برگزاری کارگاه آموزشی سبک زندگی اسلامی در شرکت آب منطقه ای زنجان
به گزارش روابط عمومی شرکت آب منطقه ای زنجان، در راستای گرامیداشت هفته عفاف و حجاب کارگاه آموزشی و سخنرانی سبک زندگی اسلامی با محوریت عفاف و حجاب و امر بمعروف و نهی از منکر با حضور مدیرعامل، رئیس دفتر هیئت مدیره، مدیران شرکت،مشاورامور زنان و خانواده، امور فرهنگی، ایثارگران و بانوان این شرکت با رعایت پروتکل های بهداشتی و حفظ فاصله گذاری اجتماعی در محل سالن مانیتورینگ و همکاران بصورت ویدئو کنفرانس در محل کار خود، امروز سه شنبه بیست و چهارم تیر ماه، برگزار شد.در ابتدای مراسم،مهندس اسماعیل افشاری با تبریک و گرامیداشت هفته عفاف و حجاب و آرزوی توفیق برای همه همکاران این شرکت در راستای عمل به فرامین الهی و شرعی در حفظ کرامت و عفت عمومی در همه فعالیت های زندگی، اظهارکرد: ائمه اطهار(ع) از بزرگترین الگوها و نشانه های حفظ کرامت انسانی هستند و اگر در مسیر ایشان حرکت کنیم،هیچ فردی آسیب اجتماعی و فرهنگی نخواهد دید.
در ادامه؛ حجت الاسلام والمسلمین صبری نیا ،امام جماعت شرکت آب منطقه ای زنجان که بعنوان سخنران این جلسه دعوت شده بود، با ذکر عناوین هفته عفاف و حجاب، تصریح کرد: ۲۱ تیر به نام حیا و عفت مقاومت فرهنگی واقعه گوهرشاد، ۲۲ تیر حیا و عفت تحکیم خانواده و فرهنگ فاطمی، ۲۳ تیر حیا و عفت فطرت انسانی و مطالبه جهانی، ۲۴ تیر حیا و عفت زمینه ساز ظهور، ۲۵ تیر حیا و عفت امنیت اجتماعی، ۲۶ تیر حیا و عفت احترام به قانون و تکریم جامعه و ۲۷ تیر حیا و عفت شکر عملی و تجلی بندگی نام گذاری شده است.
صبری نیا،با ذکر آیه ای از قرآن کریم در باب ارزش عفاف در خانواده و فلسفه وجودی خانواده، اظهار داشت: خانواده اجتماع کوچکی است که ابتداء با یک مرد و زن تشکیل می شود، دو نفری که بناست در تکامل معنوی و رشد مادی یکدیگر مشارکت کنند و بالاتر آن که هریک کمبود دیگری را در اوج محبّت و مودت جبران نمایند و چنانچه چیزی آنان را تهدید کرد و آرمانهای فکری و اعتقادیشان را به خطر انداخت، هر دو به دفاع برخیزند و جهت حیات و زندگی همیشگی خویش با آن مبارزه کنند و برای بقای خویش برنامه ریزی نمایند و نسل خود را دوام بخشند. قرآن کریم این اصل اساسی را با واژگانی زیبا چنین بیان می کند:«وَ مِنْ آیاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَکُمْ مِنْ اَنْفُسِکُمْ اَزْواجاً لِتَسْکُنُوا اِلَیْها وَ جَعَلَ بَیْنَکُم مَوَدَّةً وَ رَحْمَةً اِنَّ فِی ذلِکَ لاَیاتٍ لِقَومٍ یَتَفَکَّرُونَ» از نشانه های خداست آن که آفرید برای شما همسرانی از جنس خودتان تا بدیشان آرام گیرید و میان شما دوستی و مهربانی نهاد. هر آینه در این کار برای مردمی که بیندیشند نشانه ها و عبرتهاست.
وی تصریح کرد: خداوند سبحان قبل از تشکیل خانواده، در میان زن و مرد مودّت و محبّتی ایجاد نمود که هرگز بدون آن آرامش نمی یابند و آنگاه که مرد و زنی برای امر مقدّس ازدواج به یکدیگر نزدیک می شوند و مقداری سخن می گویند، گویا گمشده ای را که سالیان سال در پی آن بوده اند، می یابند و از یکدیگر به آسانی جدا نمی شوند.
امام جماعت شرکت آب منطقه ای زنجان،گفت:خانواده ها چشمه های کوچکی هستند که در جامعه تبدیل به رودهای خروشان می شوند و اگر این سرچشمه ها آلوده باشند، رودها نیز آلوده خواهند شد.
وی، با تشریح اینکه سه نوع عفاف در دین اسلام و کتاب آسمانی اسلام آمده است،اظهارداشت:یکی از بالاترین اقسام عفاف ،عفت جنسی است ،و عفت جنسی این است که انسان شهوت خود را کنترل کند وباید عفت داشته باشد،این عفت منظور عفت جنسی است و از این رو در زمان رسول اکرم بر زنان واجب شد، اعضاء و جوارح خود را از نا محرم بوسیله خمام که یه پارچه بلند بود بپوشانند.
حجت الاسلام صبری نیا خطاب به مستمعین گفت:برادران عزیز ،خواهران گرامی،اگر غریزه شهوت انسان، رها شود ، آسیب زیادی به جامعه خواهد زد ،فلذا اسلام برای ،مسئله ی کنترل شهوت و برای ایجاد عفاف در مردم ،ابتدا می گوید جلوی محرک ها را بگیرید،ببینید،محرک اول باعث می شود شهوت انسان تحریک بشود،چرا به همسران پیامبر (صلی الله علیه وآله) می فرماید :تحریک کننده حرف نزنید « فَلا تَخْضَعْنَ بِالْقَوْلِ فَیَطْمَعَ الَّذِی فِی قَلْبِهِ مَرَضٌ» ،این پیام به همه ی زن هاست،نوع حرف زدن یک خانم می تواند محرک باشد، لذا می فرماید که حرف زدن خانم ها نباید تحریک کننده باشد،آیه قرآن می فرماید:راه رفتن نباید محرک باشد،به زنان پیامبر(صلی الله علیه وآله)می فرماید:وقتی راه می روید ،جوری راه نروید که نامحرم تحریک شود.
امام جماعت شرکت،ادامه داد:دومین عفاف، عفت درگفتارانسان است،گفتارش هم باید عفیف باشد، امام باقر(علیه السلام )فرمود:یعنی همان طور که دوست داری مردم درباره ی شما حرف بزنند،همان طور حرف بزنید،که اگر این رعایت بشود چقدر گفتارها زیبا می شود،چطور دوست دارید مردم درباره ی شما حرف بزنند، شما هم همانطور با مردم حرف بزنید.
وی عنوان داشت:حجاب رفتاری، سومین نوع حجاب است که مرحوم شهید مطهری در کتاب حجاب خود می نویسد: رفتارها زبان دارند. گاهی با گوشه چشمت کسی را مسخره می کنی. تمسخر می کنی با حرکتت و این همان نادیده گرفتن عفت رفتاری است.
حجت الاسلام صبری نیا، به شیوه های دعوت فرزندان به نماز اشاره کرد و گفت: از جمله روشهای مؤثر و سریعالانتقال مطرح در روانشناسی رشد، روش الگوپذیری است، اگر پدر و مادر، والدین و اولیاء قبل از اینکه بخواهند کودک را با آداب اسلامی آشنا کنند، خود متخلق به اخلاق نبوی و اسلامی باشند و خود عمل کنند، کودک نیز تقلید کرده و عمل خواهد کرد، زیرا از سن 1 تا 7 سال کودک بدون دانستن فلسفه کار، صرفاً آن را تکرار میکند و این مساله در همه جوامع پذیرفته شده است و حتی نسبت به افراد بزرگسال نیز تاثیرگذار است.
وی به امر به معروف و نهی از منکر در محیط اداری و خارج از آن نیز تاکید نمود و افزود: فریضه امر به معروف و نهی از منکر تنها در تذکرات افراد عادی نسبت به بعضی گناهان جزئی خلاصه نمی شود، بلکه قیام بر ضد حکومت ستمگر و تلاش برای اصلاح ساختار سیاسی جامعه و تشکیل حکومتی بر اساس حق و قرآن نیز از مصادیق امر به معروف و نهی از منکر است. هرگاه در جامعه ای این فریضه مهم اجرا نشود و افراد در قبال پیاده شدن این امر خطیر احساس مسئولیت نکنند، مرگ آن جامعه حتمی خواهد بود و این موضوع باعث حرکت عظیم امام حسین (ع) به سمت دشت کربلا و برای برپایی این عنصر اساسی شد.
در پایان مراسم به نفرات برتر مسابقه نقاشی با موضوع روز دختر و مصرف بهینه آب و مسابقه قرآنی فرزندان خرد سال همکاران شرکت لوح تقدیر بهمراه جوایز ارزنده اهداء گردید.
لینک اصل خبر در سایت شركت آب منطقهای زنجان
نظرات