلاش هستند با استفاده از ظرفیتها و روابط خود در سازمانها و مجموعه های مختلف و بهرهگیری از روشهای ناصواب، میراث و مفاخر کشورهای دیگر را به نام خود ثبت کنند؛ این تلاش بخاطر توجه آنها به صنعت گردشگری و منافع اقتصادی نیست بلکه موضوع منافع ملی در میان است
حیدری در ادامه تاکید کرد: میراثی که از گذشتگان برای ما به یادگار مانده، امانتی است که باید پیوسته از آنها صیانت کنیم و به نسلهای آینده نیز انتقال دهیم.
وی افزود: شورای پنجم شهر مشهد برهمین اساس سعی کرده به حوزه میراث ملی و تاریخی توجه داشته باشد؛ محور و کانون هویت ما در ایران و خراسان، بارگاه منور رضوی است و در کنار این مضجع قدسی، سرمایههای هویتی و تمدنی بزرگی داریم که متاسفانه طی سالیان به آنها توجهی نشده و در غبار غفلت به فراموشی سپردهشدهاند.
رئیس شورای شهر مشهد با بیان اینکه حکیم ابوالقاسم فردوسی یکی از همین سرمایههای هویتی است که همه ما ایرانیان و حوزه شعر و ادب پارسی مدیون او هستیم، گفت: پیش از روی کار آمدن آمدن شورای پنجم شهر مشهد، محیط پیرامونی آرامگاه که اصطلاحا پیشخوان آرامگاه فردوسی از آن یاد میشود، شرایط بسیار نامناسبی داشت و مایه شرمسازی ما در مقابل توریستها و گردشگران بود چراکه بدیهیترین امکانات برای این سرمایه بزرگ هویتی را نداشتیم.
حیدری تصریح کرد: شورای شهر مشهد در گام نخست اقدام به شکلگیری و ایجاد کمیسیون ویژه توسعه و عمران توس نمود و سپس با تصویب 30 میلیاردتومان اعتبار، عملیات بازپیرایی جلوخان را در 3 فاز کلید زد.
وی با بیان اینکه اقدامات شورای شهر مشهد برای حفظ و احیای این میراث گرانبها تنها به حوزه های عمرانی و کالبدی محدود نشد، افزود: شاهنامه فردوسی، اثر فاخر و بینظیری است که در فضای فرهنگی باید بیشتر به آن توجه شود؛ لذا در تفاهمنامهای دو جانبه بین شهرداری مشهد و آموزش و پرورش مقرر شد، آموزش شاهنامه به کودکان و نوجوانان در مدارس اجرایی شود.
حیدری با بیان اینکه روز گذشته شاهد اختتامیه نخستین دوره آموزش مربیان و آغاز طرح آموزش مفاهیم شاهنامه در مدارس ابتدایی مشهد بودیم، گفت: این طرح اقدام ماندگاری است که میتواند موجب حفظ و انتقال نمادها و سرمایههای اجتماعی و هویتیها به نسل جدید باشد.
وی در ادامه از توجه ویژه شورای شهر مشهد به خانههای تاریخی سخن گفت و اظهارکرد: تملک و مرمت 10 بنای تاریخی در بافت پیرامونی حرم مطهر رضوی را جزو برنامههای خود قراردادهایم تا همچون خانه تاریخی داروغه، خانه تاریخی توکلی و ... علاقهمندان بتوانند از این سرمایههای ارزشمند و فاخر بهرهببرند.
حیدری در پایان از آمادگی و عزم جدی شورای پنجم شهر مشهد برای حفظ آثار تاریخی و معرفی آنها به نسل جوان گفت و تصریح کرد: درشرایط کنونی کودکان و نوجوانان و جوانان ما نیازمند برنامههایی هستند که هرچه بیشتر با هویت غنی خود آشنا شوند؛ تاکنون تلاشهای خوبی در این جهت صورت گرفته و مدیریت شهری مشهد نیز در کنار اندیشمندان و محققان و ... میتواند گامهای خوبی بردارد.
نظرات