در پویش هر خانه یک درخت،۲۰۰ هزار اصله نهال بین شهروندان توزیع می شود
به گزارش اداره ارتباطات و امور بین الملل شهرداری اراک، پویش هر خانه یک درخت یکی از اقدامات در دستور کار شهرداری در راستای افزایش سرانه فضای سبز شهری است. در این پویش که با مشارکت شهرداری و شهروندان بزودی اجرا خواهد شد، سهم هر خانه و هر خانوار کاشت یک درخت است.
محمد عسگری معاون خمات شهری شهرداری در مصاحبه اختصاصی با واحد اطلاع رسانی اداره ارتباطات و امور بین الملل شهرداری در خصوص اجرای پویش هر خانه یک درخت که برای اولین بار در شهر اراک اجرایی می شود، گفت: با توجه به اینکه سرانه فضای سبز شهری اراک مناسب ولی به صورت پراکنده می باشد و به علاوه اینکه هر ساله در هفته درختکاری فرصت مناسبی برای شهرداری ایجاد می شود که برای افزایش سرانه فضای سبز شهری استفاده نماید، لذا امسال مجموعه مدیریت شهری اراک در نظر دارد به صورت عملیاتی و کاملا برنامه ریزی شده و با مشارکت شهروندان نسبت به اجرای این پویش اقدام نماید.
وی در ادامه افزود: طی هماهنگی های صورت گرفته با اداره کل منابع طبیعی مقرر شده تا در یک همکاری متقابل، بخشی از نهال های غیر مثمر این پویش توسط این اداره تامین شود و در یک کار مشارکتی با شهرداری به هر خانه و هر خانوار یک درخت جهت غرس داده شود.
عسگری با اشاره به اینکه در شهر اراک حدود ۱۳۰ هزار واحد مسکونی وجود دارد گفت:در برنامه ریزی صورت گرفته برای مجتمع های تجاری نیز پیش بینی شده که درخت در اطراف مجتمع ها کاشته شود.معاون خدمات شهری شهرداری اراک با بیان اینکه جهت اجرای پویش هر خانه یک درخت بیش از ۲۰۰ هزار اصله نهال پیش بینی شده، اظهار داشت: از این تعداد نهال پیش بینی شده حدود ۱۱۰ هزار اصله توسط مجموعه شهرداری و ۱۰۰ هزار اصله توسط اداره کل منابع طبیعی تهیه می شود.
ایشان در ادامه در خصوص نوع درختان در نظر گرفته شده برای اجرای این پویش گفت: در نظر سنجی صورت گرفته توسط اداره ارتباطات و امور بین الملل شهرداری از شهروندان خواسته شده که با انتخاب نوع درخت مثمر و غیر مثمر و همچنین گونه های آن، شهرداری را در اجرای هرچه بهتر این پویش و همچنین انتخاب نوع درخت مطابق با نظر شهروندان و البته در نظر گرفتن نظرات کارشناسی، همراهی نمایند.
عسگری بیان داشت: همچنین در کنار تحویل نهال به شهروندان در قالب اجرای این پویش، در بلوارهای و برخی از معابر شهر اراک که در بین فضای سبز احداثی فضای خالی وجود دارد، درخت واکاری می شود، همچنین ۱۰۰۰ چاله درخت در حاشیه بلوارها و خیابان های شهر اراک حفر و برای غرس درخت، آماده سازی شده است.
وی با بیان اینکه خیابان های حصار و شهید بهشتی (عباس آباد) به دلیل عبور قنات از ظرفیت آبی خوبی برخوردار می باشند، گفت: این خیابان ها بهترین شرایط را برای کاشت درخت چنار دارند و می توان در فصل درختکاری امسال نسبت به کاشت این نوع از درخت اقدام نمود و به نوعی سرانه فضای سبز شهری اراک را در مرکز شهر افزایش داد.
معاون خدمات شهری شهرداری اراک خاطر نشان کرد: و یکی از مزیت های اجرای این پویش، با توجه به محدودیت های منابع آبی این است که شهروندان با مراقبت و نگهداری از درختی که غرس می کنند مجموعه شهرداری اراک را در رسیدن به یکی از اهداف خود که حفظ و توسعه سرانه فضای سبز شهری می باشد، یاری می نمایند.
عسگری همچنین تصریح کرد: امسال برای اولین بار است که مجموعه شهرداری با تاکید مهندس شفیعی شهردار اراک در تلاش می باشد که به مناسبت هفته درختکاری، اقدام به توزیع و کاشت این وسعت از نهال و درخت اقدام نماید.ذکر این نکته حایز اهمیت می باشد، این پویش نشان می دهد که شهرداری هفته درختکاری را منوط به یک هفته نکرده و طی یک ماه نسبت به این مهم اقدام می نماید.
ایشان همچنین در ادامه در خصوص گونه های مورد استفاده در هفته درختکاری گفت: در شهر اراک درختان کوتاه قد می باشند، لذا در نظر داریم در ابتدا با توجه به نظر شهروندان که در نظرسنجی که توسط اداره ارتباطات و امور بین الملل شهرداری اراک صورت می گیرد، از گونه هایی بلند که دارای تاج هستند، برای کاشت استفاده نماییم.
معاون خدمات شهری شهرداری اراک در خصوص تامین آب مورد نیاز برای فضای سبز احداثی گفت: استفاده از سهم شهرداری اراک از پساب فاضلاب یکی از منابع آبی برای تامین آبیاری فضای سبز می باشد که به دنبال آن هستیم با پرداخت حق آبه و تکمیل فرآیند لوله گذاری از این آب جهت آبیاری فضای سبز استفاده کنیم.
وی در پایان سخنان خود ابراز امیدواری کرد که با مشارکت حداکثری شهروندان در اجرای پویش هر خانه یک درخت، شاهد توسعه مطلوب سرانه فضای سبز شهری در اراک باشیم.
نظرات