در یکصد و سومین جلسه شورای شهر اهواز چه گذشت؟

در یکصد و سومین جلسه شورای شهر اهواز چه گذشت؟

یکصد و سومین جلسه علنی شورای شهر اهواز روز سه‌شنبه (۳ دی‌ماه) با حضور اعضای شورا و مدیرعامل شرکت آبفای اهواز برگزار شد.

جلسه یکصد و سوم شورای اسلامی کلانشهر اهواز روز سه شنبه سوم دی ماه با نطق های پیش از دستور حسین حیدری و محمد هادی قنوات و با دستور کار ارارائه گزارش اقدامات انجام شده در خصوص آب گرفتگی های پس از باران در شهر اهواز و همچنین ارائه برنامه های مقابله با مشکلات آب گرفتگی های احتمالی باران های آینده توسط مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب اهواز و معاون خدمات شهری شهرداری اهواز برگزارشد.

حیدری: در حادثه آبگرفتگی اهواز، اقدامات پیشگیرانه انجام نشده بود

حسین حیدری اظهار کرد: در یک هفته گذشته اتفاق تلخی رخ داد و شاهد آبگرفتگی برخی مناطق اهواز و وارد شدن خسارت به شهروندان بودیم. این آبگرفتگی موجب وارد شدن آسیب به وسایل زندگی مردم و تعطیلی مدارس شد که موجب افت تحصیلی دانش‌آموزان می‌شود. این مساله باعث رنج و مشقت شهروندان و خسارات مادی و معنوی شده است که از این بابت از مردم عذرخواهی می‌کنیم .

وی افزود: به دلیل وقوع بارندگی بی‌سابقه ۷۵ میلی‌متری در مدت‌ زمان کوتاه و نبود سیستم شبکه جمع‌آوری آب‌های سطحی، شاهد وقوع این حادثه بودیم. البته مساله نبود سیستم شبکه جمع‌آوری آب‌های سطحی سال‌ها است بین شهرداری و آبفا موضوع اختلاف بوده است .

عضو شورای شهر اهواز گفت: همچنین شرایط توپوگرافی زمین و مسطح بودن شهر از دیگر علت‌های این حادثه بود .

وی ادامه داد: علت دیگر وقوع این حادثه این است که اقدامات پیشگیرانه انجام نشده است. علی‌رغم اینکه از قبل هشدارها داده شده بود، اما اقدامات پیشگیرانه مانند بالا بردن ظرفیت ایستگاه‌های پمپاژ، باز کردن دریچه‌های مسدود، اورهال کردن پمپ‌های ایستگاه‌ها و سایر اقدامات مورد نیاز در این زمینه انجام نشد؛ اگر این اقدامات انجام می‌شد، قطعا عمق حادثه و خسارت بسیار کمتر بود .

حیدری با بیان اینکه طبق ماده ۵۵ قانون شهرداری‌ها، شهرداری متولی آب‌های سطحی است، تصریح کرد: درست است که این اتفاق رخ داد اما اقدامات انجام شده پس از بحران قابل تقدیر است .

وی عنوان کرد: اکنون دوره خشکسالی تمام شده و اعلام شده است که وارد ترسالی شده‌ایم که باید در این زمینه راهکارهای مختلفی توسط شرکت آبفا و شهرداری ارائه و تمهیدات لازم اتخاذ شود و پس از این، شاهد این حادثه نباشیم .

عضو شورای شهر اهواز با اشاره به سفر هیات دولت به اهواز در پی بارندگی اخیر، گفت: انتظار داشتیم هیات دولت زودتر از این به اهواز سفر می‌کرد زیرا حادثه طبیعی بزرگی بود و خسارات وارد شده آن در حد یک زلزله بود .

وی افزود: هیات دولت با تاخیر به اهواز سفر کردند اما وعده دادند خسارات مردم را پرداخت می‌کنند که امیدواریم این وعده‌ها محقق شود. البته ما خاطره خوبی از پرداخت خسارات مردم از طریق دولت نداریم زیرا هنوز خسارت سیل اخیر پرداخت نشده و خسارات زلزله‌زدگان را نیز نداده‌اند اما امیدواریم این وعده اخیر محقق شود و یک وعده انتخاباتی دم انتخابات نباشد .

حیدری ادامه داد: آقای نوبخت در جریان سفر خود وعده داد که ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای پروژه مترو اهواز پرداخت خواهد شد اما وعده وی همراه با شرط زیرکانه‌ای بود. شرط‌ آقای نوبخت این بود که شهرداری نیز تا پایان سال جاری معادل این اعتبار را تامین کند. آقای نوبخت می‌داند که تامین این مبلغ توسط شهرداری اهواز محقق‌شدنی نیست. این شرط یعنی این مبلغ پرداخت نخواهد شد .

وی با اشاره به گذشت بیش از ۱۲ سال از کلنگ‌زنی پروژه متروی اهواز، افزود: اگر دولت می‌خواهد کم‌کاری و سهل‌انگاری ۱۲ ساله خود در این پروژه را جبران کند، بدون شک باید این مبلغ را پرداخت کند. دولت در طول این سال‌ها به طور میانگین سالیانه ۴۰ میلیارد تومان پرداخت کرده در حالی که اعتبار برآورد شده این پروژه در زمان کلنگ‌زنی، ۳ هزار میلیارد تومان تعیین شده بود بنابراین دولت با این شرط می‌خواست راه فراری برای خود بگذارد .

عضو شورای شهر اهواز بیان کرد: همچنین قول خرید نردبانی برای سازمان آتش‌نشانی به مبلغ ۲۰ میلیارد تومان را دادند . وی افزود: آنچه برای ما مهم است، بحث مترو است زیرا ۱۲ سال از کلنگ‌زنی این پروژه می‌گذرد و ایستگاه‌های احداث شده آن برای مردم مشکلاتی ایجاد کرده است و مردم خیر دیگری از آن ندیده‌اند .

حیدری با اشاره به وضعیت جانباختگان تصادف شهری، گفت: وضعیت میزان جانباختگان در پی تصادفات درون شهری نگران‌کننده است زیرا در ۹ ماهه سال جاری کشته‌های ما در اهواز ۵۸ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافته است و باید در این زمینه اقدام شود .

وی افزود: باید دوربین‌های خراب تعمیر شوند. همچنین برخی موانع سرعت‌گیر خراب هستند که انتظار می‌رود شهردار به این بخش توجه ویژه‌ای کند .

قنوات: آمادگی شورا و شهرداری برای الحاق دوباره کوت‌عبدالله به اهواز

عضو شورای شهر اهواز گفت: با توجه به اذعان دبیر شورای عالی امنیت ملی کشور به اشتباه بودن جدایی کوت عبدالله از اهواز، آمادگی شورا و مدیریت شهری اهواز را برای الحاق دوباره این منطقه به شهر اهواز اعلام می‌کنیم .

محمد  هادی قنوات اظهار کرد: در آبان ماه ۹۸، تلخ‌ترین حوادث چند دهه اخیر برای استان خوزستان رقم خورد؛ عدم بسترسازی فرهنگی و اطلاع‌رسانی به‌ موقع و اقناع عمومی در ماجرای افزایش چند برابری قیمت بنزین، باعث برانگیختن اعتراضات بحق مردمی شد . وی افزود: تردیدی نیست که شرایط سخت اقتصادی کشور، محصول تحریم‌های جنایتکارانه آمریکا و برخی بی‌تدبیری‌های داخلی است. در این شرایط، ترمیم شکاف بین طبقات و دهک‌های پایین اقتصادی و توجه ویژه به محرومین، حاشیه‌نشین‌ها و اهتمام به وحدت ملی از مولفه‌های مهم و اثرگذار است .

هادی قنوات بیان کرد: مردم ولایتمدار و حق‌جوی خوزستان در آبان ماه ۹۸ نشان دادند که با همه وجودشان تابع و پیرو مقام معظم رهبری هستند و جانانه به میدان آمده و ندای مقتدا و امام خود را لبیک گفتند و اجازه ندادند عده‌ای فرصت‌طلب و معاند، نظم و امنیت جامعه را مخدوش کنند که جا دارد از این اقدام مردم اهواز علیه فتنه‌گران تقدیر و تشکر کنیم. دشمن بداند که پیوند مردم خوزستان و اهواز با انقلاب، رهبری و نظام اسلامی، ناگسستنی است .

عضو شورای شهر اهواز گفت: حادثه تلخ دیگری که شهر اهواز را در روزهای پایانی آذر ۹۸ تحت تاثیر قرار داد، بارش شدید باران بود که موجب آب‌گرفتگی معابر، پس‌زدگی فاضلاب و اختلال در زندگی شهروندان اهوازی شد .

وی عنوان کرد: در این راستا پیش و پس از حادثه اخیر، مقام معظم رهبری جلساتی جهت رسیدگی به وضعیت آب و فاضلاب نابسامان شهر اهواز برگزار کردند و دستور اختصاص ۷۰ میلیون یورو از محل صندوق ملی توسعه صادر کردند که جا دارد از ایشان که در همه حال پیگیر مشکلات و مصائب مردم استان هستند، تشکر کنیم و امید است با نظارت همگانی، سرنوشت این بودجه به سرنوشت وام بانک جهانی برای توسعه شبکه فاضلاب اهواز دچار نشود .

هادی قنوات ادامه داد: بسیاری از شهروندان اهوازی در حادثه اخیر دچار خسارات و زحمات بسیاری شدند؛ مدیریت شهری در کنار سایر ارگان‌های دولتی وظیفه دارد نسبت به جبران خسارات شهروندان اقدام کند .

عضو شورای شهر اهواز تصریح کرد: مدیریت شهری مکلف است ظرف یک ماه آینده طرح کامل و جامع احداث شبکه مستقل دفع آب‌های سطحی در شهر اهواز را به روزرسانی کند تا پس از تایید مجامع کارشناسی و متخصصین امر، به صحن شورای شهر جهت بررسی و تایید ارسال شود .

عضو شورای شهر اهواز بیان کرد: از آن‌جایی که در آستانه ارسال بودجه سال ۱۳۹۹ شهرداری به شورا هستیم، در راستای دفاع و صیانت از حقوق شهروندان اهوازی اعلام می‌کنیم اگر برنامه و بودجه لازم برای دفع آب‌های سطحی در بودجه آتی در نظر گرفته نشود، این بودجه مورد تایید شورای اسلامی شهر اهواز نخواهد بود .

عضو شورای شهر اهواز  افزود: بابت مشکلات اخیری که برای مردم اهواز رخ داده  عذرخواهی می‌کنم و از اقدامات همه ارگان‌ها ، شرکت‌ها و مردم در رفع آبگرفتگی‌ها تشکر می‌کنیم .

وی بیان کرد: گرچه در همه بخش‌ها از سوءمدیریت رنج می‌بریم اما مشکلات امروز شهر اهواز ناشی از دهه‌ها بی‌توجهی به زیرساخت‌های شهری است. اهواز مدیر نمی‌خواهد، مسئول می‌خواهد. متاسفانه تا زمانی که مدیریت واحد شهری در کلانشهرها اجرایی نشود، کلاف سردرگم مشکلات اعم از ترافیک، آلودگی هوا، آب‌های سطحی و فضاهای سبز و ورزشی و آب و فاضلاب برجای خواهد ماند .

هادی قنوات ادامه گفت: اگر دولت علاقه‌ای به اجرای مدیریت واحد شهری ندارد، مدیریت هماهنگ را در شهرها محقق کند تا دایره اختیارات شورای شهر  متناسب با مسئولیت و مشکلاتی که دارد، افزایش پیدا کند. در شرایط خطیر و حساس اهواز، همه باید بدانند جز سیاستگذاری کلان، نگاه راهبردی و ثبات مدیریت شهری نسخه دیگری وجود ندارد. من مبتنی بر همین استراتژی، حمایت خود را از شهردار و سایر مدیران شهری اعلام می‌کنم و همچنان خواستار مبارزه بی امان با فساد، افزایش کارآمدی، برنامه محوری، جذب سرمایه‌گذار بخش خصوصی، خدمت‌رسانی به مناطق محروم و حاشیه‌ای و شایسته سالاری در انتخاب مدیران هستم .

وی گفت: شهردار اهواز خود را عضو چهاردهم شورا بداند و شورا نیز همه ظرفیت کارشناسی و مردمی خود را برای توسعه و بهبود وضعیت شهر در اختیار شهردار بگذارد. یکی از مشکلات و نارسایی‌ها در شهر اهواز، بی‌توجهی به وضعیت کودکان است .

عضو شورای شهر اهواز تصریح کرد: در اول هفته با حضور معاون حقوق بشر وزارت دادگستری و دبیر مرجع ملی کودک، اولین کلینیک مرکزی حقوق کودک در استان خوزستان با مشارکت، شهرداری، شورای شهر و کانون وکلای استان راه‌اندازی شد که گام بلندی بود تا از این پس صدای کودکان کار، بدسرپرست و سرپرست خانواده و بازمانده از تحصیل شنیده شود و مدیریت شهری راهکارهایی برای صیانت از این آینده‌سازان جامعه بیاندیشد .

قنوات ادامه داد: همچنین با توجه به اذعان دبیر شورای عالی امنیت ملی کشور به اشتباه بودن جدایی کوت عبدالله از اهواز، آمادگی شورا و مدیریت شهری اهواز را برای الحاق دوباره این منطقه به شهر اهواز اعلام می‌کنیم .

هادی قنوات با بیان اینکه نباید اجازه داده شود مافیای زمین‌خوار، شهر را به تاراج ببرند، گفت: آبگرفتگی مناطق تازه تاسیسی مانند کیانشهر و بهارستان در کنار مناطق قدیمی‌تر مانند ادهم نشان داد که سیاست‌های شهرسازی ما در گذشته اشتباه بوده است که باید با عبرت‌گیری از بحران اخیر سیاست‌های پایدار و علمی در حوزه شهرسازی شهرداری حاکم شود .

هادی قنوات گفت: همچنین ادامه وضعیت موجود در مترو اهواز، قابل تحمل نیست و باید حقوق عقب افتاده کارگران پروژه قطار شهری به سرعت پرداخت شود .

عضو شورای شهر اهواز ادامه داد: وعده دولت در خصوص پرداخت و تزریق ۵۰۰ میلیارد تومان به مترو اهواز تا پایان دی ماه، می‌تواند قفل توقف پروژه مترو اهواز را بشکند و شهروندان را به بهره‌برداری از این پروژه امیدوار سازد .

وی بیان کرد: در حالی که کلانشهرها نسبت به افتتاح خطوط مترو خود اقدام می‌کنند، درجا زدن مترو اهواز در فاز اول خط یک، فاجعه تمام عیار و یک افتضاح است. امید است نتیجه تحرکات اخیر شهردار و سازمان قطار شهری اهواز، گره از مشکلات این پروژه مهم بگشاید .

هادی قنوات بیان کرد: از شهردار اهواز می‌خواهیم تلاش ویژه‌ای برای تقویت ناوگان فقیر اتوبوسرانی، بهسازی تاکسی‌های فرسوده و تجهیز سازمان آتش‌نشانی اهواز، داشته باشد. همچنین جهت جابه‌جایی ساکنین مناطق پرخطری مانند منبع آب، اقدامات لازم را انجام دهد .

وی افزود: پروژه‌های بزرگی که در دوره اخیر آغاز شده یا در حال تکمیل است؛ نویدبخش آینده‌ای روشن برای اهواز است و انتظار ما از شرکت‌های بزرگی مانند نفت و حفاری و فولاد، حمایت از فعالیت‌های عمرانی شهرداری با پرداخت عوارض و مساعدت‌هایی است که در راستای عمل به مسئولیت‌های اجتماعی محسوب می‌شود .

کعب عمیر: شهرداری اهواز عملیات احداث شبکه دفع آب‌های سطحی را آغاز کند

رحیم کعب‌عمیر عضو شورای شهر در ادامه جلسه اظهار کرد: مناطقی که در بارندگی اخیر دچار آبگرفتگی شدند، در خط القعر قرار دارند. این مناطق محل کشت و زرع مردم بوده‌اند .

وی افزود: در نقاط خط‌القعر آب جمع می‌شود و در این راستا باید سیاست شهرسازی بر مبنای مطالعات توپوگرافی منطقه انجام می‌شد اما در پی گسترش شهر، در این اماکن ساخت و ساز شد در حالی که باید از ایجاد مناطق انبوه در این نقاط جلوگیری می‌شد .

وی افزود: بخشی از فاضلاب مناطق ۶، ۵ و ۴ شهرداری اهواز به سمت مناطقی مانند معین‌زاده و بهارستان سرازیر می‌شود که مشکلات این مناطق را دوچندان می‌کند و باید برای این مناطق، تجهیزات مورد نیاز تامین شود .

کعب‌عمیر گفت: ما موظف به هدایت آب‌های سطحی هستیم. در سال‌های اخیر خشکسالی باعث شد که فکر کنیم چنین بارندگی نخواهیم داشت اما با تغییر اقلیم این اتفاق رخ داده است. همچنین باید توجه کنیم که بارندگی‌ها در منطقه ما به صورت رگباری و با دبی بالا هستند . وی گفت: اهواز یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت دارد؛ سرانه مصرف آب در کشورهای توسعه یافته ۱۰۰ تا ۲۰۰ لیتر است، اما این وضعیت در کشور ما بیش از ۵۰۰ لیتر است که با این احتساب، روزانه ۶۰۰ هزار مترمکعب فاضلاب تولید می‌شود .

کعب‌عمیر ادامه داد: در حال حاضر با توجه به شرایط موجود،تخلیه آب مناطق ۲۵ روز طول می‌کشد و اگر بخشی از آب به زمین جذب شود، تخلیه آب ۲۰ روز طول می‌کشد. البته باید توجه کرد که به دلیل نوع خاک خوزستان و اشباع شدن زمین و شیب کم، احتمال جذب آب کم است .

وی گفت: شهرداری اهواز باید عملیات احداث شبکه دفع آب‌های سطحی را آغاز کند زیرا به یک شبکه متصل و پیوسته بر مبنای مطالعات نیاز داریم. مطالعات آن در سال ۸۴ انجام شده و ما در برنامه بودجه سال ۹۸ اعتباری برای مطالعات پیش‌بینی کرده‌ایم .

عضو شورای شهر اهواز ادامه داد:  ۲۶ میلیارد تومان برای اجرای این شبکه پیش‌بینی شده است. ما مدعی نیستیم که در دوره دو ساله باقی‌مانده این مشکلات حل می‌شود اما باید از جایی کار را آغاز کنیم. همچنین انتظار می‌رود در این زمینه به ما کمک شود.

فلسفی:معلوم نبود با یک بارندگی دیگر در اهواز چه می‌شد

عضو شورای شهر اهواز گفت: در سیل اخیر در حالی که رودخانه پر بود و به سختی فاضلاب را مدیریت می‌کردیم، پیش‌بینی شده بود که بارش دیگری داریم. اگر این بارندگی رخ می‌داد، معلوم نبود چه وضعیتی پیدا می‌کردیم؛ آب وارد زندگی مردم می‌شد و رودخانه هم پرآب می‌شد .

محمدجعفر فلسفی با اشاره به آبگرفتگی برخی منازل و مناطق اهواز در پی بارندگی اخیر اظهار کرد: زمانی که چنین اتفاقی رخ می‌دهد چند جمله تکراری عنوان می‌شود. در سال گذشته زمانی که اتفاقی رخ داد، صحبت‌های تکراری این بود که غافلگیر شدیم و این شرایط بی‌سابقه بود  یا اینکه استاندار خوزستان گفت بودجه خاصی برای طرح جامع دفع آب‌های سطحی در نظر گرفته شده است. اما امروز شاهد چنین وضعیتی هستیم .

وی افزود: تاکنون تنها مدیریت پس از بحران کرده‌ایم. تا ۲۴ ساعت پس از بارندگی اخیر هیچ کس نمی‌توانست کاری کند و اگر کسی بگوید در ساعت اول مساله را مدیریت کرده‌، از آن حرف‌ها است .

عضو شورای شهر اهواز بیان کرد: شهرداری تهران، سازمان مشاوران دارد و این سازمان محل تردد کارشناسان است و به نظرات کارشناسی بها می‌دهند اما در اهواز بحث‌های علمی و مشاوره‌ای بسیار ضعیف است و در این زمینه ضعف داریم. در این خصوص بحث‌ها را بیشتر باز نمی‌کنم زیرا کسانی که عضو کمیسیون عمران شورای شهر اهواز هستند، می‌دانند چه می‌گویم .

وی بیان کرد: ما بعضا وظایف خود را آن گونه که باید و شاید انجام نداده‌ایم حالا که آب‌های سطحی محل اختلاف بوده دیگر هیچ .

فلسفی بیان کرد: در سیل اخیر در حالی که رودخانه پر بود و به سختی فاضلاب را مدیریت می‌کردیم، پیش‌بینی شده بود که بارش دیگری داریم. اگر این بارندگی رخ می‌داد، معلوم نبود چه وضعیتی پیدا می‌کردیم؛ آب وارد زندگی مردم می‌شد و رودخانه هم پرآب می‌شد .

عضو شورای شهر اهواز گفت: آب‌های سطحی شهر را به سمت رودخانه هدایت می‌کنیم که در این زمینه باید فکری کنیم زیرا اگر صحنه تکرار شود چه باید بکنیم. باید در این زمینه سناریویی داشته باشیم زیرا در غیر این صورت شرایط وحشتناک می‌شود .

وی بیان کرد: زمانی که شرکت آبفا جایی را حفاری می‌کند، آن را رها می‌کند. از طرفی ما شعار آسفالت می‌دهیم و اگر قرار است جایی آسفالت شود، چاله و چوله‌ها در اولویت هستند .

فلسفی افزود: اگر مساله آسفالت این نقاط حل نشود، برای مردم قابل قبول نیست. باید این بحث جمع شود و در این زمینه به توافق برسیم. حتی یک روز نباید بدون آسفالت بمانیم. کسی که نمی‌تواند خیابانی را آسفالت کند بیخود اینجا نشسته است .

ایزدی:چه اقدامی باید کنیم تا در بارندگی آینده دچار مشکل نشویم

محمدرضا ایزدی عضو شورای شهر در ادامه جلسه اظهار کرد: بیش از ۹۰ درصد صحبت‌های این جلسه در خصوص مسائل رخ داده و کارهای انجام شده است در حالی که باید صحبت‌ ها در این زمینه باشد که چه اقدامی باید کنیم تا در بارندگی آینده دچار مشکل نشویم . وی افزود: با تامین یک میلیارد تومان، برای خرید پمپ، دیگر دچار مشکل هفته گذشته نخواهیم شد که این اعتبار باید مصوب شود تا شهردار اهواز ملزم به تخصیص این اعتبار شود و پمپ‌ها در ۲۴ ساعت خریداری شوند . ایزدی بیان کرد: آبفا حفاری و لوله‌گذاری می‌کند و آنچه از این اقدامات مانده شرایط بدتری را برای مردم ایجاد کرده است. گل، خاک و میکروب وارد منازل مردم می‌شود که باید در این زمینه تصمیم‌گیری شود .

حاجتی:مشکل تخریب آسفالت‌ها کمتر از مشکل فاضلاب نیست

فتح‌الله حاجتی در ادامه جلسه عضو شورای شهر نیز اظهار کرد: علاوه بر وضعیت آبگرفتگی، تخریب آسفالت پس از حفاری آبفا نیز از مشکلات ومعضلات ما است. مشکل تخریب این آسفالت‌ها کمتر از مشکل فاضلاب نیست که باید در این زمینه اقدام شود.

باباپور: مشکل فاضلاب اهواز تا سه چهار سال دیگر حل نمی‌شود

نایب رئیس شورای شهر اهواز گفت: مشکلات فاضلاب تا سه چهار سال آینده حل نخواهد شد؛ مشکلات تنها به صورت مقطعی حل می‌شوند .

مهران باباپور اظهار کرد: از سال ۹۲ تاکنون اولویت نخست خوزستان آب و فاضلاب بوده است که باید مشخص شود تاکنون چه اعتباری در این زمینه داده شده و برای چه اقداماتی هزینه شده است و نتیجه این اقدامات به کجا رسیده است . همچنین آیا برای آب‌های سطحی اعتباری پیش‌بینی شده است . وی افزود: اگر فرض کنیم مشکل فاضلاب اهواز حل شده، وضعیت آب‌های سطحی چه می‌شود؟ مسئولانی که برای دلجویی مقطعی به خوزستان سفر می‌کنند و اعتباراتی به صورت شعاری یا عملیاتی در نظر می‌گیرند، باید به این مسائل توجه کنند .

نایب رئیس شورای شهر اهواز گفت: مشکلات فاضلاب تا سه چهار سال آینده حل نخواهد شد؛ مشکلات تنها به صورت مقطعی حل می‌شوند .

باباپور ادامه داد: با وجود اینکه فاضلاب در چند سال اخیر اولویت نخست خوزستان بوده، چرا تاکنون این مساله حل نشده است؟

نایب رئیس شورای شهر اهواز بیان کرد: ۱۸ نماینده یکی از استان‌های کشور در مجلس شورای اسلامی با هم در دفتر یک وزیر حضور پیدا می‌کنند و تا زمانی که مطالبات خود را نگیرند، از دفتر خارج نمی‌شوند اما ۱۸ نماینده خوزستان در مجلس شورای اسلامی درگیر یک سری مشکلات و جابه‌جایی افراد در سطح استان هستند و اصل مشکلات را فراموش می‌کنند .

وی افزود: این نمایندگان، بعد پشت تریبون مجلس خواسته‌های ملی را اعلام می‌کنند در صورتی که یک گام برای اهواز برداشته نشده و حتی طرحی به مجلس شورای اسلامی ارائه نشده است. یکی از مشکلات اساسی خوزستان، مساله آب‌های سطحی و آب و فاضلاب است .

باباپور بیان کرد: برای انتقال آب از سرچشمه‌های کارون به استان‌های مرکزی، لوله‌گذاری و هزینه زیادی شده که باید از این ردیف اعتبار، اعتباری به خوزستان اختصاص یابد اما متاسفانه نمایندگان خوزستان در مجلس شورای اسلامی فعال نیستند و ما نیز طرحی در این زمینه نداریم .

وی گفت: باید از هم‌اکنون حساسیت این مساله را بالا ببریم و مساله را امنیتی و اجتماعی کنیم تا بتوانیم از محل ردیف‌های اعتباری که برای سایر استان‌ها گذاشته شده، برای خوزستان و بحث آب‌های سطحی و آب و فاضلاب اهواز گام برداریم .

در پی این صحبت‌های باباپور در صحن شورا، پس از دقایقی یکی از نمایندگان اهواز در مجلس شورای اسلامی با وی تماس گرفت و گلایه کرد .

لطفعلی زاده: برای تسریع در کارهاشهرداری و آبفای اهواز باید به یک همکاری مشترک برسند

اسکندر لطفعلی زاده عضو شورای شهر اهواز در ادامه جلسه از حضور آتش نشانان شهرداری تهرات تشکر نموده و گفت:از آتش نشانان شهرداری تهران که در ایام آبگرفتگی معابر دوشادوش نیروهای امدادی در اهواز به صورت  شبانه روزی اقدام جهادی نمودند تشکر و قدردانی می نمایم.

وی گفت: شاید عده ای بر این حرف بنده خرده بگیرند اما اعلام می کنم که در کدام بند و تبصره از ماده ۵۵ آمده است که جمع آوری اهای سطحی تنها بر عهده شهرداری هاست.زمانی که شرکت آبفا از شهرداری منفک شد آیا شرح وظایفش برای شهرداری ها باقی ماند که این روزها اعلام می کنند که جمع آوری ابهای سطحی با شهرداری هاست.

لطفعلی زده در ادامه گفت:پس زدگی فاضلاب در اهواز زمستان و تابستان و ... را ندارد چرا که همه بر این نکته واقف هستیم که بیش از ۴۰۰ نقطه در اهواز در طول تابستان و زمستان و .... دچار پس زدگی فاضلاب می شود و ارتباطی به بارش باران یا نباریدن آن ندارد.

وی افزود: ظرفیت شرکت آبفا به اندازه ای است که نمی تواند همزمان هم کار حفاری و احداث و ترمیم فاضلاب را انجام دهد و هم اقدام به آسفالت مکان های حفاری شده نماید که ضرورت دارد که برای سهولت و تسریع در مساله فاضلاب، شهرداری به مبحث بسیار مهم آسفالت نمودن معابر بعد از کار حفاری و ترمیم و احداث فاضلاب و.. ورود نماید با همکاری دوسویه کارهای معطل مانده در این مباحث را به اتمام برسانیم.

وی در پایان گفت: با توجه به حوادث پیش آمده می طلبد که شهرداری را ملزم به تجهیز نمودن امکانات و ادوات خود از جمله خرید واتر پمپ و تانکر آب و کمپرسی و .... نماییم و شورا نیز برای تامین اعتبار خرید تجهیزات از همه ظرفیت و توان خود بهره ببرد تا شهروندان در چنین وادثی متحمل خسارت های بی شماری نشوند.

مریدی: وزارت‌نیرو اجازه ساخت شبکه مختلط فاضلاب و روان‌آب را نمی‌دهد

بهنام مریدی، مدیرکل آبفا اهواز با بیان اینکه در پنجاه سال گذشته برای سومین بار است که شاهد این حجم از بارندگی‌ها هستیم عنوان کرد: از زمانی که مدیریت آبفا را متقبل شده‌ام تمام سعی بر این بوده که تجهیزات لازم را علی‌رغم بدهی‌های جاری و تنگناهای مالی دولت تامین کنیم که در این راستا ۲۰۰ پمپ تعمیر و ۷۴ پمپ جدید خریداری شد اما حجم بارندگی‌ها بالا بود .

وی افزود: شبکه فاضلاب اهواز به دو بخش شبکه فاضلاب موجود و طرح جامع تقسیم می‌شود که از شبکه فاضلاب ۲۳۰۰ کیلومتری موجود، ۱۱۰۰کیلومتر عمری بالای ۵۰ سال دارند و فرسوده هستند همچنین به دلیل تصاعد گازهای فاضلاب دچار خوردگی شده‌اند که با افزایش آب پس از بارندگی عملکرد پمپ‌ها محدود شده و دچار ریزش می‌شوند . مریدی بیان کرد: با انبوه‌سازی شبکه فاضلاب اهواز تغییر پیدا نکرد و در حال حاضر ۱۸۶ ایستگاه پمپاژ و ۴۰۰ پمپ در اهواز موجود است که ظرفیت محدودی دارند که علاوه بر اصلاح شبکه فاضلاب، رسیدگی به شبکه دفع آب‌های سطحی را نیز باید انجام دهیم تا شاهد بهبود باشیم .

وی افزود: تنها راهکار کوتاه مدتی که میتواند به اهواز کمک کند تامین تجهیزات پمپ است چرا که در بارندگی اخیر ۲۱پمپ سوخته‌اند . مدیرکل آبفا گفت: ‌آبفا و شهرداری باید به کمک هم بیایند تا با تامین پمپ‌های اس پی، بازنگری طراحی ایستگاه‌ها و تامین تجهیزات باری را که روی زمین مانده بلند کنیم .

عالیپور: امکان ادغام شرکت آبفا با شهرداری

معاون خدمات شهری شهرداری اهواز نیز در این نشست بیان کرد: امکان ادغام مجدد شرکت آب و فاضلاب با مدیریت شهری وجود دارد از این رو اگر شهرداری کمکی نیز به شرکت آبفا کند مشکل خاصی ایجاد نمی شود .

علیرضا عالیپور گفت: باتوجه به حجم بالای بارش ها سفره های آب زیرزمینی اشباع شده اند و آب با سرعت بیشتری در سطح زمین جاری می شود. آبگرفتگی در بیشتر مناطق غربی اهواز به غیر از کیانشهر، فرهنگشهر، شهرک دانشگاه و بهارستان در مدت ۲۴ تا۴۸ ساعت پس از باران فروکش کرد؛ دستگاه ها و سازمان های مختلفی به عنوان معین برای تخلیه آب کمک کردند . وی بیان کرد:در شرق اهواز سه منطقه یک، هفت و هشت، آب تنها از طریق یک ایستگاه پمپاژ تخلیه می شود . عالیپور گفت:با اقداماتی که شرکت آبفا در خیابان انقلاب اهواز انجام داده امسال شاهد مشکلات حاد آبگرفتگی در نقاط مختلف مانند کمپلو نبودیم و روان آبها در نهایت درمدت چهار ساعت تخلیه شدند هرچند که آب های سطحی باید به صورت لحظه ای دفع شوند.

لینک اصل خبر در سایت شورای شهر اهواز

    منبع خبر

    شورای شهر اهواز

    شورای شهر اهواز یک شورای شهر در شهر اهواز می باشد

      نظرات