پروژه‌های شهری زیر ذره‌بین

پروژه‌های شهری زیر ذره‌بین

پروژه‌های شهری زیر ذره‌بین

شنبه؛ جنت و سرشور، زیر ذره‌بین
به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شورای اسلامی شهر مشهد، صبح اولین روز هفته جمعی از اعضای شورای اسلامی شهر به همراه شهردار مشهد از دفاتر تسهیلگری محلات جنت و سرشور بازدید کردند.

رمضانعلی فیضی، رئیس کمیسیون مناطق پیرامونی و کم‌برخوردار شورای شهر در این بازدید تحقق شهری تمام‌ساحتی با احیای بافت‌های تاریخی را مورد اشاره قرار داد و گفت: بافت‌های تاریخی شهر به دلیل برخورداری از ماهیتی بین بخشی، نیازمند توجه ویژه هستند؛ با احیای این بافت‌ها می‌توان به سمت شهری تمام ساحتی برویم که سلایق مردم را دربرداشته باشد.

رئیس کمیسیون حقوقی بر تقویت هویت شهری جهت کاهش آسیب‌های اجتماعی تأکید کرد.
سیدمحسن حسینی‌پویا افزود: هویت شهری، یکی از اصلی‌ترین موضوعاتی است که باید در هر شهر موردتوجه قرار گیرد. اگر هویت شهری وجود داشته باشد، تعاملات و نظامات اجتماعی به‌خوبی شکل خواهد گرفت و آسیب‌های اجتماعی نیز به کمترین حد خود می‌رسد.

محمدهادی مهدی‌نیا، رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری هم در این بازدید حضور داشت و گفت: عدم احیاء بافت مرکزی مشهد موجب زوال شهری خواهد شد. با تکیه‌بر روش مداخله غیرمستقیم، بهره‌گیری از ظرفیت دفاتر تسهیلگری و پیش‌بینی مشوق‌های مختلف برای مالکان بناهای واجد ارزش و تاریخی می‌توان به‌مرورزمان بافت مرکزی شهر را احیاء کرد و در غیر این صورت شاهد زوال شهری خواهیم بود.

همچنین رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر مشهد در این برنامه اعلام کرد: ثمره حمایت شورای پنجم از بناهای تاریخی را در گوشه‌کنار شهر شاهد هستیم.
احسان اصولی ادامه داد: شورای پنجم شهر از ابتدای فعالیت خود مانع از تخریب‌ بناهای ارزشمند و میراثی شد و برنامه‌ای منسجم برای حمایت از بافت‌های تاریخی و احیاء این فضاها و بازآفرینی فضاهای میراثی و ارزشمند تنظیم کردیم و امروز در گوشه و کنار شهر، به‌ویژه هسته مرکزی، ملموس است.

رئیس کمیسیون اقتصادی، سرمایه‌گذاری و مشارکت‌های نیز در همین برنامه گفت: فعال‌سازی دفاتر تسهیلگری تاریخی، رویکردی نو در مدیریت شهری مشهد است.
احمد نوروزی افزود: به‌منظور آغاز حرکتی نو و رویکردی جدید در مدیریت شهری مشهد، شهرداری و سازمان بازآفرینی تصمیم به فعال‌سازی دفاتر تسهیلگری تاریخی گرفت؛ با این هدف که بناهای باارزش میراثی در حوزه شهرسازی خود را حفظ کنیم و بازآفرینی را در این رابطه فعال کنیم.

نایب‌رئیس شورای شهر مشهد دیگر عضو حاضر در این مراسم بود که بر وحدت رویه در بازسازی و بازآفرینی بناهای تاریخی تأکید داشت.
حمیدرضا موحدی‌زاده در ادامه گفت: به‌منظور بازسازی و بازآفرینی بناهای تاریخی باید الگوی مشترکی داده شود تا هر قطعه و ملک بنا به سلیقه شخصی بازسازی نشود و شاهد وحدت رویه باشیم؛ وحدت رویه‌ای که هویت تاریخی بنا و زمان ساخت، دوره قاجار و پهلوی، را برای بازدیدکننده تداعی کند.

سیدمسعود ریاضی، نایب‌رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری هم در این برنامه گفت: مشهد باید رنگ و بوی انحصاری خود را داشته باشد. یکی از عوامل مؤثر برای تسریع و تشویق مالکان بناهای تاریخی به احیاء بناهای میراثی، پیش‌بینی بسته‌های مشوق است که هفته آینده جلسه‌ای در این خصوص برگزار خواهد شد.

در ادامه برنامه‌ها نیز، کمیسیون عمران، حمل‌ونقل و ترافیک شورا چراغ جلسات کمیسیونی این هفته را روشن کرد و در جلسه خود به بررسی لوایح واگذاری ۱۰۰ دستگاه اتوبوس اسکانیا سه محور برای بهره‌برداری در خط سه سامانه اتوبوس‌رانی تندرو(بی.آر.تی)، اصلاح ماده‌واحده و بند مصوبه واگذاری پیمان‌های نگهداری، تعمیر و خدمات حجمی خط یک قطارشهری و موضوع جایگزین خطوط کم تراکنش با مینی‌بوس پرداخت.

کمیسیون برنامه‌وبودجه در نشست این هفته خود دستورالعمل اضافه‌کاری کارکنان، آیین‌نامه حمایت‌ها و کمک‌های بلاعوض شهرداری مشهد، لایحه دستورالعمل تعرفه شرکت‌های کارگزاری امور مربوط به اراضی، املاک و مستغلات شهرداری و لایحه اصلاح جرائم ساختمانی و لایحه اصلاح محدوده و به‌روزرسانی میانگین ارزش املاک بلوک‌های همگن را به بحث گذاشت.
یکشنبه؛ بازدیدهای کمیته‌ای
نشست مشترک رئیس شورا به‌همراه جمعی از اعضای، شهردار مشهد و مدیران شهری با شورای خیرین «شهرْ یار» برگزار شد و رئیس شورای شهر مشهد در این نشست گفت: خیرین «شهر یار» نقش مهمی در کاهش فقر و آسیب‌های اجتماعی در شهر برعهده دارند.

محمدرضا حیدری با تأکید بر لزوم حضور و همکاری خیرین و نیکوکاران برای کاهش روند چرخه تولید فقر و آسیب‌های اجتماعی در این کلان‌شهر، بر حمایت و همکاری تمام و کمال شورا و شهرداری مشهد با «مجمع خیرین شهر یار» جهت نیل به این هدف تأکید کرد.
سیدمحسن حسینی‌پویا، رئیس کمیسیون حقوقی هم در این نشست گفت: خیرین «شهر یار» بخش خیریه اقتصاد شهری را به سمت حل معضلات شهری معطوف می‌کند. ستاد «خیرین شهریار» می‌تواند اقدامات خیریه و نیکوکارانه را برای حل معضلات شهری جهت و سامان دهد.

همچنین در جریان نشست ویدئوکنفرانسی کمیته نظارتی شماره یک شورا برای موضوع بررسی پرونده‌های شهروندان منطقه۴، رئیس این کمیته گفت: کمیته‌های نظارتی متأسفانه کمتر به وظایف اصلی خود می‌پردازند.

محمدهادی مهدی‌نیا گفت: در حال حاضر بخش زیادی از وقت کمیته‌های نظارتی، به‌ویژه در مناطق کم‌برخوردار، صرف پرونده‌های بخشودگی‌ و تبصره ۸ می‌شود و همین موضوع سبب شده تا کمیته‌های نظارتی از وظایف اصلی خود وا‌بمانند .
نشست ویدئوکنفرانسی کمیته نظارتی شماره سه با موضوع بررسی پرونده‌های شهروندان منطقه ۱۲ و کمیته نظارتی شماره دو برای بررسی پرونده‌های شهروندان منطقه ۲ نیز برگزار شد.
اما اعضای کمیته نظارتی شماره ۴ از برخی پروژه‌های عمرانی منطقه ۷ ازجمله پروژه بازگشایی و احداث خیابان کوشش تا خلج و خیابان شهید رجایی(شهرک طرق) بازدید کردند.

رئیس کمیته نظارتی شماره ۴ شورای شهر مشهد در این بازدید گفت: شهروندان حقوق خود را از همه دستگاه‌های اجرایی مطالبه کنند.
احمد نوروزی افزود: احداث خیابان شهید رجایی در شهرک طرق، با توجه به موقعیت مکانی ویژه‌ای که برخوردار است، علاوه بر کارکردهای محلی‌، می‌تواند نقش بسزایی در تسهیل دسترسی شهروندان از مشهد به بهشت‌رضا(ع) داشته باشد و برای رفع معارضات به‌منظور آغاز عملیات اجرایی پروژه، ۱۰ میلیاردتومان اعتبار تخصیص‌یافته است.

دیگر عضو کمیته نظارتی شماره 4 نیز خاطرنشان کرد: شهرداری در تنظیم زمان‌بندی پروژه‌ها دقت نظر بیشتری داشته باشد.
به گفته بتول گندمی، 3 فاز از پروژه بازگشایی و اتصال محور کوشش تا خلج در نیمه مردادماه سال جاری به بهره‌برداری خواهد رسید و بر اساس گزارش شهرداری، این پروژه در بهمن‌ماه به شکل کامل افتتاح خواهد شد.

همچنین رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر از یک کارگاه تفکیک زباله بازدید کرده و برای تأمین سلامت کارگران این کارگاه‌ها اولتیماتوم داد.
احسان اصولی افزود: بر اساس توافقی که پیشتر با پیمانکاران تفکیک زباله داشته‌ایم، این مجموعه‌ها باید حداقل امکانات بهداشتی و ایمنی را برای کارگران خود فراهم آورند؛ اگر این تعهدات ظرف مدت ۱۰ روز آینده اجرایی نشود، از روش‌ها و ظرفیت‌های حقوقی و قضایی و قانونی برای استیفا حقوق کارگران این مجموعه‌ها استفاده می‌کنیم.
همچنین نشست کمیسیون خدمات شهری، بهداشت، سلامت و محیط‌زیست هم به بررسی اقدامات انجام‌شده در پروژه تصفیه‌خانه چهل بازه و سیدی همچنین لایحه ساماندهی کارگران و استادکاران روزمزد و احداث و تجهیز ایستگاه‌های ساماندهی اختصاص داشت.

در نشست کارگروه تخصصی - پژوهشی ارزش‌آفرینی و اشتغال شورا بررسی گزارش فعالیت‌های معین اقتصادی شهر مشهد، همکاری شرکت خدمات علمی صنعتی خراسان در زمینه ارزش‌آفرینی و اشتغال در محلات هدف بازآفرینی و همکاری شرکت خدمات علمی و صنعتی خراسان در زمینه ارزش‌آفرینی و اشتغال در محلات هدف بازآفرینی بررسی شد.
دوشنبه؛ انبوه مصوبات صحن علنی
نودوچهارمین جلسه صحن علنی شورا دارای مصوبات متعددی بود؛
اصلاح مصوبه واگذاری واحدهای تجاری احداثی در تونل ارتباطی پروژه‌های آسمان یک و دو در پاسخ به نامه فرمانداری، تصویب لوایح تعدیل وجوه التزام قراردادهای فروش در مجتمع های توس و میلاد (طرح میدان شهدا)، اصلاح و به‌روزرسانی محدوده و میانگین ارزش املاک بلوک‌های همگن، تصویب اصلاح ضریب حوزه درآمدی ذیل ماده‌واحده مصوبه تعیین ارزش معاملاتی ساختمان (k)، تصویب لایحه ساماندهی کارگران و استادکاران روزمزد و احداث و تجهیز ایستگاه‌های ساماندهی و همچنین لایحه آیین‌نامه تعرفه شرکت‌های کارگزاری امور مربوط به اراضی، املاک و مستغلات شهرداری خروجی¬های جلسه امروز را تشکیل می‌داد.

نایب‌رئیس شورا در آغاز این جلسه گفت: توسعه پایدار شهر پیوسته مدنظر شورای پنجم شهر مشهد است.
حمیدرضا موحدی‌زاده افزود: مردم باید به ثبات قوانین ایمان و اعتماد پیدا کنند، و حقوق مردم، برمبنای انصاف و عدالت و اخلاق و عقلانیت نباید بلاتکلیف بماند؛ قوانین جدید باید تکمیل‌کننده قوانین پیشین باشند و نه محدودکننده.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان خراسان رضوی به‌عنوان مهمان این هفته شورا با اشاره به اینکه شورای پنجم شهر مشهد، دغدغه‌مند ارتقاء شاخص‌های زیست‌محیطی است، گفت: شورای شهر به‌خوبی اهمیت کشف رود را درک کرده‌است.
تورج همتی ادامه داد: مشهد، شهر بالنده و محیط‌زیست محور بوده و شورای پنجم پیوسته دغدغه ارتقاء شاخص‌های زیست‌محیطی را داشته است همچنین در مقایسه با سایر کلانشهرهای کشور، از جایگاه و شأن و منزلت ویژه‌ای برخوردار است و منزلت این شهر به‌مراتب بالاتر از سایر شهرهاست.
رئیس کمیسیون خدمات شهری هم در حاشیه جلسه گفت: لایحه ساماندهی کارگران روزمزد باهدف کاهش آسیب‌های اجتماعی و کمک به قشر کارگر به تصویب شورا رسید.
به گفته حاجیان‌شهری، مسائل جنبی و حواشی و احتمالات مربوطه در لایحه به‌خوبی مطالعه و پیش‌بینی‌شده است. همچنین در این لایحه تنظیم و امضای تفاهم‌نامه بین دستگاه‌های ذی‌ربط ازجمله اداره کار، سازمان تأمین اجتماعی، نیروی انتظامی، سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای و... الزامی است. ازاین‌رو امیدواریم اجرای این پروژه موجب حفظ کرامت انسانی کارگران روزمزد ساختمانی شده و امکان به‌کارگیری آن‌ها در پروژه‌های عمرانی شهرداری نیز فراهم شود.

همچنین رئیس کمیسیون حقوقی شورای شهر مشهد با اشاره به جلسه شورای عالی معماری و شهرسازی، با اعلام اینکه اصلاحات بیشتری روی شیوه‌نامه حقوق مکتسبه در بافت پیرامونی حرم مطهر اعمال می‌شود از مخالفت شورای عالی معماری و شهرسازی با تدوین طرح‌های تفصیلی در حوزه محلی خبر داد.
سیدمحسن حسینی‌پویا افزود: در خصوص شیوه‌نامه حقوق مکتسبه در بافت پیرامونی حرم مطهر رضوی قرار شد دقت‌ و اصلاحات بیشتری اعمال شود و با پیشنهاد تدوین طرح‌های تفصیلی در حوزه محلی و شهر مشهد نیز مخالفت شد.
سه‌شنبه؛ کوه‌پارک!
صبح این روز جمعی از اعضای شورای اسلامی شهر مشهد از کمربند جنوبی به‌منظور بررسی زیرساخت‌ها و اقدامات فرهنگی کوه پارک مشهد بازدید کردند.
اخبار بازدید از کوه‌پارک:
احسان اصولی، رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورا:
«سینما ماشین» در پروژه کوه‌پارک احداث می‌شود. کارکردهای پروژه «کوه پارک» بیشتر جنبه اجتماعی دارد و نگاه فرهنگی و اجتماعی در آن غالب است؛ برهمین اساس، در کنار بسترهای مختلف، سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری در حال بررسی برای احداث «سینما ماشین» در این مجموعه است.
احمد نوروزی، رئیس کمیسیون اقتصادی، سرمایه‌گذاری و مشارکت‌ها:
یکی از شاخص‌ترین اقدامات در کمربندجنوبی، گسترش فضای سبز در دوطرف پروژه است. رویکرد پروژه «کوه پارک» ارائه خدمات به مردم و ایجاد فضایی برای گذران اوقات فراغت بوده و رویکرد اقتصادی ندارد.

مراسم بزرگداشت روز ملی فرهنگ پهلوانی و ورزش‌های زورخانه‌ای، برنامه خاص این روز بود که با حضور رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر مشهد و جمعی از مدیران سازمان اجتماعی و فرهنگی شهرداری در زورخانه «شه لافتی» برگزار شد.

احسان اصولی، رئیس کمیسیون فرهنگی در این مراسم گفت: ورزش پهلوانی، نیازمند توجه بیشتر است. شایسته است تا به ورزش پهلوانی بیش‌ازپیش توجه شود و در جهت حل مسائل و مشکلات متعددی که برای باستانی‌کاران وجود دارد، گام برمی‌داریم.

در جلسه این هفته کمیسیون شهرسازی و معماری هم راهکارهای بازنگری طرح میدان شهدا و طرح بسته تشویقی تسهیلگری احیاء و مرمت آثار تاریخی و بناهای واجد ارزش شهر مشهد در محلات تاریخی مطرح شد.
در جلسه کارگروه تخصصی - پژوهشی شهرسازی شورا هم هماهنگی تبصره ۵۲ بودجه ۱۳۹۹ شهرداری مبنی بر آسفالت و خدمات شهری مدارس با اولویت محله‌های کم برخوردار و اسناد اصلاحی طرح تفصیلی پیشنهادی حوزه جنوب غرب پرداخت بررسی شد.
در عصر فرهنگی هم چهارمین جلسه از سلسله نشست‌های نقد و بررسی رویکردهای کمیسیون فرهنگی اجتماعی پنجمین دوره شورای اسلامی شهر مشهد با موضوع حوزه اجتماعی؛ مشارکت در پیگیری از آسیب‌های اجتماعی برگزار شد.

دیدار سعید سهیلی، کارگردان و فیلم‌نامه‌نویس خراسانی با محمدرضا حیدری، رئیس شورای اسلامی شهر مشهد نیز برنامه ویژه امروز در ارتباط با هنر و فرهنگ به‌شمار می‌رفت.
چهارشنبه؛ از آب خاکستری تا دیدارهای مردمی
خبر ویژه این روز، عدم تصویب طرح راهبردی توس در کمیته فنی شورای عالی شهرسازی بود.
سیدمسعود ریاضی، رئیس کمیسیون ویژه توسعه و بهسازی توس شورای اسلامی شهر مشهد از بی‌نتیجه ماندن بررسی‌های طرح راهبردی منطقه منفصل توس در جلسه کمیته فنی شورای عالی شهرسازی در وزارت راه و شهرسازی خبر داد.

نشستی مشترک بین رئیس و جمعی از اعضای شورای شهر با شهردار و جمعی از مدیران شهری مشهد با موضوع بررسی اقدامات انجام‌شده در خصوص مصوبات حوزه خدمات شهری برگزار شد و در نشست کارشناسی کمیسیون برنامه بودجه شورا هم تعیین تکلیف تسهیلات دریافتی خط ۲ قطارشهری و لایحه نظام‌نامه یکپارچه مطالعات و پژوهش شهرداری در دستور کار بود.

تقدیر محمدرضا حیدری، رئیس شورای شهر مشهد از دکتر محمدجعفر کروژدهی، مدیرعامل بنیاد خیریه ایرانیان به‌پاس تقدیر از اقدامات این بنیاد در جهت مقابله با کرونا و کمک به مناطق کم‌برخوردار هم انجام شد و نشست کارگروه تخصصی - پژوهشی شهرسازی شورای شهر به بررسی اسناد اصلاحی طرح تفصیلی پیشنهادی حوزه جنوب غرب پرداخت.
تفاهم‌نامه سه‌جانبه مدیریت مصرف آب و جداسازی فاضلاب خاکستری، با حضور نمایندگان شورا برگزار شد و عضو هیئت‌رئیسه شورا در این مراسم گفت: مطالعات تطبیقی و تجربیات سایر کشور در طرح‌های خدمات شهری مدنظر باشد.

شهناز رمارم، خواستار بررسی و بومی‌سازی تجربیات کشورهای مختلف در اجرای طرح‌های خدماتی جهت کاهش چالش‌ها شد.
همچنین علیرضا شهریاری، نایب‌رئیس کمیسیون خدمات شهری تأکید کرد: برای تأمین آب خاکستری باید از تمام امکانات ممکن بهره برد.
وی خواستار استفاده از تمام امکانات و تسهیلات ممکن جهت تأمین آب خاکستری مورد برای نگهداری فضای سبز در مشهد شد.

برنامه ویژه دیگر، برگزاری مراسم رونمایی از سردیس «پهلوان حاج محمد خادم» با حضور فرزاد فتاحی، مدیرکل ورزش و جوانان استان خراسان رضوی، رئیس کمیسیون توسعه و بهسازی توس، جمعی از مدیران شهری و پیشکسوتان کشتی استان و مشهد بود.

سیدمسعود ریاضی، عضو شورای شهر مشهد در مراسم رونمایی از سردیس پهلوان محمد خادم گفت: جوانان و نوجوانان باید ادامه‌دهنده راه بزرگان باشند. متأسفانه سال‌هاست در مشهد جای قهرمانان جهانی و المپیک در رشته کشتی خالی است و امیدواریم به‌واسطه چنین اقداماتی، جوانان ما از اسطوره‌ها و پهلوانان شهر الگو بگیرند و بیش‌ازپیش به آن‌ها افتخار کنند و ادامه‌دهنده راه آن‌ها باشند.

پنجمین نشست از طرح «چهارشنبه با محلات» هم با حضور روسای شورای اجتماعی محلات منطقه یک شهرداری مشهد برگزار شد.
عضو هیئت‌رئیسه شورای اسلامی شهر مشهد در این نشست گفت: اعضای شورای اجتماعی محلات برای حل مشکلات شهر سماجت داشته باشند.
شهناز رمارم افزود: اعضای شورای اجتماعی محلات در راستای رفع نیازها و خواسته‌های شهروندان سماجت داشته باشند تا مدیریت شهری هم بتواند در کنار این پیگیری و دغدغه در راستای حل مشکلات شهر گام‌های بهتری بردارد.

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر مشهد در این جلسه خبر از اختصاص ۵ درصد از بودجه‌های فرهنگی شهر به نظر شورای اجتماعی محلات داد.
احسان اصولی ادامه داد: درگذشته این موضوع فقط به پروژه‌های عمرانی شهر اختصاص داشت که به دلیل مطالبه اعضای شورای اجتماعی محلات برای انجام برنامه‌ها و طرح‌های فرهنگی و اجتماعی به این حوزه نیز تسری داده‌شده است.
پنجشنبه؛ بازدید و بازدید
عضو هیئت‌رئیسه شورای اسلامی شهر مشهد به بازدید از سازمان‌های زیرمجموعه معاونت عمران، حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری رفت و در این دیدارها گفت: شاهد یک انقلاب در حمل‌ونقل ریلی این شهر خواهیم بود.
محمدحسین ودیعی افزود: با انجام اقدامات وسیعی که در حوزه حمل‌ونقل ریلی این شهر در حال انجام است، شاهد یک انقلاب بزرگ در این حوزه در آینده نزدیک خواهیم بود.

رئیس کمیسیون حقوقی نیز در نشست همکاران اداره کل حقوقی شهرداری مشهد حاضر شد و گفت: جایگاه حوزه حقوقی مدیریت شهری باید اهمیت یابد.
سیدمحسن حسینی‌پویا با تأکید بر اینکه فعالیت افراد حقوقی یک سازمان دیده نمی‌شود، گفت: کار این حوزه اهمیت بسیاری دارد و فقط مدیران و متصدیان حوزه‌های فنی متوجه اهمیت حوزه حقوقی می‌شوند. لذا این گروه جمعی ارزشمند و مهم هستند که باید اقدامات آن‌ها موردتقدیر قرار گیرد.
همچنین بتول گندمی، رئیس کمیسیون برنامه‌وبودجه شورای شهر مشهد از شهرداری منطقه ۱۱ و مجموعه ورزشی در حال ساخت واقع در امامت ۴۹ بازدید کرد و از اجرایی شدن طرح شهر همگان در منطقه ۱۱ خبر داد.
وی در این برنامه گفت: منطقه ۱۱ از ظرفیت‌ها ‌و بسترهای مناسبی برای اجرای شهر همگان برخوردار است و برخی از محور‌های این طرح می‌تواند در این منطقه اجرایی شود.

لینک اصل خبر در سایت شورای شهر مشهد

    منبع خبر

    شورای شهر مشهد

    شورای شهر مشهد یک شورای شهر در شهر مشهد می باشد

      نظرات