با تمام توان برای تحقق عدالت اجتماعی در شهر تلاش می کنیم

با تمام توان برای تحقق عدالت اجتماعی در شهر تلاش می کنیم

به گزارش اداره ارتباطات و امور بین الملل شهرداری قزوین؛ طاهرخانی با بیان این که بودجه پیشنهادی شهرداری برای سال 99 نسبت به سال گذشته، ۱۴ درصد رشد دارد، گفت: رویکرد ما در شهرداری قزوین توسعه انسان محور است و از این رو طبق کارشناسی های صورت گرفته توسط متخصصان این حوزه در مجموعه مدیریت شهری، بودجه برنامه ریزی توسعه شهری، بهبود محیط شهری، شهرالکترونیک، مباحث فرهنگی و مدیریت حمل و نقل شهری افزایش چشمگیری در سال ۹۹ داشته و با توجه به اهمیت باغستان سنتی قزوین، بودجه این سازمان ۱۲۷ درصد افزایش داده شد.

شهردار قزوین درخصوص اقدامات شهرداری در بحث کرونا خاطرنشان کرد: شهرداری قزوین در دو حوزه عملیاتی و فرهنگ سازی اقداماتی انجام داده که در این زمان تنها به ارائه بخشی از آن بسنده می کنم. اولین اقدام شهرداری تعطیلی مراکز تجمع چون خانه های فرهنگ، قرائت خانه ها، کتابخانه ها، روزبازارها، سرای سعدالسلطنه و اماکن تفریحی و تاریخی تحت نظارت خود بود.

وی ادامه داد: ضدعفونی و گندزدایی روزانه معابر و مراکز تجمع شهروندان چون بازارها و پایانه های مسافربری، وسایل حمل و نقل عمومی چون اتوبوس ها، تاکسی ها و مینی بوس ها، اقدامات ویژه برای دفن متوفیان با ویروس کرونا و محدودیت در حضور ارباب رجوع در مجموعه مدیریت شهری برای حفظ شهروندان از جمله اقدامات شهرداری است. همچنین به منظور کاهش خسارات مالی به شهروندان و صاحبان مشاغل، اجاره تمام املاک شهرداری به مدت دو ماه مشمول بخشودگی شد.

این مقام مسئول تصریح کرد: بهبود ناوگان حمل و نقل عمومی، کاهش بار ترافیکی محورهای پر رفت و آمد و زیرسازی و فرهنگسازی به منظور جایگزین کردن دوچرخه به عنوان حمل و نقل پاک از اهداف مجموعه مدیریت شهری است که اقداماتی تاکنون در این حوزه ها انجام شده و در سال جاری نیز به صورت جدی به آن ها پرداخته می شود.

طاهرخانی درخصوص سیستم حمل و نقل عمومی شهرداری قزوین گفت:  ناوگان اتوبوسرانی قزوین، در سال های گذشته به روز و نوسازی شده و از امکانات خوبی برخوردار بوده و در کشور جزو سیستم های حمل و نقل عمومی نمونه است. اما با توجه به هدف مجموعه مدیریت شهری مبنی بر فرهنگ سازی برای جایگزین کردن حمل و نقل عمومی به جای خودروهای شخصی، درصدد توسعه ناوگان های حمل و نقل عمومی هستیم.

این مقام مسئول بیان کرد: پروژه کمربند سبز قزوین از پروژه های مهم و بزرگ مقیاس مجموعه مدیریت شهری است که از میدان شورا اغاز و به میدان مینودر ختم می شود. طول این پروژه ۶ کیلومتر بوده و دسترسی شمال به جنوب شهر قزوین را فراهم می کند. کاهش بار ترافیکی شهری از اهداف مهم این طرح است اما تنها این نیست. مسیرهای پیاده روی و دوچرخه سواری ویژه، فضای سبز و استراحتگاه ها آن را به پروژه ای انسان محور و سلامت محور تبدیل کرده است.

وی تاکید کرد: تمام طرح های عمرانی مجموعه مدیریت شهری، طبق مصوبات بالادستی، باید دارای پیوست های فرهنگی و زیست محیطی باشد و شهرداری قزوین نیز که داشتن شهری سبز را از اهداف خود قرار داده است، این مهم را به صورت جدی پیگیری می کند. افزایش بودجه سازمان پارک ها و باغستان سنتی قزوین در راستای توسعه طرح های مرتبط با شهر سبز است. سالانه علاوه بر بازپیرایی فضای سبز موجود، پروژه های عمرانی احداث بوستان ها، پارک های جیبی و مسیرهای سبز نیز در دستور کار شهرداری قرار دارد.

شهردار قزوین گفت: مجموعه محمدآباد که تحت مدیریت استانداری و سازمان همیاری اداره می شود، در راستای مدیریت پسماندهای بیمارستانی، صنعتی و خانگی در استان احداث شده و از قابلیت های زیادی از جمله بی خطرسازی پسماندهای درمانی و صنعتی و همچنین بازیافت زباله های قابل بازیافت خانگی برخوردار است.

این مقام مسئول افزود: البته اشکالاتی هم در آن بوده که با برنامه ریزی های صورت گرفته و اقدامات انجام شده درصدد رفع آن و ارتقای سطح مدیریت پسماند هستیم. تفکیک زباله از مبدا از پروژه های مهم در مدیریت پسماند است که شهرداری قزوین در بخش فرهنگ سازی و زیرساختی آن اقدامات خوبی انجام داده اما تا رسیدن به ایده ال مسیر طولانی را باید طی کنیم.

وی با تاکید بر این که زباله گردی پدیده ای اجتماعی است و معلول عوامل متعددی است که نیازمند عزم همگانی و همکاری سازمان ها و نهادهای دولتی و غیردولتی است، گفت: شهرداری به تنهایی نمی تواند در این امر موفق باشد. هرچند مدیریت بهینه پسماند خود این پدیده اجتماعی را کاهش داده و مجموعه مدیریت شهری در این راستا گام های موثری از جمله تفکیک از مبدا، ساماندهی پیمانکاران جمع اوری زباله و فرهنگسازی، برداشته است.

شهردار قزوین درخصوص ساماندهی بافت فرسوده شهری گفت: تمام اقدامات مجموعه مدیریت شهری برپایه اسناد بالادستی چون طرح جامع و طرح تفصیلی انجام می شود. بافت فرسوده و بافت تاریخی شهر قزوین که تا اندازه زیادی همپوشانی دارند نیز از این قاعده مستثنی نیست.

طاهرخانی ادامه داد: هدف ما در بافت های تاریخی ارتقای زیست شهری و بازآفرینی شهری است. ایجاد پاتوق های محلات، ساماندهی بافت فرسوده، پیاده راه سازی، تعریف قوانین نما و نوسازی محلات از جمله اقدامات مجموعه مدیریت شهری در بافت تاریخی است. برخی محلات چون هادی آباد جزو بافت تاریخی نیست اما بافت فرسوده دارد. بازآفرینی این محله از اولویت های مجموعه مدیریت شهری است که اقداماتی انجام شده اما نیاز به همراهی و همکاری شهروندان این محله دارد.

وی افزود: پروژه ساماندهی امامزاده حسین (ع) نیز از پروژه های استانی است که موانعی پیش روی آن بود که مدتی متوقف شد، اما جلساتی با حضور مشاور طرح برگزار شده که امیدواریم به زودی شاهد تسریع در اجرای آن باشیم.

این مقام مسئول گفت: توزیع عادلانه امکانات و خدمات شهری از اهداف و رویکردهای مهم شهرداری قزوین است که اقدامات و برنامه ریزی هایی در این راستا انجام شده است. البته با موانعی نیز مواجه هستیم چون تراکم بافت های کمتر برخودار و فرسودکی زیرساخت ها که مانع از احداث و اجرای پروژه های بزرگ مقیاس چون بوستان های وسیع در آن ها شده، اما این موانع نیز مانع کار نشده و برنامه ریزی هایی با توجه به شرایط این مناطق انجام شده است. البته گفتنی است که اقدامات فرهنگی در سال های اخیر با محوریت محلات کمتربرخوردار انجام شده است. چون احداث فرهنگ سراها، اجرای برنامه های مناسبتی و غیره.

شهردار قزوین خاطرنشان کرد: سازمان باغستان های سنتی قزوین به صورت خاص در بحث حفظ و احیای باغستان های قزوین و رفع مشکلات باغداران فعالیت می کند. با توجه به اهمیت باغستان برای مجموعه مدیریت شهری، بودجه این سازمان در سال جاری ۱۲7 درصد افزایش داشته است.

طاهرخانی درخصوص وضعیت مالی و بدهی های شهرداری قزوین گفت: جلسات متعددی در این مدت برای رفع بدهی های بانک شهر انجام شده و نتایج مثبتی نیز حاصل شده است. البته همانطور که همه می دانند، رکود اقتصادی و تحریم ها باعث کاهش ساخت و ساز و کاهش درآمد شهرداری ها شده است. شهرداری قزوین به منظور گذر از این شرایط به دنبال ایجاد درآمدهای پایدار بوده و بودجه تاسیسات درآمدزا را در بودجه سال جاری، ۷۳ درصد افزایش داده است.

این مقام مسئول در خصوص پروژه امام رضا (ع) گفت: فاز اول پروژه امام رضا (ع) تکمیل و به بهره برداری رسیده است. مناقشاتی درخصوص اتصال آن به تقاطع غیرهمسطح ایت الله ابوترابی بود که با توجه به حفظ باغستان سنتی و با تایید شورای عالی معماری و شهرسازی تکمیل خواهد شد.

شهردار قزوین در ایان تاکید کرد: شهروندمحوری و سلامت اداری از اهداف و برنامه های مهم ماست. به دنبال حکمرانی عقلانیت در مدیریت شهری و ارتقای جایگاه شهروندان در اداره شهر هستیم. تمام تلاش خود را خواهیم کرد تا مدیریت شهری از نگاه بخشی‌نگر دوری کرده و مدیریت یکپارچه شهری با همکاری موثر دستگاه های استانی، خدمات رسان و همچنین دستگاه های نظارتی به صورت عملی محقق شود. همچنین با تمام توان برای تحقق عدالت اجتماعی تلاش می کنیم و با درس گرفتن از گذشته و استفاده از خرد جمعی و نگاه دور اندیشانه، آینده را می سازیم.

پایان پیام.

لینک اصل خبر در سایت شهرداری قزوین

    منبع خبر

    شهرداری قزوین

    شهرداری قزوین

    شهرداری قزوین یک شهرداری در شهر قزوین می باشد

      نظرات