حالِ خوشِ طبیعت با خداحافظی کرونا به پایان می‌رسد؟

حالِ خوشِ طبیعت با خداحافظی کرونا به پایان می‌رسد؟

شهریار تبریز / سحر فکردار: ویروس کرونا در شرایطی که جان بسیاری از انسان‌های روی زمین را گرفته است، برای این کره خاکی مهمان بدی نبوده و اوضاع را بهبود بخشیده است.

کارشناسان محیط زیست این پدیده یعنی «کاهش آلودگی هوا» را اتفاقی نادر در مقیاس معجزه توصیف می‌کنند و در عین حال درباره ماندگاری این معجزه زیست محیطی دو فرضیه را مطرح می‌کنند.

در قالب فرضیه اول این احتمال وجود دارد که سبک زندگی کرونایی مردم جهان در عصر پساکرونا هم ادامه پیدا کند به این معنا که دورکاری‌ها و ترجیح مردم به زندگی بیشتر در خانه تا محیط بیرون با خواست خود مردم تداوم یابد. در این صورت کیفیت زیست در شهرها تا سطح قابل قبول افزایش پیدا می‌کند و دائمی می‌شود.

اما در عین حال فرضیه دیگری نیز وجود دارد مبنی بر اینکه بلافاصله با فروکش کردن موج ابتلا به کرونا و خلاصی جهان از این ویروس مرگبار، ترددها و اقدامات ضد محیط زیست مثل تولید گازهای آلاینده از سر گرفته شود.

ممکن است فرضیه دوم درست باشد و تمام این اتفاقات خوب، جنبه موقتی داشته باشد. نباید خیال کنیم دوران قرنطینه‌ی کرونایی برای ملت‌ها و دولت‌ها به مثابه تلنگری باشد که آنها را وادار به تفکر در خصوص عملکر خود در مواجه با طبیعت کند. این اتفاق رخ نمی‌دهد چرا که امروز همه مشغول نجات اولویت‌های زندگی خود هستند.

تا زمانی که کاهش سفرهای ناشی از این بیماری واگیردار ادامه داشته باشد، انتشار گازهای آلاینده در سطوح پایین باقی خواهد ماند. اما زمانی که این محدودیت‌ها برداشته شوند چه اتفاقی می‌افتد؟ همزمانی کرونا با عید نوروز و موعد سفرهای نوروزیِ ایرانیان، وقفه و خللی طولانی برای مردمی ایجاد کرد که از هر فرصتی برای بار و بندیل بستن و راهی شدن به سوی جاده استفاده می‌کنند. هر چند نوروز امسال با خانه نشینی مردم، حال دریاها و جنگل‌ها خوب بود و و آسیب کمتری به طبیعت وارد شد، ولی پیش بینی می‌شود پس از بحران کرونا، نیاز به سفر پس از یک دوره در خانه ماندن طولانی، بین مردم افزایش یابد.

در این بین نباید تاثیر این ویروس در افزایش مصرف آب را هم نادیده گرفت. این افزایش مصرف به اندازه‌ای بود که اطلاعیه‌هایی مبنی بر تقاضا از مردم برای کاهش مصرف و استفاده از الگوی مصرف صحیح را منجر می‌شد. هر چند آمار دقیق و شفافی از میزان افزایش مصرف آب در این دوران در دست نیست ولی بی گمان در روزهای عجببی که شهروندان حتی بسته‌های بیسکوویت و پفک خود را هم با دقت شستشو می‌دهند، این اعداد بسیار غافلگیر کننده باشند.

حالا هر نفر چند برابر زمان عادی آب مصرف می‌کند و شاید تبعات آن در موعدی مثل روزهای گرمِ تابستانِ پیش رو  خود را نشان می‌دهد.

تمم اینها می‌تواند تنها فرضیه‌هایی نامعلوم باشد که باید صبر کنیم تا زمان سپری شود و پس از سر کردن این روزهای متحیر کننده، حالِ واقعی محیط زیست خود را به نمایش بگذارد.

لینک اصل خبر در سایت شهرداری تبریز

    منبع خبر

    شهرداری تبریز

    شهرداری تبریز

    شهرداری تبریز یک شهرداری در شهر تبریز می باشد

      نظرات