مشارکت در پویش هر خانه یک درخت
شهر اراک طبق استانداردهای فضای سبز از سرانه فضای سبز مطلوبی برخوردار می باشد، این سرانه به ازای هر نفر ۲۴ مترمربع می باشد، اما از آنجا که در شهر اراک شاهد پراکندگی فضای سبز هستیم و مرکزیت شهر نیز از فضای سبز کمتری نسبت به سایر مناطق برخودار می باشد، لذا مجموعه مدیریت شهری اراک برای اولین بار سعی دارد که با اجرای پویش هر خانه یک درخت که با مشارکت شهروندان اجرایی می شود، این حجم از پراکندگی را جبران نماید به این صورت که در حیاط منازل شهروندان فضای خوبی برای کاشت درخت وجود دارد و با کاشت یک درخت در یک خانه که اگر با مشارکت شهروندان همراه شود همانند قطره قطره جمع گردد وانگهی دریا شود، این طرح نیز با اجرای گسترده تاثیر بسزایی در افزایش سرانه فضای سبز شهری خواهد داشت.
به گزارش اداره ارتباطات و امور بین الملل شهرداری، شهردار اراک با اشاره به اینکه در ادیان و فرهنگ های مختلف جهان، درخت و درختکاری جایگاه خاصی دارد و دین مقدس اسلام نیز بشر را به کاشت درخت تشویق و ترغیب کرده و بعضی از بزرگان دین نیز به این امر اشتغال داشته اند، پیرامون نقش درختکاری در کاهش آلودگی هوا اظهار داشت: اکنون بیش از هر موضوعی شهروندان نیاز به هوای پاک دارند و میتوانیم بگوییم گسترش فضای سبز و درختکاری در کاهش آلودگی هوا بسیار موثر است.
مهندس شفیعی اظهار داشت: هر شهروند با کاشت یک درخت و نهال میتواند در کاهش آلودگی هوا سهیم باشد چرا که هر اقدامی که برای کاهش آلودگی هوا انجام دهیم باز هم کم است. با توجه به اینکه این روزها شاهد آلودگی هوا هستیم کاشت نهال و توسعه فضای سبز میتواند در کاهش آلودگی موثر باشد.
شهردار اراک در خصوص پویش هر خانه یک درخت بیان داشت: با نزدیک شدن به فصل درختکاری برای اولین بار پویش مشارکتی(هر خانه یک درخت) که در سطح شهر اراک اجرا می شود، سهم هر خانوار در در اجرای این طرح، کاشت یک درخت است.لذا به دنبال آن هستیم که از توان مردم برای کاشت درخت استفاده نماییم چرا که شهروندان میتوانند با کاشت نهال در باغچه خانه خود همراه با شهرداری در ایجاد فضای سبز، در حفظ محیط زیست و توسعه فضای سبز شهری مشارکت داشته باشند.
مهندس شفیعی با اشاره به این موضوع که از منظر توسعه پایدار شهری، استفاده از مشارکت شهروندان تاثیر زیادی در حفظ و توسعه فضای سبز شهری دارد، گفت:برخی از شهروندان تا حد امکان برای زیباسازی محیط زندگی و توسعه فضای سبز محله های شهر مشارکت میکنند و این فرصتی در اختیار مدیران شهری قرار میدهد که با استفاده از شهروندان مسوول برای توسعه و پیشرفت شهر همکاری کنند.
وی در ادامه یکی از اهداف مهم اجرای این طرح را نگهداری بهینه شهروندان از فضای سبز احداثی عنوان نمود و گفت: هر شهروند با کاشت درخت در محوطه حیاط منزل خود، از آن درخت نگهداری می نماید و در این راستا مجموعه مدیریت شهری اراک در توسعه سرانه فضای سبز شهری همراهی می نماید.
شهردار اراک افزود: شهروندان جهت مشارکت در اجرای این پویش می توانند، طی تماس با سامانه مردمی ۱۳۷ شهرداری، درخواست ها و نظرات خود را مبنی بر کاشت درخت و نوع درخت انتخابی مثمر و غیر مثمر همراه با آدرس و شماره تلفن ثبت نمایند.همچنین با اطلاع رسلانی صورت گرفته توسط اداره ارتباطات و امور بین الملل و انجام نظر سنجی میدانی و مجازی (شبکه های اجتماعی و پورتال شهرداری) شهروندان از اجرای این طرح آگاه و نظرات ایشان برای اجرای اجرای هرچه بهتر این طرح اخذ شده است. همچنین تبلیغات محیطی اجرای این طرح با نصب ۳۰ عدد بنر در سطح شهر برای آگاهی و مشارکت بیشتر شهروندان انجام شده است.
وی اظهار داشت: پس از اتمام زمان ثبت نام و مشخص شدن نوع درخت مثمر یا غیر مثمر کارشناسان سازمان سیما منظر و فضای سبز شهرداری اراک با منطقه بندی و الویت بندی بر اساس زمان ثبت نام، به منازل شهروندان اعزام می شوند.
مهندس شفیعی عنوان کرد: علاوه بر اجرای این طرح در اماکن مسکونی کلیه فضاهای مستعد شهری اعم از ادارات دولتی ؛ خصوصی ؛ فضاهای عمومی؛ مدارس و مساجد نیز مشمول این طرح می شود و همچنین کلیه خدمات اعم از تهیه نهال و بروشور چگونگی شرایط حفظ و نگهداری آن ها به عهده شهرداری است.
شهردار اراک با بیان اینکه این طرح به منظور ترویج فرهنگ درختکاری، حفظ و نگهداری و توسعه فضای سبز اجرایی می شود، ضمن دعوت از عموم شهروندان برای مشارکت در پویش هر خانه یک درخت، تاکید کرد که حفاظت از درختان موجود اهمیت و ضرورت بیشتری نسبت به کاشت درخت دارد.
نظرات