تبدیل منطقه خلیج فارس به کانون حمل و نقل هوایی
به عقیده کارشناسان امور صنعت هوانوری ، با رشد سریع شرکت های هواپیمایی در حوزه خلیج فارس، این منطقه در آینده نه چندان دور به کانون حمل و نقل هوایی جهان تبدیل خواهد شد .
به گزارش بنانیوز (BanaNews.ir) گزارشها از سازمان هواپیمایی امارات حاکی از آن است که فعالیت شرکت های هواپیمایی منطقه خلیج فارس در دهه اخیر به میزان ۲۳ درصد افزایش یافته که این رقم در بخش جابجایی مسافران، منطقه را در صدر دیگر مناطق جهان قرار داده است .
برخی کارشناسان صنعت هواپیمایی پیش بینی می کنند در ۲۰ سال آینده ارزش خرید هواپیماهای مسافربری و ترابری توسط شرکت های هواپیمایی منطقه خلیج فارس به ۸۰۰ میلیارد دلار بالغ خواهد شد .
'راندی تینسنت' کارشناس ارشد یک شرکت بزرگ هواپیمایی در گزارشی پیش بینی کرد: طی دو دهه آینده تعداد سفارش خرید هواپیمای 'بویینگ' در منطقه خلیج فارس به دو هزار و ۵۰۰ فروند با ارزش ۴۵۰ میلیارد دلار برسد .
این کارشناس همچنین افزود: در همین مدت تعداد سفارش برای هواپیماهای 'ایرباس' در منطقه خلیج فارس به یک هزار و ۹۰۰ فروند به ارزش ۳۵۰ میلیارد دلار خواهد رسید.
وی معتقد است: عوامل عمده ای همچون بافت جمعیتی جوان در کشورهای منطقه خلیج فارس و نیز حضور طیف وسیعی از شاغلین خارجی در این منطقه، زمینه لازم برای توسعه صنعت هوانوردی در مسافت های میانه و دور را فراهم کرده است.
به عقیده تینسنت، برخورداری منطقه خلیج فارس از اماکن مقدسه و در بر داشتن آثار باستانی و مناطق طبیعی سیاحتی و نیز قرار گرفتن منطقه در محور میانه آسیا و آمریکا ، از دیگر عوامل مهم زمینه ساز برای رشد صنعت هوانوردی خاورمیانه محسوب می شود.
شرکت های هواپیمایی منطقه با استفاده از این عوامل جهت رشد و توسعه توان جابجایی هوایی مسافران گام های مهمی برداشته اند و با دادن سفارش های کلان برای خرید دهها هواپیمای مسافربری و باری، این تصمیم را به مرحله عمل رسانده اند .
در این راستا شرکت هواپیمایی ' الامارات ' متعلق به امارت دبی ، در جریان نمایشگاه تجهیزات هوایی دبی که هفته گذشته برگزارشد، قرارداد سفارش خرید ۷۰ هواپیمایی دوربرد 'بویینگ ۳۰۰-۷۷۷ ' به ارزش ۱۸ میلیارد دلار را امضا کرد .
این قرارداد بزرگترین قرارداد تاریخ شرکت آمریکایی بویینگ محسوب شد .
شرکت هواپیمایی قطر نیز در این نمایشگاه قرارداد خرید ۵۰ هواپیمای میان پرواز 'ایرباس آی ۳۲۰ ' و پنج فروند هواپیمایی غول پیکر 'آی ۳۸۰' را با شرکت اروپایی ایرباس امضا کرد.
به گفته ' شیخ احمد بن سعید آل مکتوم ' رییس شرکت هواپیمایی الامارات، این شرکت ایجاد شبکه بین المللی دوربرد خود را در طرح توسعه قرار داده است .
وی اضافه کرد: خرید هواپیماهای دوربرد 'بویینگ ۳۰۰ – ۷۰۰ ' و نیز ایرباس غول پیکر آی ۳۸۰ تمامی نقاط جهان را با یک پرواز به امارات مرتبط می کند.
این برآوردها حاکی از آن است که روند روبه رشد بخش مسافربری هوایی در منطقه خلیج فارس بطور طبیعی شرکتهای اروپایی در این بخش را با زیان مواجه خواهند کرد ، به ویژه آنکه شرکت های بزرگ فعال در این منطقه ، خواهان پوشش تمامی نقاط مهم جهان هستند.
این در حالی است که رقابت میان شرکت های هواپیمایی منطقه در برابر شرکت های بین المللی همچون هواپیمایی فرانسه (ایر فرانس ) و 'لوفت هانزا'ی آلمان طی چند سال اخیر به خوبی نمایان شده است.
براساس آمار و ارقام منتشر شده ، تعداد زیادی از مسافرین اروپایی و آمریکایی در چند سال اخیر به دلیل تفاوت قیمت بلیط ، به مسافرت با شرکت های هواپیمایی منطقه خاورمیانه روی آورده اند.
نظرات