کارگران بازوی توانمند توسعه اقتصادی
شهریار تبریز/ جهانبخش احمدیان:
۱۳۴ سال پیش کارگران آمریکایی در سرتاسر این کشور در اعتراض به شرایط سخت کاری و حقوق غیرعادلانه و نبود امنیت شغلی، دست به اعتصاب زدند که با واکنش تند پلیس آمریکا که منجر به کشته شدن دهها کارگر گردید، مواجه شدند. اول ماه مه از آن سال به بعد روز جهانی کارگر نامیده شد و به صورت گسترده حرکتهای کارگری تسریع یافت. هرچند باز هم در سالگرد اول ماه مه این وقایع و سرکوب اعتراضات کارگری تکرار شد، ولی این روز به عنوان نمادی برای احقاق حقوق کارگران در سرتاسر دنیا تبدیل شد.
در ایران، اولین بار در سال ۱۳۲۵، کارگران کرمانشاهی دست به تظاهرات زدند که مورد حمله مزدوران رژیم ستمشاهی قرار گرفته و ۱۴ کارگر کشته و ۱۲۰ نفر زخمی شدند. سال ۱۳۵۸، امام خمینی روز دهم اردیبهشت طی پیامی روز کارگر را تبریک گفتند که از آن سال به بعد این روز به صورت گسترده در تمام کشور جشن گرفته میشود.
کارگران به عنوان بازوی توانمند توسعه و پیشرفت، نقش بی بدیلی در توسعه اقتصادی جوامع دارند. حوزه کارگری در تمام دنیا بیشترین نیروی مولد اقتصادی را شامل میشود که در کنار بخشهای مختلف اقتصادی، بخشهایی نظیر خدمات، فضای سبز و راه و شهرسازی را نیز پوشش میدهند.
طبیعی است که این نیروی انسانی که در بخشهای مختلف تولید و تنظیف و خدمات شهرها فعالیت دارند، مطالباتی نیز دارند که بایستی مد نظر کارفرمایان دولتی و غیر دولتی قرا بگیرد. همانگونه که آموزههای دینی ما نیز بر رعایت حقوق کارگران و پرداخت به موقع حقالزحمه آنها تأکید دارد. پیامبر اکرم(ص) همچنانکه بوسه بر دستان پینه بسته کارگران میزد، میفرماید: دستمز کارگران را قبل از آنکه عرق پیشانیشان خشک شود، پرداخت کنید.
مدیریت شهری بنا بر اقتضای وظایف خود، با طیف وسیعی از کارگران در بخشهای مختلف خدماتی، پاکبان و فضای سبز، سر و کار دارد که در همه حال، صیانت از حقوق و سلامت آنها را در دستور کار خود قرار داده و تجهیزات لازم برای انجام وظیفه را در اختیار آنها قرار داده است.
پرداخت به موقع حقوق، تجلیل از کارگران به مناسبتهای مختلف از جمله روز کارگر، تشویقات کارگری، ارائه خدمات فرهنگی، اجتماعی بهداشتی و درمانی به کارگران و خانوادههای آنها از جمله فعالیتهای مدیریت شهری در قبال زحمتکشان جامعه است.
در بحث شیوع بیماری کرونا که چندماهی است گریبانگیر جامعه شده است، مهمترین اصل برای مدیران شهرداری، صیانت از سلامت پاکبانان و نیروهای خدماتی شهر بود که در چند نوبت اقدام به توزیع تجهیزات پزشکی اعم از ماسک، دستکش و محلولهای ضدعفونی کرده است.
کارگران، نیروی انسانی عظیم هر جامعه هستند که حتی تصور یک روز بدون فعالیت آنها نیز امکانپذیر نیست. حفظ، تکریم و صیانت از حریم کارگری بایستی در رأس فعالیتهای مدیریت شهری و یا هر نهادی که از این نیروی انسانی بهره میبرد، باشد.
۱۱ اردیبهشت، روز کارگر نماد حق طلبی و عدالتخواهی کارگران در قبال خدماتی است که ارائه میدهند، باشد که این روز تلنگری بر مسئولین جامعه در رعایت انصاف و حقمداری در تعیین دستمزد و پرداخت حقوق اولیه آنها باشد.
روز کارگر مبارک تمام کارگرانی باشد که دست خود را نه برای نیاز، بلکه برای کار و فعالیت دراز میکنند تا سفره کارگری خانوادهشان را تأمین کنند.
لینک اصل خبر در سایت شهرداری تبریز
نظرات