زادآوری کوکوی خالدار در تالاب زریوار

به گزارش روابط عمومی حفاظت محیط زیست کردستان؛ رییس اداره مریوان گفت: سال گذشته برای اولین بار این پرنده زیبا توسط دوستداران و کارشناسان حفاظت محیط زیست این شهرستان شناسایی شد و در اواخر تیرماه  سال جاری  هم  زادآوری کوکوی خالدار مشاهده شد.

ابراهیم همت بلند افزود: پرسنل یگان حفاظت این اداره حین گشت و کنترل این تالاب دو قطعه جوجه کوکوی خالدار را مشاهده کردند که نتیجه زادآوری این پرنده در تالاب زریوار(زریبار)بوده است و ادامه حیات این پرنده  نشان از امنیت بالای این تالاب در جذب پرندگان آبزی، کنارآبزی و غیر آبزی دارد.

طول بدن کوکوی خالدار بزرگ ۳۹ سانتی متر است و نشانه های تشخیص آن عبارتند از کاکل مشخص، دم دراز با کناره های سفید که شاهپرهای آن از وسط به کنار به تدریج  کوتاهتر می شود و سطح پشتی قهوه ای پر از لکه های سفید، سطح شکمی و طرفین سر آن سفید کرمی و گلویش زرد رنگ است؛ حلقه چشمی آن به رنگ نارنجی روشن است، پرنده نابالغ  سر تقریباً سیاه و بدون کاکل دارد و شاهپرهای نخستین آن  بلوطی پر رنگ است و در فصل زاد آوری خیلی پر سر و صدا و خودنماست و اغلب روی پرچین ها می نشیند.

زیستگاه های کوکوی خالدار در حاشیه یا فضاهای باز وسط جنگل، باغات زیتون دشته های پر بوته و کم درخت دیده می شود از نظر لانه سازی، معمولا در آشیانه پرندگان خانواده کلاغ (به خصوص زاغی) چند تخم گذار می کند.


لینک اصل خبر در سایت سازمان حفاظت محیط زیست

    منبع خبر

    سازمان حفاظت محیط زیست

    سازمان حفاظت محیط زیست یک سازمان دولتی در شهر تهران می باشد

      نظرات