ارائه تسهیلات برای متقاضیان سرمایهگذاری در بخش گردشگری آبی
بهگزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، ساسان تاجگردون معاون سرمایهگذاری، حقوقی و امور مجلس وزارت میراث فرهنگی و گردشگری در سومین نشست هماندیشی فعالیتهای گردشگری و تفریحی که با حضور مدیرعامل شرکت مادر تخصصی مدیریت منابع آب ایران، مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران و مدیران آب منطقهای و میراث فرهنگی برخی از استانهای کشور به میزبانی شرکت آب و نیرو برگزار شد، گفت: خوشبختانه تاکنون اقدامات ارزشمندی در زمینه گردشگری منابع آب و تأسیسات آبی انجام گرفته است.
وی با اشاره به ابلاغ رییس جمهور برای بهکارگیری ظرفیتهای منابع آب و تأسیسات آبی برای توسعه فعالیتهای گردشگری افزود: تفکر اندیشمندانه و زیرساختهای ایجاد شده در کنار سدهای کشور، اقتصاد گردشگری در این حوزه را به سمتی هدایت خواهد کرد که با کمترین هزینه بیشترین بهرهوری را ایجاد کند.
معاون سرمایهگذاری، حقوقی و امور مجلس وزارت میراث فرهنگی و گردشگری افزود: در حوزه سرمایهگذاری، وزارت میراث فرهنگی هم دارای چارچوب و مقرراتی که هر اندازه بتوانید در این حوزه ظرفیتسازی کنید ما هم در اصلاح آییننامهها به نحوی اقدام خواهیم کرد تا به نقطه مشترکی دست یابیم.
وی با اشاره به پیگیریهای صورت گرفته برای صدور معافیتهای گمرکی برای تأمین تجهیزات گردشگری افزود: بدین منظور حمایتهای ویژهای از جانب بدنه دولت باید شکل بگیرد تا متقاضیان را ترغیب به سرمایهگذاری کند که در همین راستا با تمهیدات ویژه دولت و بر اساس سیاستهای وزارت میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری، تسهیلات بانکی مناسبی به متقاضیان این حوزه اعطا میگردد.
محمد حاجرسولیها مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران نیز ضمن اعلام آمادگی وزارت نیرو و شرکتهای زیرمجموعه برای بهرهگیری از ظرفیت سدها و منابع آبی در زمینه توسعه صنعت گردشگری اظهار داشت: تا کنون حدود 190 سد ملی در کشور احداث شده که هر کدام شاهکار خاص مهندسی خودش را دارد و با توجه به قرارگیری آنها در اقلیمهای مختلف جغرافیایی و هماکنون آماده سرمایهگذاری در زمینه توسعه گردشگری است.
حاجرسولیها افزود: جهت تسهیل امور لازم است تا تمامی اقدامات لازم از قبیل صدور موافق اصولی، مجوزهای قانونی و استعلامها در حوزه استانی را به نحوی مدیریت کنیم که فرایند سرمایهگذاری تسهیل گردد و سرمایهگذار به راحتی بتواند مجوزها و استعلامهای خود را دریافت کند.
وی با اشاره به زیرساختهای ایجاد شده در حاشیه سدها افزود: در زمان اجرای پروژههای منابع آبی عملیات زیرساختی مناسبی از قبیل پلها، جادههای دسترسی، اماکن اقامتی و... ایجاد شده که از این مستحدثات میتوان به عنوان سهم آورده بخش دولتی به عنوان زیرساخت گردشگری استفاده کرد.
حاج رسولیها با تأکید بر لزوم نگاه نرمافزاری به بخش آب کشور افزود: شرکتهای زیرمجموعه وزارت نیرو آمادگی کامل دارند که از ظرفیت منابع و تأسیسات آبی با رعایت شرایط زیستمحیطی در زمینه توسعه صنعت گردشگری و اشتغالزایی بهرهبرداری نمایند.
در ابتدای جلسه نیز بهروز مرادی مدیرعامل شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران طی سخنانی اظهار داشت: در راستای پویش هرهفته_الف_ب_ایران از اولین فراخوان سرمایهگذاری طرحهای گردشگری آبی محدوده مخازن سدها در سد سردشت با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی و وزیر نیرو در آبان ماه سال جاری رونمایی شد.
مرادی افزود: جلسات متعددی به منظور بررسی و تسهیل فرایند سرمایهگذاری طرحهای گردشگری با حضور مدیرکل میراث فرهنگی استان آذربایجان غربی پیرامون سد سردشت در شرکت آب و نیرو تشکیل شده که امیدوارم مصوبات این جلسه علاوه بر تسهیل فرایند سرمایهگذاری گردشگری در سد سردشت، بتواند رویه کلی و راهبردی برای تسهیل سرمایهگذاری در دیگر سدهای کشور را تنظیم نماید.
وی با اشاره به تجارب موفق جهانی در حوزه گردشگری آبی افزود: شرکت آب و نیرو چهار سد سردشت، گتوند، کارون4 و داریان را برای مطالعه در زمینه گردشگری در نظر گرفته که امیدوارم تا پایان سال مطالعات گردشگری این سدها به پایان برسد.
نظرات