کاهش خواب سرمایه با صنعتی سازی ساختمان
یک کارشناس مسکن گفت: باید سرعت ساختوساز بالا رود تا نیاز به یک تا یک و نیم میلیون واحد مسکونی در سال، برطرف شود.
به گزارش بنانیوز (BanaNews.ir) کامیار بیاتماکو در گفتوگو با ایسنا تصریح کرد: طبق آمارهایی که ظرف سالهای گذشته اعلام شده است، سالانه بین یک تا ۱٫۵ میلیون واحد مسکونی نیاز داریم.
وی افزود: بدیهی است روشهای سنتی ساختوساز پاسخگوی این میزان نیاز نیست و باید به انبوهسازی به روش صنعتی رو بیاوریم تا سرعت ساختوساز افزایش یافته و مشکل کمبود مسکن برطرف شود.
وی در ادامه تاکید کرد: روشی جز انبوهسازی صنعتی برای تامین و جبران کسری موازنهی بین عرضه و تقاضای مسکن در کشور وجود ندارد.
بیات ماکو در ادامه با اشاره به طول عمر مفید ساختمانها در کشور، خاطرنشان کرد: یک ساختمان سنتی میتواند مانند ساختمانی صنعتی عمر طولانی داشته باشد. مشکل عمده این است که ساختمانها را با مصالح استاندارد، نظارت خوب و دقیق نمیسازیم؛ اگر این موارد رعایت شود، یک ساختمان سنتی نیز میتواند ۲۰۰ سال عمر کند.
وی همچنین با تاکید بر اینکه اگر ساختمانهای صنعتی در میزان انبوه ساخته شوند، کاهش چشمگیری در هزینهی ساخت به وجود خواهد آمد، تصریح کرد: در ساختوساز صنعتی، ساختمان ظرف مدت یک تا ۱٫۵ ماه آمادهی بهرهبرداری میشود و در حقیقت خواب سرمایه به میزان قابل توجهی کاهش مییابد.
این کارشناس در پایان افزود: دانش فنی کافی را در این حوزه داریم. مشکل عمدهی ما در بخش اجرا است؛ متاسفانه مصرفکنندگان دانش فنی کافی را در این حوزه ندارند؛ اگر بتوانیم سواد فنی خریداران را در حدی بالا ببریم که از انتظارات واقعی خود مطلع شوند، بهتدریج وضعیت ساختوساز و دوام سرمایه بهبود خواهد یافت.
نظرات