ظرفیت ذخیره سازی رواناب ها در استان بوشهر به یک میلیارد و 200...
معاون طرح و توسعه شرکت سهامی آب منطقه ای بوشهر در مصاحبه ای به تشریح اقدامات این شرکت در حوزه سد سازی و توانمندی استان در زمینه مهار رواناب ها پرداخت.به گزارش روابط عمومی شرکت سهامی آب منطقه ای بوشهر، مهندس جمشید تویل اظهار کرد: با توجه به قرارگیری استان بوشهر در نقطه انتهایی دو حوضه آبریز حله و مند، ضرورت حداکثر بهره برداری از رواناب های این دو حوضه پیش از تخلیه به دریا دوچندان است.
وی افزود: از دو دهه پیش، مطالعات گسترده ای در همه ی حوضه های آبریز اصلی و داخلی استان صورت گرفته است و تا کنون 4 سد بزرگ و 9 سد متوسط و کوچک به بهره برداری رسیده است یا در حال ساخت می باشد.
معاون طرح و توسعه شرکت سهامی آب منطقه ای بوشهر با اشاره به اهداف ساخت سدها گفت: در مطالعات هر پروژه، اهداف آن مورد ارزیابی قرار می گیرد و فاز مطالعات علاوه بر تشریح مباحث فنی سازه، به بیان میزان آورد، تخصیص بخش های مختلف و حتی تاثیرات اجتماعی آن سد نیز می پردازد.
تویل اظهار کرد: علاوه بر مطالعات مذکور، برای ساخت هر سد جلسات مهندسی ارزش نیز برگزار می گردد که ارائه پیشنهادات و مباحثه فنی در این جلسات گاهاً در طول چندین روز به درازا می انجامند.
وی خاطرنشان کرد: نتیجه این اقدامات، طرح ریزی و احداث سدهای بزرگ و کوچکی است که از اولین مراحل اجرا، بالاترین ضریب ایمنی و کارایی را دارند.
معاون طرح و توسعه شرکت سهامی آب منطقه ای بوشهر بیان کرد: نمونه های زیادی برای تایید این موضوع وجود دارد که می توان به روگذری سیلاب از فرازبند سد باغان به مدت 8 ساعت و به ارتفاع بیش از 3 متر در سیلاب سال 1395 و تعدیل شدت سیلاب این رودخانه، کنترل سیلاب رودخانه خاییز در سیلاب اخیر توسط سیستم انحراف آب "سد خاییز" و همچنین کاهش شدت و خسارات سیلاب در بخش شبانکاره توسط دو بند محور 12 و 14 در سیلاب هفته گذشته دشتستان اشاره کرد.
مهندس جمشید تویل افزود: فرازبند و تونل های انحراف سد دالکی نیز در سیلاب اخیر، موجب کاهش دبی پیک از 1900 به 1100 مترمکعب بر ثانیه شد و با تکمیل این سد، کلیه سیلاب های مخرب رودخانه دالکی در مخزن آن ذخیره خواهد شد و در فصل گرم در اختیار کشاورزان منطقه قرار می گیرد.
وی اظهار کرد: سیستم انحراف آب سد دالکی شامل دو رشته تونل به طول مجموعاً 1500 متر و یک فرازبند به ارتفاع 60 متر می باشد .
معاون طرح و توسعه شرکت سهامی آب منطقه ای بوشهر ابراز امیدواری کرد: با تکمیل سدهای در دست ساخت، ظرفیت ذخیره سازی رواناب ها در استان بوشهر به بیش از یک میلیارد و 200 میلیون مترمکعب خواهد رسید و این موضوع، افق های جدیدی را پیش روی استان در حوزه تامین آب می گشاید.
مهندس جمشید تویل با تاکید بر نقش مهم پروژه های سد سازی، به سد رییسعلی دلواری به عنوان یک طرح در حال بهره برداری اشاره و تصریح کرد: در صورت عدم ذخیره سازی حجم سیلاب بالادست در مخزن سد رییسعلی دلواری، بیش از 60 میلیون مترمکعب بدون استفاده از دسترس خارج می شد.
وی افزود: در عدم کنترل حجم عظیم سیلاب مذکور و ترکیب شدن آن با رواناب های میان حوضه ای و همچنین سیلاب رودخانه ی دالکی، می توانست عواقب فاجعه باری را به همراه داشته باشد.
لینک اصل خبر در سایت شرکت سهامی مادر تخصصی مدیریت منابع آب ایران
نظرات