بازدید کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری از وضعیت عرضه میوه و تره‌بار؛ حال میدان شیراز خوب نیست

بازدید کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری از وضعیت عرضه میوه و تره‌بار؛ حال میدان شیراز خوب نیست

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل شورای اسلامی شهر شیراز، در این بازدید چهار ساعته، اعضای شورای شهر و مقاماتی از استانداری، شهرداری، جهاد کشاورزی، دانشگاه علوم پزشکی، تعاونی روستایی و اتحادیه‌های اصناف مرتبط، ضمن بازدید از روند عرضه‌ی میوه و تره‌بار در میدان مرکزی کلان‌شهر شیراز، بر ضرورت رفع سریع مشکلات عدیده‌ی این میدان تأکید کردند.

** شهروندان شیراز از کیفیت و قیمت میوه و تره‌بار ناراضی‌اند

دکتر علی ناصری ، رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر شیراز در این بازدید با بیان اینکه امروز مردم از مسائل زیادی گلایه‌مند هستنند، اظهار داشت: یکی از مشکلات جدی مردم وضعیت میوه و تره‌بار و محصولات کشاورزی است که به دلایل مختلف با کیفیت پایین و قیمت بالایی به سفره آنها می‌رسد.
وی به ایرادات تنها میدان میوه و تره‌بار شیراز اشاره کرد و گفت: عدم شفافیت در نحوه‌ی کارکرد برخی غرفه‌داران و بارفروشان سیار، وضعیت نامناسب بهداشتی و نظافت، بی‌نظمی و آشفتگی و همچنین ضعف در سیستم نظارت در میدان مرکزی میوه و تره‌بار، ازجمله مشکلاتی است که باید هرچه سریع‌تر ساماندهی شود.

** اگر برنامه‌ریزی نشود وضعیت بدتر هم می‌شود!

به اعتقاد این عضو شورای اسلامی شهر شیراز، اگر برای حل مشکلات عدیده‌ای که در سیستم عرضه‌ی میوه و تره‌بار در شهر شیراز وجود دارد برنامه‌ریزی نشود، این وضعیت روز به روز بدتر خواهد شد.
ناصری با ابراز نگرانی جدی نسبت به وضعیت بازار میوه و تره‌بار شیراز، خاطرنشان کرد: خواسته‌ی مردم مشخص است، مشکلات را می‌دانیم و راهکار هم وجود دارد اما اینکه این وضعیت ساماندهی نمی‌شود قابل قبول نیست.
وی تصریح کرد: ما از جلسات گذشته و آینده در خصوص وضعیت میدان میوه و تره‌بار شیراز انتظار خروجی و حل مسائل را داریم؛ زیرساخت‌های لازم باید ایجاد شود، انحصار از بین برود، واسطه‌ها به حداقل برسد و مسائل داخلی میدان ازجمله مسائل بهداشتی و نظافت نیز باید رعایت شود.

** شورای شهر مکلف به هماهنگی دستگاه‌های مختلف در ارائه خدمات به مردم است

مهندس سعید نظری سخنگوی شورای شهر شیراز نیز یکی از وظایف مهم شورای شهر را ایجاد هماهنگی بین سازمان‌ها و دستگاه‌های مختلف در ارائه خدمات به مردم دانست و گفت: تأمین معیشت و رفاه شهروندان یک وظیفه مشترک دستگاه‌ها و نهادهای مختلف است که شورای شهر نیز در ایجاد هماهنگی بین آن‌ها به وظایف خود عمل می‌کند.
وی تصریح کرد: دغدغه‌ی اعضای شورای شهر این است که محصولات باکیفیت با حذف واسطه‌ها و با مناسب‌ترین قیمت به دست مردم رسانده شود.

** انحصار بازار میوه و تره‌بار در شیراز شکسته شود

دکتر قاسم مقیمی ، عضو کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر شیراز نیز با اشاره به مصوبه هیأت وزیران در خصوص عرضه ویژه‌ی 8 محصول کشاروزی شامل پیاز، سیب‌زمینی، گوجه و خیار باغی و گلخانه‌ای، کاهو، سیب و پرتقال از طریق بازارچه های مستقیم، گفت: قرار شد که در هر شهرستان غرفه‌های رایگانی به عرضه‌ی این محصولات پرمصرف اختصاص داده شود تا پس از انجام آزمایشات لازم از طریق شرکت‌های دانش‌بنیان محصولات ارگانیک و با کیفیت با قیمت مناسب به صورت مستقیم در اختیار مردم قرار گیرد.
وی با تأکید بر اینکه لازم است انحصار بازار میوه و تره‌بار در شیراز شکسته شود، بیان داشت: عرضه مستقیم میوه از طریق طرح عرضه 8 محصول ارگانیک و ایجاد میدان‌های دیگر در شیراز از جمله راه‌های ایجاد رقابت و بهبود وضعیت فعلی میوه و تره بار در شهر شیراز و استان فارس است.

** تاوان بی توجهی به جایگاه کشاورزان را شهرداری و شهروندان می‌دهند

سید کمال پاک‌فطرت مدیرکل روستایی و امور شوراهای استانداری فارس نیز در این بازدید با اشاره به اینکه تکاپوی روزانه ده‌ها هزار نفری کاسبان در میدان میوه و تره‌بار شیراز روی توانمندی‌های کشاورزان و روستاییان است، گفت: گاهی تخلفات در بازار محصولات کشاروزی زحمات یک‌ساله‌ی یک کشاورز را از چنگ او خارج می‌کند و عموم مصرف کنندگان را نیز متضرر می‌کند.
وی خواستار توجه همه دستگاه‌ها به مشکلات کشاورزان در وضعیت فعلی شد و هشدار داد: اگر شورا، شهرداری و همه نهادهای متولی توجه ویژه‌ای به حقوق کشاورزان و روستاییان نداشته باشند، نتیجه‌ی آن را در کف شهرهایمان شاهد خواهیم بود که شهرداری نیز در نقطه‌ی اوج این تاوان سنگین خواهد بود.

** تنها میدان میوه شیراز، آشفته است

آیسودا گل‌دهان ، رییس اداره هماهنگی امور معاونت‌ها و مناطق شهرداری شیراز نیز با انتقاد از وضعیت نظافت و آشفتگی میدان میوه و تره‌بار شیراز، گفت: همه مردم روزانه بصورت مستقیم یا غیرمستقیم با میدان میوه و تره‌بار در ارتباط هستند و به همین دلیل وضعیت این میدان باید بیش از پیش مورد توجه دستگاه‌های مختلف و همچنین بازاریان و اتحادیه‌ها قرار گیرد.

** سیستم نرخ‌گذاری میوه و تره‌بار اشکال دارد

کمال یداللهی ، رئیس اتحادیه باغداران هم با اشاره به تخلفات در نحوه فعالیت بارفروشان و غرفه‌داران میدان میوه شیراز، تصریح کرد: اگر قرار باشد میدان جدیدی در شیراز راه‌اندازی شود باید با حساسیت معضلات میدان فعلی لحاظ شود و شرایط واگذاری به شکل دیگری باشد تا ماهیت آن از دست سازمان میادین و مشاغل شهرداری خارج نشود.
وی با تأکید بر اینکه روش قیمت‌گذاری در میدان میوه و تره‌بار قدیمی و نادرست است، تصریح کرد: در حال حاضر کشاورز ما نیز عادت کرده که محصول بی کیفیت را در پایین صندوق بگذارد و و محصول باکیفیت را روی آن که این ناشی از اشکال در سیستم قیمت‌گذاری ماست که ارتباطی با کیفیت واقعی محصولات ندارد.

** عرضه مستقیم میوه و تره‌بار در دستور کار دستگاه‌های متولی

صمد رنجبری ، مدیر بازرگانی سازمان جهاد کشاورزی نیز در این بازدید نیز با اشاره به تفاهمات جدید بین جهاد کشاورزی استان، شهرداری شیراز و دانشگاه علوم پزشکی با نظارت شورای شهر، گفت: بر اساس این تفاهمات برنامه‌هایی با هدف ایجاد یک زنجیره ارزش از مزرعه تا سفره مردم مورد تأکید قرار گرفته که راه‌اندازی بازارچه‌هایی برای عرضه مستقیم محصولات ازجمله‌ی این برنامه‌هاست.

** سازمان میادین و مشاغل شهرداری دخالتی در قیمت‌گذاری میوه و تره‌بار ندارد

محمدرسول عباسی ، رئیس سازمان ساماندهی مشاغل شهری وفرآورده‌های کشاورزی شهرداری شیراز نیز در پایان این بازدید به ارائه توضیحاتی در خصوص مشکلات میدان میوه و تره‌بار شیراز پرداخت و گفت: در خصوص بسیاری از مشکلات تلاش‌هایی کردیم اما برای ساماندهی کامل میدان یک سری موانعی داریم که لازم است مقاومت کنیم و مسائل را حل کنیم.
وی در واکنش به برخی انتقادات در خصوص نرخ‌گذاری میوه و تره‌بار شیراز، تصریح کرد: سازمان میادین و مشاغل در قیمت‌گذاری میوه و تره‌بار دخیل نیست و این موضوع در حیطه‌ی اختیارات اتحادیه و نظام صنفی مربوطه است.

** آغاز ساخت میدان دوم میوه و تره‌بار شیراز در آینده‌ای نزدیک

عباسی همچنین در خصوص راه‌اندازی دومین میدان میوه و تره‌بار شیراز، خاطرنشان کرد: تفاهم‌نامه میدان دوم به شورای شهر ارسال شده و در کمیسیون‌های شورا در حال اصلاح و پیگیری است؛ امیدواریم به زودی عملیات ساخت میدان دوم با رفع اشکالات میدان اول آغاز شود.

بر پایه این گزارش، برخی نگرانی‌ها مبنی بر استفاده از مواد غیربهداشتی در روند تولید محصولات کشاورزی، عدم رعایت اصول بهداشتی نگهداری محصولات در میدان، مشکلات مربوط به پسماندها و زباله‌ها و حضور معتادان و متکدیان در محل عرضه میوه و تره‌بار؛ ازجمله مسائل دیگری بود که از طریق نمایندگان دانشگاه علوم پزشکی، سازمان پسماند شهرداری مطرح و مورد بررسی قرار گرفت.

انتهای گزارش/

لینک اصل خبر در سایت شورای شهر شیراز

    منبع خبر

    شورای شهر شیراز

    شورای شهر شیراز یک شورای شهر در شهر شیراز می باشد

      نظرات