برگزاری کارگاه آموزشی طرح گسترش سواد آبی استان بوشهر
![](http://bsrw.ir/uploaded_files/DCMS/News_files/wrm_b59416_1578313079.jpg)
![](http://www.wrm.ir/uploaded_files/DCMS/wysiwyg/images/rtl_arrow.gif)
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای بوشهر، صبح امروز کارگاه آموزشی طرح گسترش سواد آبی ویژه کارشناسان مسئول ادارات آموزش و پرورش در مقطع متوسطه اول و سرگروه های آموزشی کتاب انسان و محیط زیست در مقطع متوسطه دوم برگزار شد.
معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه ای بوشهر در ابتدای این کارگاه با اشاره به تاثیرات شهرنشینی و تغییر الگوی مصرف آب در خاورمیانه در دهه های اخیر عنوان کرد: منطقه خاورمیانه از منظر مدیریت آب شرایط استراتژیکی داراست و ایران و مصر دو کشوری هستند که بیشترین بهره برداری سالانه از منابع آب تجدیدپذیر را انجام می دهند.
وی افزود: در قرن اخیر بیش از 92 مورد جنگ با محوریت آب در این منطقه رخ داده است و هم اکنون برخی از ناآرامی های موجود در کشورهای همسایه به ویژه در حوزه دجله و فرات نیز ریشه در بحران آب دارد.
مهندس عبدالطیف عباسی نژاد اظهار داشت: ما در حکمرانی آب تاکنون ماموریت خود را به شایستگی به انجام نرسانده ایم و مدیریت بخش فرهنگی یکی از مهم ترین چالی های پیش روی ما می باشد.
این مقام مسئول از لزوم توجه به وضعیت منابع آب زیرزمینی یاد کرد و افزود: از 16 محدوده مطالعاتی استان بوشهر، 8 مورد ممنوعه، 4 مورد ممنوعه بحرانی و 4 مورد فاقد پتانسیل آب زیرزمینی بوده و سالانه 30 میلیون مترمکعب کسری مخزن در نتیجه اضافه برداشت از آبخوان های این استان رخ می دهد.
وی با اشاره به سابقه مثبت همکاری شرکت آب منطقه ای و اداره کل آموزش پرورش استان بوشهر در اجرای طرح داناب، بیان کرد: نقش کلیدی آموزش و پرورش در بسترسازی فرهنگی بر کسی پوشیده نیست و خوشبختانه در سال تحصیلی جاری با مشارکت ستودنی مسئولین محترم اداره کل آموزش و پرورش استان، برنامه ریزی و اجرای گام های مختلف طرح گسترش سواد آبی در مقطع متوسطه به نحو شایسته ای صورت گرفته است.
معاون آموزش متوسطه اداره کل آموزش و پرورش استان بوشهر با بیان سابقه اجرای طرح گسترش سواد آبی خاطرنشان ساخت: طرح داناب از سال تحصیلی 89 در استان بوشهر آغاز شده و تاکنون یکی از طرح های موفق آموزشی بوده است و با توجه به اهمیت آموزش های پایه ای در حوزه آب و محیط زیست توقع ما از کیفیت و اثربخشی این طرح دائما در حال افزایش است.
حسین درتاج در ادامه عنوان کرد: در سال تحصیلی جاری با افزوده شدن محتوای آموزشی کتاب درسی انسان و محیط زیست، ابعاد و جامعه مخاطب تحت پوشش این طرح با عنوان گسترش سواد آبی افزایش یافته است و همکاران اینجانب در اداره کل آموزش و پرورش استان بوشهر در همکاری برای اجرای موفق این طرح از هیچ تلاشی دریغ نخواهند کرد.
درتاج با اشاره به اهمیت پیاده سازی محتوای کتاب انسان و محیط زیست یادآور شد: نخستین فصل کتاب به موضوع آب اختصاص یافته است که با همکاری سرگروه های محترم کتاب انسان و محیط زیست در 18 شهرستان- منطقه استان برنامه ریزی و اجرای آن عملیاتی خواهد شد.
وی در ارتباط با آموزش دانش آموزان در دو مقطع متوسطه اول و دوم اظهار داشت: در سال تحصیلی جاری دو گروه مخاطب شامل دانش آموزان مقطع متوسطه اول در سطح استان با تاکید بر مناطق بحرانی از نظر آب زیرزمینی و در چارچوب طرح داناب و همچنین دانش آموزان مقطع متوسطه دوم با محوریت کتاب انسان و محیط زیست در دو حوزه سازگاری با کم آبی و مواجهه با سیلاب آموزش های لازم را فرا خواهند گرفت.
گفتنی است در این کارگاه آموزشی علاوه بر آموزش مفاهیم اولیه منابع آب، چالش های مدیریت آب در استان و راهکارهای سازگاری با کم آبی، آموزه های افزایش مهارت در مواجهه با سیلاب نیز توسط نماینده شرکت مشاور استانی طرح گسترش سواد آبی ارائه شد.
نظرات