سرریز طرحهای تغذیه مصنوعی در استان زنجان
بهگزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، "یوسف رضاپور" گفت: تعداد 13 طرح تغذیه مصنوعی به حجم 46.4 میلیون مترمکعب برای تقویت سفرههای آبخوان شهرستانهای زنجان و سلطانیه به بهرهبرداری رسیده است.
وی افزود: آبگیری طرحهای تغذیه مصنوعی از ابتدای بهرهبرداری تا پایان سال 97 با اعتباری بالغ بر 360 هزار میلیون ریال در استان زنجان و با ذخیره آب 254 میلیون مترمکعب، انجام یافته که این میزان با احتساب آبگیری سال 98 (در حدود 20 میلیون متر مکعب) به 274 میلیون متر مکعب رسیده است .
مدیرعامل شرکت آب منطقهای زنجان تصریح کرد: تغذیه مصنوعی آبخوانها به روش پخش سیلاب در دشتها راهکاری است که تاکنون در خیلی از مناطق کشور اجرا شده است و در این روش با نفوذ سیلاب به درون آبخوان علاوه بر افزایش حجم مخزن و جلوگیری از روند شدید افت سطح آب زیرزمینی سبب کنترل سیل و حفاظت خاک نیز میشود.
این مقام مسئول، به آورد مطلوب رودخانههای استان در سال 98 اشاره و عنوان کرد: طرحهای تغذیه مصنوعی ذاکر، سهرین و کبود گنبد بهدلیل بارندگیهای مناسب و آبگیری بهموقع در حال حاضر سرریز هستند.
وی افزود: برداشتهای غیراصولی و بیش از حد مجاز از منابع آبهای زیرزمینی به همراه حفر چاههای غیرمجاز سبب افت شدید کمی و کیفی منابع آب شده که پیامدهای سوء آن به صورت تخریب کیفی آب زیرزمینی، افت شدید سفرههای آب زیرزمینی در استان و تخریب زیست بوم منطقه است.
رضاپور، در ادامه با اشاره به وضعیت تراز آبهای زیرزمینی در استان اظهار کرد: از 7 دشت استان 6 دشت در حالت بحرانی قرار دارد و بهطور متوسط سالانه 77 سانتیمتر سطح تراز آبهای زیرزمینی در آنها افت میکند که بیشترین کاهش تراز به میزان یک متر و 40 سانتیمتر بوده و به دشت ابهر اختصاص دارد و اگر این روند مصرف که بیش از میزان آب وارده به سفرههای آب زیرزمینی است ادامه یابد، میتواند ذخایر آبی استراتژیک را با بحران جدی روبرو کند.
نظرات