شهرداری میتواند به یاری کودکان بازمانده از تحصیل ...
![شهرداری میتواند به یاری کودکان بازمانده از تحصیل بشتابد شهرداری میتواند به یاری کودکان بازمانده از تحصیل بشتابد](https://shora.mashhad.ir//parameters/mashhad/modules/cdk/upload/content/news/207205/resized_51D70E0E-6C3B-4B14-873E-CB3730F47E90jpeg.jpg)
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی شورای اسلامی شهر مشهدمقدس، شهناز رمارم، در یکصد و یازدهمین جلسه علنی شورای شهر مشهد به ایراد نطق پیش از دستور پرداخت؛ متن نطق به شرح ذیل است:
به نام خدا
تبریک عرض می کنم ولادت با سعادت حضرت ختمی مرتبت محمد مصطفی صلی الله علیه و آله و فرزندشان امام جعفر صادق(ع) را خدمت همه شیفتگان آن حضرت.
امیدوارم که مرام و سیره نبوی در دستور کار امت ایشان قرار بگیرد و اتفاقاتی که اخیراً به نام اسلام در دنیا رقم میخورد را شاهد نباشیم؛ هرچند میدانیم که استکبار جهانی برنامه اسلام هراسی را در دستور کارش قرار داده و گاهاً خشونت طلبان تیشه به ریشه اسلام میزنند که متاسفانه شاهد اتفاقات تلخی هستیم.
ابتدا هر دو وجه جریان اتفاق افتاده در فرانسه را محکوم میکنم و مطمئنم که مدافعان حقیقی اسلام نه طرفدار خشونت هستند و نه جنایت قتل یک معلم را تایید میکنند و همچنین همه آزاداندیشان رفتار رئیس جمهور فرانسه را که در کشورشان مدعی آزادی بیان هستند.
توهین به ساحت مقدس نبی اکرم و دفاع از کاریکاتوریستها و اتفاقاتی که در کشورشان اتفاق افتاده، در واقع و به نوعی مسلمانان را متهم کردند ولی اصلاً قابل قبول نیست اما همانطور که رئیس شورا در اول جلسه گفتند سیره نبوی حکم میکند که ما با محبت و مدارا و صلح و خرد ورزی با موضوع برخورد کنیم در زمان خود حضرت رسول(ص) هم از این اتفاقات افتاده. بارها و بارها روایاتی را شنیده ایم که بر سر پیامبر شکمبه خالی میکردند اما ایشان به دیدار کسی رفتند که این رفتار را با ایشان انجام داده بودند.
چون پیامبر آمده بودند تا مکارم اخلاقی را تکمیل کنند جبرییل به ایشان گفتند که اگر نبود خلق و خوی و محبت تو، مردم از دور تو پراکنده میشدند. ما باید این روایات را برای دفاع از حریم بیش از یک میلیارد مسلمان دنیا، سرمشق خودمان در دنیای امروز قرار بدهیم.
از این که بگذریم به مسائل محلی و شهری خودمان بپردازیم. ما در آستانه ۱۳ آبان قرار داریم که سالروز سه اتفاق مهم در کشور ما بوده، تبعید امام، تسخیر لانه جاسوسی و شهادت دو تن از دانش آموزان در صحن دانشگاه تهران در سال ۵۷ در مبارزه با ظلم ستم شاهی. این مناسبتها باعث شده تا این روز، روز مهمی در تقویم کشور ما باشد.
امسال به دلیل کرونا قطعاً متولیان کشور از برگزاری هرگونه تجمع که منجر به زیر سوال رفتن سلامتی فرزندان و مردممان بشود جلوگیری خواهند کرد، اما نفس عمل در تاریخ و تقویم ما باقی خواهد ماند و ملت ما سرلوحه کار خودشان قرار خواهند داد.
شنیدهام که فردا قرار است در صحن جامع رضوی تجمعی برقرار شود از متولیان خواهش میکنم که با توجه به اهمیت موضوع که برای همه ما روشن است اگر می خواهند برگزار کنند خواهشاً به دلیل سلامتی مردم و به دلیل جلوگیری از موج وحشتناک شیوع کرونا یا برگزار نشود یا با حداکثر پروتکل ها انجام بشود.
اگر بعد از این تجمعی برگزار نشود و قانون سختگیری انجام بشود قطعاً ما هم میتوانیم مانند چین که کرونا اول در آنجا شیوع پیدا کرد و اکنون کمترین آمار را دارد بتوانیم کنترلش کنیم.
اکنون می خواهم به موضوع دانش آموزان بپردازم. به موضوع آموزش و پرورش و تربیت که خودم از همین جامعه به شورای شهر راه پیدا کردم. روز دانشآموز است. امسال به دلیل شیوع کرونا دانش آموزان ما تجارب متفاوت آموزشی دارند.
بگذریم از موضوع معلمین ما که شرایط سختی بر آنها میگذرد و در زمان خودش به آن خواهیم پرداخت. در شهر مشهد حدود ۶۵۰ هزار دانشآموز روز اول مهر به سر کلاسهای درس رفتند.
بخشی از خانوادهها، اهمیت موضوع سلامت را دریافته اند و از حضور فرزندانشان در سر کلاسهای درس جلوگیری کردند اما به هر حال کلاسهای حضوری، نیمه حضوری و کلاس های فضای مجازی سکان تعلیم و تربیت این شهر و کشور را به دست گرفتهاند.
میخواهم بگویم که اگر ما امروز نتوانیم نسل آینده را درک نکنیم و به داد نظام تعلیم و تربیت نرسیم، طبیعتا خروجی همانی خواهد بود که امروز یک جوان در یک جای دنیا به خود اجازه می دهد که هر اتفاقی را به نام اسلام رقم بزند.
بالاخره رفتارهای جوانان ما منبعث از نظام آموزشی و پرورشی و تربیتی آنهاست چه نظام آموزشی رسمی وچه غیررسمی. من تصورم این است که درک ما از موضوع دانش آموزان ما با این شبکه شاد که ارائه میشود و مسائل زیرساختی که گاهاً خود وزارت آموزش و پرورش میگوید ۲۵ درصد جامعه ی دانش آموزی به اینترنت دسترسی ندارد حال ببینیم این ها آنهایی که به اینترنت دارند چه شرایطی دارند.
شهر مشهد ۶۵۰ هزار دانش آموز دارد از این تعداد ۲ الی ۳ درصد به هیچ نوع وسیله ارتباط جمعی دسترسی ندارند حتی تلویزیون. حدود ۱۲ هزار دانش آموز در مقطع ابتدایی و چیزی حدود 7 هزار دانش آموز در مقطع متوسطه اول و دوم به هیچ نوع وسیله آموزشی دسترسی ندارند. در کنار اینها بین حدود 15 تا ۲۰ درصد دانش آموزان به تبلت و موبایل هوشمند دسترسی ندارند این یعنی چیزی حدود صد هزار نفر در شهر مشهد آموزش آنها زیر سوال رفته.!
ما طبق تفاهمنامه یونسکو شهر یادگیرنده و شهر خلاق هستیم در این شرایط فرزندان ما دسترسی به وسایل آموزشی ندارند باید فکری به حالشان کرد.
ما میتوانیم بخشی از این بحث های معیشتی را در سطح کلان کشور که در حال انجام است، تفاهمنامهای با آموزش و پرورش منعقد کنیم و به کودکان بازمانده از تحصیل کمک کنیم آموزش کودکان بازمانده از تحصیل را به عهده بگیریم؛ کمک کنیم به آموزش و پرورش فرزندان ما خصوصاً طبقه فرودست و محروم حاشیه شهر.
در شرایطی که در همین شهر مشهد متاسفانه سه روز پیش یک دانش آموز دختر دبیرستانی به خاطر نداشتن تبلت خودکشی میکنه و الان در بیمارستان بستری است و دانش آموزان دیگری که کم کم دارند ترک تحصیل میکنند، اینها وقایع تلخی است که زیر پوست این شهر میگذرد و مدیران محلی شهر هرچند وظیفه مستقیم ندارند باید چارهجویی کنند؛ همچون خیلی عرصهها که وظیفهی مستقیم نداشتیم وارد شدیم، در بحث تعلیم و تربیت هم در این شرایط فعلی ورود پیدا کنیم.
چرا نباید شهرداری تعدادی از این دست را بپذیرد و به صورت امانی در اختیار مدارس قرار دهد تا آخر سال آنها را برگردانند.
ما سالهای گذشته یادمان نمیرود کتابی که میگرفتیم بعد از پایان سال تحویل می دادیم. وسایل ارتباط جمعی را در اختیارشان قرار دهیم و از این طریق میتوانیم این تجهیزات را در اختیارشان قرار دهیم.
متاسفانه در این شرایط بازماندگان از تحصیل که شرایط سختی دارند دختران ما بیشتر در معرض بازماندگی از تحصیل هستند و خواهند بود؛ دانش آموزان نسل امروز را دریابیم چراکه از این طریق میتوان به نظام تعلیم و تربیت کمک کرد.
نظرات