ارزیابی عملکرد شهرداری با سازِکار نظارتی توسط کمیسیون‌های هشت‌گانۀ شورا

رییس شورای اسلامی شهر کرمان خبر داد:

ارزیابی عملکرد شهرداری با سازِکار نظارتی توسط کمیسیون‌های هشت‌گانۀ شورا

رییس شورای اسلامی شهر کرمان از تدوین سازِکار نظارتی در کمیسیون‌های هشت‌گانۀ شورا خبر داد.

به گزارش کرمان‌‌آنلاین، محمد فرشاد در نشست عمومی شورای اسلامی شهر کرمان که با حضور سایر اعضا و شهردار کرمان برگزار شد، گفت: ارزیابی عملکرد شهرداری، تطبیق آن با برنامه‌های شورا و شهردار و درصد تحقق یا انحراف از برنامه، از ویژگی‌های سازِکار نظارتی است.

وی بر وظیفۀ نظارتی شوراها تأکید و اضافه کرد: در آخرین سال این دورۀ شورا، از اعضای شورا و رؤسای کمیسیون‌های هشت‌گانه می‌خواهیم در جلسات کمیسیون‌های مربوط، نقشۀ راهی برای نظارت در حوزۀ مسئولیت خود تهیه کرده و تا پایان خردادماه مطرح کنند.

رییس شورای اسلامی شهر کرمان ادامه داد: لازم است همۀ موارد به‌صورت مستدل و مستند تهیه شده و به شورا ارایه شود تا در یک‌سال باقی‌مانده در خصوص طرح‌هایی که امکان اجرای آن وجود دارد، برنامه‌ریزی شود.

فرشاد با بیان این‌که برای طرح نظارتی نیاز است به‌طور جدی ورود کنیم، افزود: پیشنهاد می‌شود سه‌سال عملکرد شهرداری در حوزۀ کمیسیون‌ها رصد شده و همچنین ارزیابی شود چه طرحی و با چه اعتباری امکان اجرا دارد.

رییس شورا با اشاره به سازماندهی لازم در ساختار سازمانی شهرداری گفت: شهرداری باید سازمانی دارای قوام باشد و هرگونه تغییر و تحولی، منطقی و بدون حاشیه صورت گیرد تا نتیجۀ عملکرد سه‌ساله، در سال آخر به کمال رسیده و کارنامۀ قابل قبولی از شهرداری در کرمان به یادگار بماند.

فرشاد با بیان این‌که نظارت، دخالت در کار شهرداری نیست، افزود: با این حال پارلمان محلی، شهردار را برای مدیریت شهری انتخاب می‌کند و باید در مقابل برنامۀ وی پاسخ‌گو باشد.

وی نظارت کمیسیون‌های تخصصی شورا بر برنامه و بودجۀ شهرداری و تعیین تحقق یا عدم تحقق آن را از وظایف شورای شهر دانست و بیان کرد: با توجه به این‌که فصل جدیدی از تعامل شورا و شهرداری شروع شده، باید نتایج آن به اطلاع مردم کرمان برسد.

در ادامه، رییس کمیسیون خدمات شهری، بهداشت و سلامت شورا با بیان این‌که آرامستان فعلی کرمان با چالش بزرگی روبه‌روست، گفت: به‌دلیل نبود جای دفن، نبش قبر صورت می‌گیرد که از نظر شرعی و بهداشتی مشکل ایجاد کرده است.

علی خدادادی تعیین‌تکلیف آرامستان جدید را که از مصوبات شوراست، ضروری دانست و تأکید کرد: رفع معارضی که در این پروژه وجود دارد، از اختیارات شهرداری خارج است و لازم است همه در قبال این موضوع احساس مسئولیت کنند.

وی همچنین با اشاره به تعویق تکمیل ساختمان سپه برای اسکان شورای شهر گفت: با این حال ضروری است این ساختمان تا پایان خردادماه تکمیل شود تا برگزاری جلسات کمیسیون‌ها در مکان‌های مختلف، باعث زحمت شهروندان نشود.

رییس شورا نیز با اشاره به طرح جایگزینی آرامستان در شورا و شهرداری گفت: چندین مکان برای ایجاد آرامستان در شهر کرمان پیشنهاد شد، اما محیط زیست به‌دلیل آسیب‌های زیست‌محیطی با دفن میت در جاده جوپاری مخالفت کرد؛ بنابراین، باید به نظریات کارشناسان محیط زیست احترام بگذاریم.

به گفتۀ فرشاد، مکان آرامستان جدید که از مصوبات شورای چهارم است، مورد موافقت بیشتر کارشناسان بوده و در خصوص اجرای بخشی از پروژه نیز تاکنون اقدام شده است.

وی ضمن تشکر از مسئولان ارتش در استان اظهار امیدواری کرد: با تعامل همه‌جانبه، اجرای پروژه آرامستان آغاز شود.

رییس کمیسیون اجتماعی، ورزش و جوانان شورا نیز تطبیق آنچه مقرر بوده با آنچه انجام شده را ضروری دانست و گفت: برای این مهم لازم است اعضای شورا در حوزه‌های مختلف شهرداری ورود کرده و گزارش‌های مربوط را در اختیار داشته باشند.

احمد حسن‌زاده با اشاره به حوزۀ ورزش و جوانان افزود: باید بررسی شود در این حوزه برنامه‌ریزی چه بوده و کارها و فعالیت‌ها تا چه حدی پیش رفته است.

وی همچنین سازماندهی و هماهنگی لازم بین منابع، نیروها و فعالیت‌ها را مهم دانست و گفت: نظارت و کنترل باید در سه حوزۀ قبل، حین و بعد از انجام کار صورت پذیرد.

حسن‌زاده با بیان این‌که برنامه‌های زیادی در حوزۀ فرهنگی و اجتماعی شهرداری انجام گرفته است، گفت: باید بررسی شود چه مقدار از راه را رفته‌ایم و آیا به نقطۀ مدنظر رسیده‌ایم؟

همچنین رییس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورا با بیان این‌که اگر اعضای شورا در حوزۀ وظیفۀ نظارتی خود کوتاهی کرده‌اند، تقصیر شهردار نیست، به رضایت اعضای این کمیسیون از فعالیت‌های عمرانی شهرداری اشاره کرد و گفت: شورا، مجموعه‌ای از شهرداری را تحویل گرفت که گرفتار تعویق حقوق کارگران، طلب پیمان‌کاران و پروژه‌های نیمه‌تمام بود.

محمدجواد کامیاب بر این نکته که شورا نمی‌تواند در کار اجرایی دخالت کند، تأکید کرد و گفت: چارت سازمانی شهرداری، مورد تأیید وزارت کشور و شورای شهر است و بودجۀ سالانه نیز ازسوی شورا تصویب می‌شود.

وی با اشاره به تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام شهری در این دوره گفت: در شرایطی که کشور دچار رکود اقتصادی است، اوضاع عمرانی کرمان خوب پیش رفته است.

رییس کمیسیون برنامه، بودجه و منابع پایدار شورا نیز با تأکید بر رسالت مهم نظارتی شورا گفت: این کار اما نباید باعث تضعیف شهرداری و اختلاف بین اعضای شورا شود.

حسین چناریان با بیان این‌که بستر و زمینۀ کار نظارتی فراهم نیست، افزود: پیشنهاد می‌شود در نشست غیرعلنیِ اعضای شورا، سازِکار و مقدمات نظارت بر شهرداری مطرح و آماده شود.

وی با اشاره به طرح هشت نامه و مصوبۀ این کمیسیون اظهار داشت: دوتن از مأموران اجراییات شهرداری در پی ضرب‌وجرح عمدیِ یک متکدی، به پرداخت دیه محکوم شدند که کمیسیون برنامه و بودجه با پرداخت درصدی از این جریمه به شرط تعهد مأموران اجراییات نسبت به انجام وظیفۀ اداری، همراه با رأفت انسانی موافقت کرد.

رییس کمیسیون حقوقی و نظارت شورا نیز تشویق کارکنان شهرداری را مفید دانست و تأکید کرد: اگر مأموری متکدی را مورد ضرب‌وشتم قرار دهد و آن‌ها در دادگاهی محکوم شوند، شهرداری نباید از بیت‌المال جریمۀ این اشتباه را بپردازد.

فتح‌الله مؤیدی افزود: این مصوبه، مأموران اجراییات را به چنین رفتارهایی تشویق می‌کند.

خدادادی نیز با بیان این‌که متکدیان، شهروندان را آزار می‌دهند، بر این نکته که متولیان حکومت باید مانع از گسترش تکدی‌گری شوند، تأکید کرد و گفت: برخی متکدیان نیز با راهنمایی‌های افرادی، در این زمینه از شهردار شکایت و شخص وی را در دادگاه محکوم می‌کنند.

به گفتۀ وی، بسیاری از متکدیان با خودزنی در پی اخذ مبالغ دیه هستند؛ درحالی‌که مأمور شهرداری به‌خاطر وظیفۀ محولۀ سازمان متبوعش محکوم می‌شود.

در ادامه، رییس کمیسیون فرهنگی، هنری و بانوان شورا با بیان این‌که مصوبه شورای عالی اداری، وظیفۀ ساماندهی متکدیان را بر عهده 18 دستگاه دولتی نهاده است، گفت: برخورد با متکدی، وظیفۀ شهرداری نیست.

زهرا لری با انتقاد از آسیب مأمور اجراییات شهرداری به یک شهروند افزود: این حمایت، ممکن است باعث تشویق رفتارهای مشابه شود.

وی با بیان این‌که معضل تکدی‌گری باید ریشه‌ای حل شود، گفت: با این حال اما کارمند خاطی باید پاسخ‌گوی رفتاری که انجام داده، باشد.

رییس کمیسیون فرهنگی، هنری و بانوان ساخت تندیس شهید حاج قاسم سلیمانی را مصوبۀ شورا دانست و گفت: شورای پنجم باید با وقت و دقت بیشتری برای شهر کرمان یک نماد ماندگار به یادگار بگذارد.

لری با بیان این‌که یادمان‌های شهری نقش مهمی در تولید هویت فرهنگی و تاریخی شهرها دارند، افزود: پیشنهاد می‌شود شهرداری در این زمینه با اساتید مطرح کشوری و هنرمندان استان هم‌فکری کرده و سفارش کار بدهد.

وی همچنین بر حمایت شورا از شهردار بدون حب‌وبغض تأکید کرد و گفت: قطعاً برخی از کارها و پروژه‌ها برای دورۀ آیندۀ مدیریت شهری باقی می‌ماند و هیچ فعالیتی در یک دوره به پایان نمی‌رسد.

وی با بیان این‌که به برنامه‌ها و فعالیت‌های شهردار اعتقاد داریم، افزود: معتقدم این شورا باید کارهای جدیدی را شروع کند.

سیدمحمدرضا معین‌زاده میرحسینی، رییس کمیسیون گردشگری و اصناف شورا نیز با بیان این‌که تکدی‌گری در ایران، یک شغل رسمی نیست که حمایت شود، گفت: وظیفۀ هر دستگاهی در این زمینه مشخص شده و شهرداری نیز جمع‌آوری متکدیان را بر عهده دارد.

وی با اشاره به تلاش شهرداران سابق برای رفع این معضل افزود: خیلی از متکدیان به‌صورت شبکه‌ای عمل کرده و با تظاهر به ضرب‌وشتم ازسوی مأموران، اخاذی می‌کنند.

در ادامه، پرداخت بخشی از عوارض به شهرداری ازسوی شهروندان و محاسبۀ مابقی آن به‌صورت پروانۀ ساخت، ازسوی اعضای شورا مورد بررسی قرار گرفت.

منصور ایرانمنش، عضو شورای اسلامی شهر کرمان گفت: افزایش تصاعدی قیمت‌ها شامل این مسأله نیز می‌شود.

خدادادی نیز با پرداخت بدهی شهرداری در قالب پروانۀ ساخت مخالفت کرد.

فرشاد نیز با بیان این‌که پروانۀ ساخت باید در همان سالِ پرداخت عوارض و با تعرفه‌های همان سال پرداخت شود، گفت: باید به میزان همان مبلغی که به شهرداری پرداخت شده و معادل آن در همان منطقه، پروانۀ ساختمانی صادر شود.

در ادامه، علی خدادادی، نایب‌رییس کمیسیون حقوقی و نظارت شورا با اشاره به دو نامۀ رسیده به شورا گفت: دو مصوبه از کمیتۀ تطبیق فرمانداری دربارۀ تخفیف در قدرالسهم ملک در شهرک «لاله صدر» به شورا ارجاع داده شده است.

وی از ارسال مدارک و مستندات درخواستی به فرمانداری خبر داد و خاطرنشان کرد: این مصوبه با اصرار به شورای حل اختلاف ارسال می‌شود.

همچنین رییس کمیسیون معماری، شهرسازی و حاشیه‌نشینی شورا با بیان این‌که مبنای کار همیشه ریالی بوده است، گفت: مابه‌التفاوت این بدهی باید به نرخ روز محاسبه شود.

رامین ارجمند کرمانی با اشاره به ماده 59 قانون رفع موانع تولید افزود: شهرداری موظف است پروانۀ ساختمانی را در همان سال صادر کند.

وی با انتقاد از رویۀ صدور پروانۀ ساختمانی به‌جای بدهی شهرداری اظهار داشت: خسارت یا بدهی شهرداری، نباید با صدور پروانۀ ساختمانی جبران شود.

در ادامه، مؤیدی با بیان این‌که مشکلات مردم باید در پارلمان محلی برطرف شود، گفت: زمین‌هایی که توسط شهرداری فروخته می‌شوند، به‌وسیلۀ دلالان با افزایش قیمت تا 50 درصد به مردم فروخته می‌شود.

به گفتۀ وی، شورای شهر باید با مدیریت استان به‌عنوان نماینده دولت هماهنگ باشد.

لینک اصل خبر در سایت شهرداری کرمان

    منبع خبر

    شهرداری کرمان

    شهرداری کرمان

    شهرداری کرمان یک شهرداری در شهر کرمان می باشد

      نظرات