تامین آب شرب 53 هزار نفر از جمعیت روستایی سیستان و بلوچستان تا پایان سال مالی 99 / تخصیص بالاترین میزان اعتبار در حوزه‌ آبرسانی روستایی به این استان

تامین آب شرب 53 هزار نفر از جمعیت روستایی سیستان و بلوچستان تا پایان سال مالی 99 / تخصیص بالاترین میزان اعتبار در حوزه‌ آبرسانی روستایی به این استان

به‌گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، "علی‌رضا قاسمی" با اعلام این خبر اظهار کرد: احداث سدهای پیشین و زیردان به ترتیب در دهه‌های ۷۰ و ۹۰ توسط وزارت نیرو اجرا و به بهره‌برداری رسیده و قبلا نیز در بهره‌برداری از سد پیشین مطالعات آبرسانی به تمامی روستاهای پایین دست سد با تأمین آب از سد مذکور تحت عنوان مجتمع آبرسانی ۴۰۰ روستایی صورت گرفته است.
وی افزود: مطالعات اولیه این طرح از سال ۱۳۷۷ با عنوان طرح آبرسانی به مجتمع ۴۰۰ روستایی شهرستان چابهار و نیکشهر آغاز شد که با احداث سدهای جدید در دهه‌ ۹۰ از جمله سد زیردان بازنگری مطالعات طی سال‌های ۸۷-۸۸ انجام و در شرکت مهندسی آبفای کشور تصویب شده است.
وی ادامه داد: شروع عملیات اجرایی پروژه تحت عنوان مجتمع ۲۶۱ روستایی تلنگ، پلان و پیرسهراب از سال ۸۹ آغاز و مقرر شد جمعیتی معادل ۷۴ هزار نفر در ابتدا و ۱۴۰ هزار نفر در افق طرح مذکور بهره‌مند شوند که با ابلاغ اعتبارات صندوق توسعه ملی به فرمایش مقام معظم رهبری اجرای طرح با سرعت بیشتر از قبل در دستور کار قرار گرفت به نحوی که تاکنون ۳۰۰ کیلومتر خطوط انتقال اصلی و فرعی، ۳۷۰ کیلومتر شبکه توزیع آب شرب و ۲۱ هزارمتر مکعب مخزن ذخیره و همچنین پکیج تصفیه آب اضطراری اجرا شده است.
قاسمی با اشاره به اینکه  بالاترین میزان تخصیص اعتبار در حوزه‌ی آب به سیستان و بلوچستان اختصاص دارد که این امر نشان دهنده نگاه ویژه مقام معظم رهبری و دولت به این استان است، یادآور شد: به‌رغم اقدامات زیربنایی مهمی که در آبرسانی به جمعیت روستایی استان صورت گرفته تا عقب ماندگی‌هایی که در بخش آب روستایی به دلیل حجم بالای کار، گستردگی و در پی آن تحمیل هزینه‌های هنگفت آبرسانی وجود دارد، در تلاش هستیم با اقدامات مدیریتی و سازه‌ای طرح‌های توسعه آب روستایی را که در قالب مجتمع‌های آبرسانی تعریف شده است به اتمام برسانیم.
وی افزود: با شناسایی و تلاش برای رفع مشکلات در سال جاری، در راستای بهره‌مند شدن اهالی روستاهای منطقه با استفاده از ظرفیت موجود خطوط انتقال و شبکه های توزیع قدیمی و پکیج تصفیه آب نصب شده، تعداد 185 روستای زیر مجموعه مجتمع با جمعیت 45 هزار نفر از نعمت آب شرب بهره‌مند شده‌اند و در حال حاضر پیمانکاران در منطقه فعال بوده و خطوط انتقال جدید رفع نقص می‌شود و به تناسب پیشرفت کار شبکه‌های توزیع جدید اجرا شده، وارد مدار بهره‌برداری خواهند شد.
وی خاطرنشان کرد: پیش‌بینی می‌شود تا پایان نیمه اول سال ۱۴۰۰ تمامی روستاهای باقی مانده تحت پوشش مجتمع تلنگ، پلان و پیرسهراب از نعمت آب شرب بهره‌مند شوند.
قاسمی با اشاره به اینکه تاکنون ۱۸۰ میلیارد تومان برای طرح مذکور از محل اعتبارات عمرانی هزینه شده افزود: جهت تکمیل طرح با در نظر گرفتن احداث تصفیه خانه نهایی، اعتباری معادل ۱۸۷ میلیارد تومان مورد نیاز است.
این مقام مسئول با اشاره به طرح آبرسانی به ۲۱۳ روستای در زیرمجموعه سد پیشین با جمعیت ۱۰۵ هزار نفر گفت : طرح آبرسانی به زیرمجموعه سد پیشین پس از تکمیل و تصویب مطالعات در سال 96 در دستور کار شرکت آب و فاضلاب از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی قرار گرفته است.
وی ادامه داد: به منظور اجرای سریع‌تر پروژه، شرکت در سال ۹۵ با هماهنگی شرکت مهندسی آبفای کشور اقدام به برگزاری فراخوان انتخاب سرمایه‌گذار برای اجرای کامل پروژه به روش BOT  نمود که متأسفانه علی‌رغم فراخوان مجدد، سرمایه‌گذاران منطقه از طرح مذکور استقبال نکرده و عملیات اجرایی در دستور کار خود شرکت آبفا قرار گرفت و در راستای آن اقدام به اجرای خط انتقال آب از تصفیه خانه تا بند شیرگواز کرده که تاکنون ۲۰ کیلومتر از خط اجرا شده است و با توجه به اینکه پیمانکار طرح توانایی اجرای کار را ندارد مراحل خلعیت پیمانکار از اجرای پروژه در حال انجام مراحل قانونی در مراجع ذی‌ربط است.
قاسمی تصریح کرد: طرح آبرسانی به مجموعه مجتمع دلگان‌ها شامل ۲۵ روستا (با تأمین آب از مجموعه تلنگ) و تمامی روستاهای نوار ساحلی با تأمین آب از آب شیرین کن پسابندر در دستور کار فعلی شرکت قرار دارد و پیش‌بینی می‌شود با اجرای طرح‌های فوق جمعیتی معادل 15 هزار و 800 نفر از نعمت آب شرب بهره‌مند شوند.
مدیرعامل آبفای سیستان و بلوچستان با اشاره به کمبود اعتبارات و لزوم استفاده از ظرفیت سرمایه گذاری افزود: به منظور استفاده از ظرفیت‌های ایجاد شده در قانون بودجه برای احداث آبگیر سدپیشین، خط آب خام و تصفیه خانه به مبلغ ۲۰۰ میلیارد تومان جهت استفاده از تسهیلات ماده ۵۶  قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت و استفاده از ظرفیت سرمایه‌گذاری گزارشات توجیهی آماده و اسناد ارزیابی کیفی انتخاب سرمایه‌گذار، در شرکت مهندسی آبفای کشور جهت تصویب در حال بررسی است.
وی افزود: در صورت اجرای این بخش از طرح و استفاده از ظرفیت خطوط انتقال قدیمی (خط فولادی شیرگواز) و شبکه‌های توزیع موجود امکان بهره‌مندی تعداد ۱۴۹ روستا با جمعیت ۷۳ هزار نفر میسر می‌شود.
قاسمی در پایان گفت: در سال جاری از محل اعتبارات متمرکز ملی برای استان سیستان و بلوچستان، 156 میلیارد تومان مصوب و ابلاغ شده که با تخصیص کامل اعتبارات، برنامه تامین آب پایدار 173 روستا با جمعیت 53 هزار نفر در کل استان تا پایان سال مالی 99 در دستور کار شرکت آب و فاضلاب استان قرار گرفته و در مجموع برای تکمیل و بهره‌برداری پروژه‌های آبرسانی 920 میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
لینک اصل خبر در سایت وزارت نیرو

    منبع خبر

    وزارت نیرو

    وزارت نیرو

    وزارت نیرو

      نظرات