تحمیل هزینه 1000 میلیاردتومانی کرونا به مدیریت  ...

تحمیل هزینه 1000 میلیاردتومانی کرونا به مدیریت ...

تحمیل هزینه 1000 میلیاردتومانی کرونا به مدیریت شهری مشهد/ فضای شورای پنجم، فضای انسجام، هماهنگی و تلاش برای وفای به عهد است

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شورای اسلامی شهر مشهدمقدس، محمدرضا حیدری، صبح امروز و در نطق پیش از دستور نودمین جلسه علنی شورای شهر مشهد ضمن تبریک حلول ماه مبارک رمضان، اظهارکرد: از درگاه حق تعالی استمداد می‌طلبیم تا توفیق بهره‌مندی از فیوضات این ماه در حوزه تزکیه روح و طهارت نفس را به همه ما عنایت بفرماید.

وی در ادامه گفت: روزه‌داری صرفا به پرهیز از خوردن و آشامیدن محدود نمی‌شود، بلکه موضوعاتی چون رعایت عدالت، اخلاق، انصاف، نیکوکاری، همدلی، مهربانی و دستگیری از مستمندان نیز توصیه شده و امیدواریم همگی بعنوان روزه‌داران صالح در درگاه خداوند پذیرفته شویم.

هشتم اردیبهشت‌ماه، روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای، مناسبت دیگری بود که رئیس شورای شهر مشهد به آن پرداخت و تصریح کرد: توجه به مراقبت‌های بهداشتی در مدیریت شهری مشهد که جمعیت زیادی را در محیط‌های کار و فعالیت خود دارد، اهمیت وافری داشته و در این جهت مجموعه مرکز درمانی شهرداری فعالیت‌های ارزشمندی داشته است.

حیدری در بخش دیگری از صحبت‌های خود با گرامیداشت نهم اردیبهشت‌ماه، روز شوراهای شهر و روستا، گفت: نهاد شوراهای اسلامی، تبلور راستین و حقیقی مردم‌سالاری دینی و واگذاری تصمیم‌گیری و اداره امور مردم به خود آنهاست.

وی با بیان اینکه 21 سال پیش، یکی از اصول متوقف مانده قانون اساسی با تصمیم دولت اصلاحات اجرایی و انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا برگزار شد، تصریح کرد: یکی از نکات مهم این است که ببینیم طی این مدت 21 سال، چه ظرفیتی به ظرفیت شوراها افزوده شده است؛ آیا مجموعه کلان کشور نگاه تمرکزگرایانه داشته و یا اختیارات شوراها افزایش پیدا کرده اند؟

رئیس شورای شهر مشهد با اشاره به اینکه اداره شهرها پیچیدگی‌های خاص خود را دارد، تصریح کرد: مدیریت شهری تکالیف و وظایف قانونی مختلفی دارد و هیچ‌یک از مسئولیت های شهرداری قابلیت تعطیل شدن و یا واگذاری را ندارند؛ در چنین شرایطی ما فاقد اختیارات لازم هستیم و ظرفیت قانون‌گذاری برای رسیدن به منابع پایدار را نداریم.

حیدری افزود: آنچه که سال گذشته تحت عنوان لایحه منابع پایدار به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید، بنا به نظر بسیاری از کارشناسان و فعالان حوزه مدیریت شهری، انتظارات شوراهای شهر و شهرداری‌ها را برآورده نکرده و خواسته‌های مدیریت شهری محقق نشده است؛ برهمین اساس، تامین منابع پایدار یکی از چالش‌های اصلی برای اداره شهرهاست.

وی با بیان اینکه اگر در این خصوص فکر و تدبیری اندیشیده نشود، خطر جدی پیش روی شهرداری‌هاست و شهرهای ما مقروض‌تر و بدهکارتر می‌شوند، گفت: در چنین شرایطی برای تامین هزینه های شهر به ناچار باید به سمت روش های ناصواب رفت چراکه در کنار هزینه‌های جاری، مسئولیت انجام فعالیت‌های عمرانی در شهرها هم به دوش شهرداری‌ها گذاشته شده است.

حیدری اظهارکرد: امیدواریم بواسط مجموع تلاش‌های کلان کشور و همچنین همیت شوراها، بویژه شورای عالی استان‌ها از ظرفیت‌های واقعی درنظر گرفته شده در قانون اساسی بهره گرفت و این اصول و ویژگی‌ها به محاق نروند.

وی در ادامه با بیان اینکه 32 ماه از عمر شورای پنجم شهر مشهد که با رویکرد اصلاح‌طلبی با اقبال مردمی مواجه شد، می‌گذرد، گفت: فعالیت‌ها و تلاش‌های بسیاری در این بازه زمانی صورت گرفته و همچنان به رویکردها و سیاست‌هایی که در دوره تبلیغات و آغاز فعالیت اعلام کرده‌ایم، وفاداریم و به آنها اصرار داریم.

حیدری خاطرنشان کرد: مجموعه تلاش‌هایی که در این شرایط دشوار اقتصادی و در حوزه‌های مختلف انجام شده را اگر از دید منصفین ارزیابی کنیم، با احتمال همراه بودن با برخی نقایص، اقدامات ارزشمندی هستند که از این رو، مراتب تقدیر و تشکر خود را از همکاران شورای شهر، کمیسیون‌های تخصصی و هیات‌رئیسه و مدیران شهرداری اعلام می‌کنم.

رئیس شورای شهر مشهد تاکید کرد: مدیریت شهری با وجود تنگناهای اقتصادی توانسته با کمترین مشکل اداره شهر را پیش ببرد و فعالیت های توسعه‌ای و عمرانی بسیاری را در سطح شهر انجام دهد که مردم شاهد این تلاش‌ها و اقدامات هستند.

حیدری در ادامه صحبت‌های خود به ارائه گزارش کمی از اقدامات شورای شهر مشهد پرداخت و گفت: در 32 ماه اخیر حدود 644 مصوبه داشته‌ایم که در مقایسه با دوره قبل، 566 مصوبه، نشان‌دهنده فعال بودن فضای کاری و تلاش‌های همکاران ما در کمیسیون‌های تخصصی است.

وی با بیان اینکه در زمینه‌های نظارتی نیز با همت و دغدغه‌مندی اعضای شورای شهر، لوایح بسیار خوب و اساسی و منحصربه‌فردی به تصویب رسیده تا بخش نظارتی بر مدیریت شهری را بیشتر اعمال کنیم، افزود: البته در این زمینه هنوز تا رسیدن به حد مطلوب فاصله داریم و در خصوص مکانیزم‌های شفاف و روشن نظارت و پاسخگویی مدیریت شهری در قبال شورای شهر باید تلاش‌های بیشتری صورت گیرد.

حیدری خاطرنشان کرد: گزارش‌های نظارت عالیه شورای شهر نیز در بخش‌ فعالیت‌های عمرانی، اجرای مصوبات و سایر موارد تهیه می‌شود و ظرفیت‌های قانونی مختلفی نیز برای اعضای محترم، به منظور نظارت بر مدیریت شهری وجود دارد.

وی در ادامه از برگزاری 165 جلسه کمیته نظارتی حل و فصل حدود 1700 پرونده معطل مانده و مشکل‌دار که تصمیم‌گیری درخصوص آنها در حیطه اختیارات شهرداران مناطق نبوده خبر داد و گفت: تمامی این پرونده‌ها در چارچوب مصوبات شورای شهر رسیدگی و تعیین تکلیف شده‌اند و سعی شده در کمیته های نظارتی هیچگونه مصوبه‌ای بر خلاف مصوبات بالادستی و مصوبات شورای شهر اتفاق نیفتد؛ موضوعی که نقطه قوت برای فعالیت کمیته های نظارتی محسوب می‌شود.

رئیس شورای شهر مشهد با بیان اینکه در سال 98 حدود 1150 مناقصه برگزار شده که 10 درصد آنها توسط نمایندگان شورای شهر ابطال و یا بنا به شرایط، تذکر داده شده که نشان از حضور موثر و اشراف کامل آنها به شرایط دارند، گفت: در کنار این اقدامات، حسابرسی و تفریغ بودجه شهرداری مشهد نیز برخلاف برخی از شهرداری‌های بزرگ کشور، به روز بوده و در حوزه بودجه نیز تلاش‌های بسیار خوبی صورت گرفته است.

حیدری در ادامه گفت: سال 98 را میتوان سال اوج و بروز فعالیت‌های عمرانی و توسعه‌ای شهر دانست؛ سال گذشته پروژه‎‌های مختلف عمرانی، حمل‌ونقلی و خدمات‌شهری و حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی افتتاح و به بهره‌برداری رسید و در اختیار شهروندان قرار گرفت.

وی با بیان اینکه این اتفاقات نشان از عزم جزم شورای شهر و مدیریت شهری برای فعالیت‌های توسعه‌ای شهر است، خاطرنشان کرد: ادامه این روند در سال 99 بخاطر شرایط پیش آمده بخاطر کرونا با دشواری‌هایی همراه است ولی امیدواریم با همت و تلاش مدیریت شهری این بحران را سپری کنیم و شرایط پیش‌بینی شده برای بودجه سال 99 را محقق کنیم.

حیدری در ادامه صحبت‌های خود تصریح کرد: تحول، پویایی و اختلاف نظر در نظام شورایی امری طبیعی است و نمیتوان آن را بعنوان نقص تلقی کرد.

رئیس شورای شهر مشهد خاطرنشان کرد: شورای پنجم علیرغم اینکه برخاسته از یک نحله فکری و جریان پایه‌دار و ریشه دار مردمی در مشهد است ولی به دلیل برخورداری از چهره های متخصص و دانشگاهی به طور طبیعی در درون شورا، میتواند اختلاف‌نظر و رویکرد نیز وجود داشته باشد.

حیدری افزود: آنچه در هفته گذشته و در جلسه علنی اتفاق افتاد، بخش هایی اجتناب ناپذیر از نظام های پارلمانی دنیاست.

وی با بیان اینکه برخی افراد که در بیرون نشسته‌اند و نظاره‌گر هستند، با نیت سوء از این اتفاقات خوشحالند، گفت: همه باید بدانند که در مبانی و اصول و برنامه هایی که به مردم قول داده‌ایم، هیچ اختلاف نظری وجود ندارد و تعهدمان نسبت به شهروندان همچنان به قوت خود باقیست.

حیدری خاطرنشان کرد: تضارب آراء در نوع مواجهه با پروژه‌ها و نظارت شورا وجود دارد که با تعامل و پیگیری و استفاده از حقوق قانونی دنبال خواهد شد.

وی تاکید کرد: برخی جریانات و عناصر به انفکاک و فاصله افتادن میان افراد دل خوش نکنند چراکه فضای شورای پنجم، فضای انسجام و هماهنگی و تلاش برای تعهدی است که به مردم داده‌ایم و پای آن ایستاده ایم؛ آنچه در فضای کنونی وجود دارد، بحث تضارب آراست و نه اختلاف نظر.

رئیس شورای شهر مشهد افزود: بعنوان افراد متعهد به جریان اصلاح‌طلبی، موضوع گفتگو و تحمل مخالف و تضارب آرا را بعنوان اصلی اجتناب ناپذر در فضاهای مدیریتی و درون جریانی خود می‌دانیم و این فضای انسجام همچنان تداوم خواهد داشت.

روز روانشناس و مشاور، دیگر مناسبتی بود که حیدری در این جلسه به آن پرداخت و گفت: با توسعه فضاهای شهری و تغییر سبک زندگی و نوع روابط اجتماعی که متاسفانه به سمت فردگرایی سوق یافته، نقش نهادهای سنتی که نقش پشتیبان داشته‌اند، در جامعه ضعیف شده و لذا مشاورین و روانشناسان در این زمینه نقش بسزایی میتوانند ایفا کنند.

وی در ادامه با گرامیداشت دهم اردیبهشت، سالروز آغاز عملیات بیت‌المقدس، اظهارکرد: یاد شهدای بزرگ سپاه و ارتش‌ را ارج می‌نهیم؛ عملیاتی که با هدف آزادسازی خرمشهر آغاز شد و نقطه عطفی در دوران هشت سال دفاع مقدس محسوب می‌شود.

حیدری همچنین با تبریک روز ملی خلیج فارس، سالروز اخراج پرتغالی‌ها از تنگه هرمز و خلیج فارس، گفت: خلیج فارس بارها در ادبیات باستانی ملل مختلف ذکر شده است؛ این خلیج، فارس بوده و خواهد بود.

وی در ادامه تصریح کرد: امروز شرایطی فراهم آمده که برخی کشورها قلدر مابانه و با هزاران کیلومتر فاصله در خلیج فارس حضور دارند و فضای متشنجی را ایجاد کرده اند؛ ولی این فضا با حضور هوشمندانه نیروهای مسلح کشورمان کنترل شده و می‌شود که به آنها خداقوت عرض می‌کنیم.

12 اردیبهشت، روز جهانی کارگر، مناسبت دیگری بود که رئیس شورای شهر مشهد در جلسه علنی به آن اشاره کرد و گفت: کارگران، جامعه پرتلاشی هستند که بار مسئولیت تولید را به دوش می‌کشند و امسال که با عنوان جهش تولید نامگذاری شده، نقش آنان مضاعف می‌شود.

حیدری در ادامه با گرامیداشت روز معلم، اظهارکرد: این روز را به تمامی همکاران خود که کسوت معلمی را بر تن دارند، تبریک و تهنیت عرض می‌کنم.

وی افزود: سالروز شهادت مطهری، بعنوان یکی از تئورییسن‌ها و عناصر فکری و رهبران و معماران جریان انقلاب بود که توسط گروه فرقان به شهادت رسید؛ اندیشه و نگاه مطهری به دین‌داری و رویکردی که در فضای قبل از انقلاب داشت، همچنان میتواند برای نسل جوان ما درس‌آموز باشد.

حیدری با بیان اینکه شهید مطهری در دانشگاه تهران و ایجاد فضای آزاداندیشی نقش پررنگی ایفا کرد و آثار به جای مانده از وی، ایشان را بعنوان چهره‌ای ارزشمند برای مردم و جوانان ما تبدیل کرده است، گفت: معلمان، معماران توسعه اجتماعی و فرهنگی جامعه بوده و با کمبودها و نارسایی‌هایی مختلف به جدیت مشغول خدمات‌رسانی و آموزش‌ هستند.

وی افزود: امیدواریم تعاملات شورای پنجم شهر مشهد و آموزش و پرورش همچنان با قوت ادامه دار باشد.

رئیس شورای شهر مشهد با اشاره به نزدیکی روز جهانی آزادی مطبوعات، تصریح کرد: هر اندازه که مطبوعات در جامعه‌ای از آزادی برخوردار باشند، احتمال فساد و بروز شرایط نابرابر کم می‌شود؛ به این اصل باید پایبند باشیم و شرایط را به نحوی فراهم آوریم که مطبوعات در کنار مردم باشند و فضای اطلاع‌رسانی را به نحوی پیش‌ببرند که مردم با اتکاء به رسانه‌های خودی آگاهی کسب کنند و این اطمینان، سرمایه ارزشمندی برای کشور محسوب می‌شود.

موضوع کرونا، محور پایانی صحبت‌های رئیس شورای شهر مشهد در نودمین جلسه علنی شورا بود و حیدری در این خصوص گفت: شورای شهر مشهد براساس دغدغه‌مندی خود از نخستین روزهای شیوع این اپیدمی در عرصه حضور موثر داشت.

وی در ادامه با تقدیر از کادر پزشکی و درمانی، خیرین، سمن‌ها و تشکل‌های مردم و تشکل‌های جهادی، اظهارکرد: تصمیم شورای شهر مشهد درخصوص تعطیلی سرویس‌دهی ناوگان حمل‌ونقل عمومی بسیار سخت بود ولی با از سرگیری فعالیت‌های اقتصادی و مشاغل، به شکل محدود فعال شد.

حیدری با بیان اینکه تعطیلی ناوگان حمل‌ونقل عمومی هزینه سنگینی به شهرداری مشهد تحمیل کرد، گفت: در بخش اتوبوسرانی 15 میلیارد تومان کاهش درآمد داشتیم و در حوزه قطارشهری نیز 10 میلیاردتومان.

وی افزود: این خسارت را به حفظ سلامت شهروندان ترجیح دادیم و امیدواریم فضا به سمت عادی شدن بازگردد .

رئیس شورای شهر مشهد با بیان اینکه در مجموع کرونا برای مدیریت شهری مشهد 1000 میلیاردتومان خسارت به بار آورده است، تصریح کرد: از این سرجمع، 650 میلیاردتومان منابع کاهش یافته و 350 میلیارد تومان نیز هزینه تحمیل شده است.

حیدری گفت: از دولت محترم تقاضا داریم که همچون بخش‌های مختلف صنعتی و صنوف و ...، با تسهیلات ارزان‌قیمت و پیش‌بینی امکاناتی از صندوق توسعه ملی و یا تاخیر در برخی تعهدات شهرداری به بانک‌ها، از شهرداری‌ها حمایت کنند و یاری‌رسان مدیریت‌ شهری باشند تا بتوانیم از این بحران به سلامت عبور کنیم و در خدمت‌رسانی به مردم و فعالیت‌های مختلف خللی ایجاد نشود.

وی افزود: موضوع تهاتر و طلب شهرداری از دستگاه‌های دولتی با بدهی به بانک‌ها و بدهی دولت که بالغ بر 340 میلیارد بوده که تاکنون محقق نشده، یکی دیگر از راهکارهای جبران این کمبود بودجه است.

رئیس شورای شهر مشهد خاطرنشان کرد: با آغاز ماه مبارک رمضان شاهد توزیع بسته‌های کمک معیشتی ویژه اقشار آسیب‌پذیر هستیم؛ اقدامی که با پیگیری شورای شهر و شهرداری مشهد و همراهی مدیریت استان در حال اجراست.

لینک اصل خبر در سایت شورای شهر مشهد

    منبع خبر

    شورای شهر مشهد

    شورای شهر مشهد یک شورای شهر در شهر مشهد می باشد

      نظرات