در یکصد و سی و هشتمین جلسه کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر رشت مطرح شد: ذاکری: در هیچ نقطه ای از دنیا توسعه پایدار رخ نخواهد داد مگر بشرط تامین ابزارها و امکانات همسو و تحقق این مهم، معلول وجود هماهنگی بین دستگاههای مختلف و از همه مهمتر شکل گیری مدیریت یکپارچه شهریست./ شیرزاد: شرط پیشرفت در امور و تحقق وعده ها، تقویت همدلی بین مسئولین و از بین بردن حس رقابت منفی بین مدیران شهری و نمایندگان مجلس است که نیرویی بازدارنده در جهت پیشرفت و توسعه است و این مشکل می باید در سایه تعاملی سازنده از میان برداشته شود./ محمد حسن علیپور: خطاب به دختران در روز ولادت حضرت معصومه (س)؛ از دل فقر و محرومیت جوانه زدم و در سایه توکل بخدا به مرتبه ای رسیدم که لطف مردم عزیز نیز شامل حال بنده شد و امروز افتخار آن را دارم که مردم با اعتماد به بنده و در جهت وصول مطالبات عمومی خود، وکالتشان را در شورای شهر به من سپرده اند.
در یکصد و سی و هشتمین جلسه کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر رشت مطرح شد: ذاکری: در هیچ نقطه ای از دنیا توسعه پایدار رخ نخواهد داد مگر بشرط تامین ابزارها و امکانات همسو و تحقق این مهم، معلول وجود هماهنگی بین دستگاههای مختلف و از همه مهمتر شکل گیری مدیریت یکپارچه شهریست./ شیرزاد: شرط پیشرفت در امور و تحقق وعده ها، تقویت همدلی بین مسئولین و از بین بردن حس رقابت منفی بین مدیران شهری و نمایندگان مجلس است که نیرویی بازدارنده در جهت پیشرفت و توسعه است و این مشکل می باید در سایه تعاملی سازنده از میان برداشته شود./ محمد حسن علیپور: خطاب به دختران در روز ولادت حضرت معصومه (س)؛ از دل فقر و محرومیت جوانه زدم و در سایه توکل بخدا به مرتبه ای رسیدم که لطف مردم عزیز نیز شامل حال بنده شد و امروز افتخار آن را دارم که مردم با اعتماد به بنده و در جهت وصول مطالبات عمومی خود، وکالتشان را در شورای شهر به من سپرده اند.
.
یکصد و سی و هشتمین جلسه کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری با قرائت دستور توسط حق پناه دبیر کمیسیون و ارایه پاره ای از توضیحات، در روز پنجشنبه 99/4/5 راس ساعت 11:30 کار خود را آغاز کرد؛
ذاکری رئیس کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری ضمن تبریک روز ولادت حضرت معصومه (س) و تبریک روز دختر به تمامی دختران بویژه، دختران نخبه حاضر در جلسه با بیان این موضوع که؛ به گواه تاریخ شهر رشت، پیشگام فرهنگ و تمدن در طول تاریخ بوده است، بیان داشت:
در کتاب پیر پرنیان اندیش به قلم جناب استاد هوشنگ ابتهاج، در سال 1312 خانمهای رشتی در امنیت کامل و با طیب خاطر در میدان شهرداری، جهت انجام امور خانوادگی و شخصی به تنهایی و تا پاسی از شب، بدون هیچ مزاحمتی تردد می کردند، که این موضوع مبین وجود امنیت اجتماعی بالا در شهر رشت در آن سالها بوده است.
اینکه امروز شاهد اخبار بسیار دردناک در خصوص وقایع تلخ صورت گرفته در گوشه و کنار گیلان و ایران عزیز هستیم جای بسی تاسف و موجبات نگرانی است. مسئولین و کارشناسان ذیربط در حوزه های قضایی، انتظامی و نیز اساتید و فرهیختگان می باید هر چه زودتر علل وقوع چنین وقایع تلخی را موشکافی و در جهت حل آن تدبیری بیاندیشند.
ذاکری در بخش دیگری از صحبتهایش و در پاسخ به سوالات دختران نخبه حاضر در جلسه که از مدارس مختلف شهر رشت میهمان جلسه کمیسیون بودند، افزود:
در هیچ نقطه ای از دنیا توسعه رخ نمیدهد مگر اینکه ابزار آن فراهم گردد. عدم هماهنگی بین دستگاههای مختلف و نبود مدیریت جامع شهری مهمترین علت وجود چنین نابسامانی هایی در حوزه های مختلفی چون بحران سراوان، ترافیک و حمل و نقل، مباحث عمرانی، تالاب عینک و دهها معضل دیگر شهری است. که امیدوارم این مشکلات هر چه زودتر و با ایجاد نظامی هماهنگ بین دستگاههای مختلف مرتفع گردد.
ذاکری در ادامه اظهاراتش و در پاسخ به سوال یکی از دختران که در خصوص معضل زباله سراوان سوالی را مطرح کرده بود بیان داشت:
راه حل نهایی این بحران خرید دستگاه زباله سوز نیست بلکه می باید با فرهنگ سازی درست بحث تفکیک زباله از مبداء شتابی سریع بخود بگیرد و با توجه به اینکه 70% زباله های تولیدی ما تر هستند می باید فرهنگ خرید مایحتاج در خانواده های رشتی و گیلانی نیز تغییر کرده و بقدر نیاز روزانه خود میوه خریداری کنیم تا دور ریز نداشته باشیم.
فاطمه شیرزاد، دیگر عضو شورای شهر حاضر در کمیسیون بهداشت ضمن تبریک دهه کرامت و ولادت حضرت معصومه (س) و ولادت امام رضا(ع) و تبریک روز دختر، با ذکر روایتی از پیامبر اعظم (ص) اظهار داشت:
همانگونه که پیامبر عظیم الشان اسلام فرمودند؛ خانه ای که در آن دختر باشد، برکت، نعمت و رحمت خداوند سبحان، در آن خانه ساری و جاری است.
شیرزاد در ادامه صحبتهایش بیان داشت: اگر چه اخباری تلخ در خصوص بزه هایی در گوشه و کنار استان و کشور شنیده و بعضا دیده میشود ولی امیدواریم با توجه به فرارسیدن هفته قوه قضائیه و تدبیر این عزیزان و به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی دیگر باره شاهد چنین وقایع ناگواری نباشیم و هر چه زودتر اعتماد را به همه گان، بویژه خانواده های عزیز بازگردانیم.
شیرزاد افزود: شرط پیشرفت در امور و تحقق وعده ها، تقویت همدلی بین مسئولین است احساس رقابت منفی بین مدیران شهری و نمایندگان مجلس نیرویی بازدارنده در جهت پیشرفت و توسعه شهریست و می باید در سایه تعاملی سازنده از میان برداشته شود.
شیرزاد در بخش دیگری از صحبتهایش و در پاسخ به سوال مطرح شده از سوی یکی از دختران نخبه حاضر در جلسه بیان داشت:
در حال حاضر دو پارک بانوان در منظریه، گلسار در حال خدمات دهی به بانوان گرامی هستند که با توجه به قول فرماندهی محترم قرارگاه خاتم الانبیا(عج) مبنی بر هدیه پارکی با ساختار استاندارد به بانوان رشتی تعداد پارکهای بانوان شهر به سه پارک افزایش خواهد یافت.
وی در پایان اظهاراتش ضمن تشریح مالکیت تالاب عینک و عقد قرارداد 99 ساله فی مابین آب منطقه ای استان گیلان و شهرداری رشت و ایجاد فضای مناسب اشتغال برای جوانان رشتی و نیز فضایی مفرح برای اوقات فراغت خانواده ها و شهروندان، از افزایش تعداد موزه های شهر رشت و برگزاری نمایشگاههای مختلف در حوزه های صنایع دستی در آینده ای نزدیک خبر داد.
علیپور دیگر عضو شورای شهر حاضر در جلسه بیان داشت:
براین باورم که شما دختران فرهیخته قادرید در سایه استعانت به ایزد منان و همت والایی که در شما میبینم آینده ای خوش را برای این کشور و استان رقم بزنید.
علیپور در ادامه صحبتهایش خطاب به دختران نخبه در روز ولادت حضرت معصومه(س)؛ افزود: از دل فقر و محرومیت جوانه زدم و در سایه توکل بخداوند مهربان به این جایگاه دست یافته ام و لطف مردم عزیز نیز شامل حال بنده شد و امروز افتخار آن را دارم که مردم با اعتماد به بنده وکالتشان را در احقاق حقوق شهری و شهروندی در شورای شهر به بنده سپرده اند. این فرصت را برای خود غنیمت شمرده و همیشه قدردان این حسن اعتمادشان خواهم ماند.
علیزاده، مدیر حوزه اجتماعی، سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری رشت ضمن عرض تبریک ولادت حضرت معصومه(س) و روز دختر بیان داشت:
دیدگاه دختران حاضر در جلسه رویکری تماما اجتماعی است که این خود مبین بهره مندی این عزیزان از خانواده هایی آگاه و مستحکم است.
وی افزود: نیازمند آنیم که بیشتر با فرزندان خود گفتمان داشته باشیم. آن هم در عصری که متاسفانه با ظهور تکنولوژی و بوجود آمدن فضاهای مجازی این امکان برای ما کمتر فراهم میشود.
وی در بخشی دیگر از اظهاراتش بیان داشت: از دختران عزیز میخواهم که با توجه به فرا رسیدن فصل تابستان از امکاناتی مانند کتابخانه مستقر در ساختمان سازمان فرهنگی، آموزش قایقرانی در تالاب عینک، امکانات ورزشی سالن حجاب واقع در پارک بانوان و نیز خانه کار آفرینی واقع در خیابان رشتیان که انواع مهارتهای هنری را با ارایه مدرک بین المللی از سازمان فنی و حرفه ای و بصورت رایگان آموزش میدهد استفاده کنند.
وارسته مدیر موسسه علمی پژوهشی میم، رئیس انجمن دبیران زیست شناسی استان و از مدیران و دبیران با سابقه آموزش و پرورش استان گیلان ضمن تبریک ولادت حضرت معصومه"س" و روز دختر به جامعه بشری با قرائت شعری با مطلع؛
" من از خدا که تو را آفرید ممنونم
از آن که روح به جسمت دمید، ممنونم ...
بیان داشت:
از فرصتی که شورای محترم شهر رشت و در راس آن جناب آقای دکتر ذاکری رییس محترم کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی جهت حضور دختران عزیز فراهم نمودند تشکر میکنم.
وی در ادامه صحبتهایش افزود: حال دختران ما امروز خوش نیست. می باید هر چه سریعتر و با تدبیری بنیادین برای حل و فصل وقایع اخیر و جلوگیری از تکرار مجدد آن راهکاری پیدا کنیم. نباید هر کسی آن هم در مقام پدر، هر جور که دلش میخواهد رفتار کند، بستر جامعه باید بگونه ای باشد تا همانطور که اگر پسری لغزش و خطایی را مرتکب شد می تواند به آغوش پدر و مادر برگردد، دختران ما نیز چنین احساسی داشته باشند. در واقع هیچ جایی امن تر از خانه و خانواده نیست.
وی در ادامه افزود: دختران ما می توانند با ایجاد شرایطی برابر و در فضایی مطمئن استعدادهای خود را بهتر بروز دهند.
وی در پایان اظهاراتش بیان داشت: جهت جلسه امروز و با توجه به نشستی که با جناب آقای میرشهیدی داشتم، سعی کردم دخترانی را به نمایندگی از طیفهای مختلف علمی، هنری، فرهنگی و ورزشی که صاحب عناوین برتر کشوری، استانی و برون مرزی هستند در پارلمان شهری و خانه مردم گرد هم بیاورم تا شاهد نمایشی شایسته از دختران توانمند و با استعداد رشتی باشیم.
دکتر کنعانی عضو هیئت علمی دانشکده علوم و ادبیات انسانی دانشگاه گیلان و از اساتید جامعه شناسی، از دیگر حاضران در جلسه ضمن تبریک روز دختر به جامعه ایرانی و گیلانی بیان داشت:
وقایع اخیر که بعضا بسیار تلخ و ناگوار هم بوده اند نشان داد که فعالین مدنی بمنظور احقاق مطالبات مدنی خود و در جهت بهبود زندگی دختران می باید هدفمندتر و با برنامه تر حرکت کنند.
وی در ادامه صحبتهایش افزود: کسانی که از زادگاه خود فاصله گرفته و در گذار زمان، بنابر دلایل عدیده، خود و خانواده شان نقل و انتقال هایی را از مکانی به مکان دیگر داشته اند، نباید با پسوندهای فامیلی خود مشکلی داشته باشند چرا که این پسوندها نشان دهنده کیستی؟ و چیستی؟ و مبین هویت ما هستند. نامهای ما بخشی مهم از فرهنگ ما هستند و اهتمام ما می باید در جهت تقویت مبانی فرهنگی باشد.
دکتر کنعانی در بخش دیگری از صحبتهایش با پرداختن به موضوع امنیت اظهار داشت: در مقوله امنیت ما با دو موضوع روبرو هستیم. یکی امنیت اجتماعی و آن دیگری امنیت انتظامی به گواه تاریخ و بر اساس مستندات موجود شهر رشت از دیر باز از مقوله امنیت اجتماعی بهره مند بوده است اما با توجه به توسعه رشت و تبدیل شدن آن بعنوان یک کلانشهر و بدلیل نبود مدیریت جامع شهری در آینده شاهد بروز و ظهور معضلات عدیده و نوظهوری خواهیم بود که می باید از هم اکنون برای آن تدبیری بیاندیشیم.
وی در ادامه اظهاراتش بیان داشت: مشکل ما نه انتصاب هاست و نه اکتسابها مشکل اساسی ما سوء استفاده از ویژگیهای انتصابی و اکتسابی است و این موضوع را ما از کلیشه های جنسیتی جذب می کنیم. جنسی سازی مشاغل خود یکی از معضلات جامعه ماست که باعث بروز آسیبهای فراوانی بویژه به اقشار ضعیف می شود. البته اگر ملاک ما اقتصادی باشد، مقصود مقایسه بین طبقه کارگر و سرمایه دار است اما اگر ملاک ما بر مبنای جنسیت باشد مساله ما بیولوژی خواهد بود. اینجاست که ما بیولوژی را ابزاری برای ضعیف و قوی کردن افراد قرار میدهیم که این موضوع خود باعث بروز نوعی دیگر از نابرابری میشود.
وی در پایان اظهاراتش بیان داشت:
آنچه که برای ما مهم است مبارزه با برخی ایدئولوژیهای تحمیلی است و دقیقا همین نابرابریهاست که باعث قتل رومینا و امثالهم میشود. آنچه که برای مسولان می باید مهم باشد تقویت وضعیت اجتماعی دختران و تدوین یک سلسله قوانینی است که حقوق این عزیزان بگونه ای جامع و کامل در آن لحاظ شده باشد و فراتر از آن فرهنگ سازی و النهایه نتیجه آن رشد و تعالی فکری و فرهنگی و رسیدن به امنیت اجتماعی بیشتر و کاهش میزان امنیت انتظامی است.
نظرات