کارخانه نوآوری، اقدامی غرورآفرین در جهت پاسخ به  ...

کارخانه نوآوری، اقدامی غرورآفرین در جهت پاسخ به ...

کارخانه نوآوری، اقدامی غرورآفرین در جهت پاسخ به مطالبه و خواست جوانان و نخبگان مشهدی است

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی شورای اسلامی شهر مشهدمقدس، محمدرضا حیدری در نشست تخصصی که با موضوع منطقه نوآوری مشهد در دانشگاه فردوسی برگزار شد، با بیان اینکه شهر، به‌عنوان یک موجود زنده و پویا، در کنار اداره مطلوب، نیازمند نگاه‌های توسعه‌گرایانه معطوف به آینده، با شناخت و آگاهی از مسیر رشد و تکنولوژی و فناوری است، اظهارکرد: این مهم پیوسته به‌عنوان یک سیاست و رویکرد شاخص، مدنظر شورای پنجم و مورد توجه مدیریت شهری مشهد بوده و بر همین اساس، مجموعه‌ای کارآمد و توانمند در معاونت برنامه‌ریزی شهرداری، ابتدا تحت مدیریت آقای مهندس «آل‌شیخ» و در ادامه راه، خانم دکتر «مهربان» شکل گرفت.

وی در ادامه گفت: دستاوردها و خروجی این زحمات و تلاش‌ها و اقدامات در عرصه‌ نوآوری برتمامی فعالان این حوزه و جامعه نخبگانی شهر مشهود و ملموس است.

حیدری، مشهد را برخوردار از ظرفیت‌ها و نیروهای خلاق و نوآور دانست و افزود: شهر ما با محوریت دانشگاه فردوسی و آزاد و ... و چهره‌های نوآور خود به‌عنوان یک قطب علمی در کشور شناخته می‌شود و لذا نیازمند حمایت و برخورداری و ایجاد زیرساخت‌های مناسب است.

وی خاطرنشان کرد: بی‌توجهی نسبت به ایجاد زیرساخت‌‎ها، خروجی و ثمره‌ای جز عدم شکوفایی استعدادها و ظرفیت‌ها و یا مهاجرت افراد خلاق و نوآور در پی نخواهد داشت.

رئیس شورای شهر مشهد، کارخانه نوآوری را سرمایه‌ای بزرگ و اقدامی غرورآفرین در عرصه نوآوری دانست و گفت: ساخت و احداث این کارخانه، در نزدیک‌ترین موقعیت مکانی نسبت به دانشگاه فردوسی، به‌عنوان قطب علمی شرق کشور و با اعتبار 100 میلیاردتومان، آن هم در شرایط سخت اقتصادی کنونی حاکم بر کشور، مورد توجه شورای شهر و شهرداری مشهد قرار گرفت.

حیدری افزود: مشارکت مستقیم شهرداری در ساخت و تجهیز مرکز نوآوری، همچون اقدامی که شهرداری مشهد در بحث ساخت کارخانه نوآوری کرده، در کشور نظیر ندارد؛ در شهرهایی چون تهران، شاهد مشارکت شهرداری، آن هم در حد انعقاد تفاهم‌نامه‌ای چندجانبه با دانشگاه‌ها و صرفا برای محدوده و منطقه‌ای مشخص هستیم.

وی با بیان اینکه طی‌ سال‌ها،‌ کاربری‌‌های مختلفی برای مکان فعلی کارخانه نوآوری مطرح بود و سرانجام در تصمیمی کارشناسی و هوشمندانه، ساخت کارخانه نوآوری در دستورکار مدیریت شهری قرار گرفت، تصریح کرد: پیشنهادهایی مبنی بر تجاری‌سازی و یا دیگر کاربری‌ها برای این زمین‌ که از ارزش اقتصادی بالایی برخوردار است، مطرح شده بود ولی با توجه به خلاء زیرساختی مناسب برای کسب‌وکارهای پژوهشی و نوآورانه، چنین تصمیمی را گرفتیم.

حیدری تاکید کرد: شورای شهر و شهرداری مشهد هیچ انگیزه اقتصادی نسبت به این پروژه ندارد و درآمدهای آن هم صرف هزینه‌های جاری و اداره مجموعه می‌شود.

رئیس شورای شهر مشهد با اشاره به معماری بی‌نظیر و جذابیت‌های بصری و فضای سبز بسیار خوبی که در عین حفظ و تقویت بافت هویتی بنا، در کارخانه نوآوری بکارگرفته شده است، گفت: از تلاش‌های مجدانه شهردار مشهد که این پروژه را از مرحله ایده تا طراحی و اجرا پیگیری کرد، تقدیر و تشکر می‌کنیم؛ نخبگان و شهروندان عزیز مشهدی پس از افتتاح و بازدید از این مجموعه، حجم گسترده کاری که انجام شده را بیشتر متوجه خواهند شد.

وی خاطرنشان کرد: پیشتر نیز شهرداری مشهد بسترهای مختلفی برای تعامل و همکاری با بدنه علمی و دانشگاهی ایجاد کرده که از جمله آنها می‌توان به برگزاری رویدادها و مسابقات علمی، نوآوری و فناورانه مختلف، قرارداد یک میلیاردتومانی شهرداری مشهد با دانشکده مهندسی برای مهندسی معکوس در باب قطعات قطارشهری با هدف بومی‌سازی تلاش‌ها و ... اشاره داشت.

رئیس شورای شهر مشهد در ادامه با بیان اینکه پارک‌های علم و فناوری کارنامه خوبی تاکنون داشته‌اند و در بخش سخت‎افزاری بسیار کارآمد و موثر واقع شده‌اند، گفت: عرصه نوآوری و استارتاپ‌ها و شتاب‌دهنده‌ها بیشتر در بعد نرم‌افزاری فعال هستند؛ دانشجویان نیز باید دسترسی راحتی به این مکان‌ها داشته باشند چراکه این تسهیل دسترسی، انگیزه‌بخش و موجب انسجام نخبگان و بدنه دانشگاهی می‌شود.

حیدری با تاکید بر لزوم پیوستگی بین دانشگاه و کارخانه نوآوری، به‌عنوان محلی برای فعالیت استارتاپ‌ها، گفت: در بحث کارخانه‌آوری‌های نوآوری، تمامی عوامل دخیل و ظرفیت‌ها باید در کنار یکدیگر قرار گیرند؛ همکاری، تعامل و شبکه‌سازی و پشتیبانی های مجموعه های مختلف از یکدیگر و بخش های حقوقی و تجاری‌سازی ایده میتواند به اشتغال و درآمد و فناوری منتج شود.

وی ضمن اظهار خرسندی از اینکه با همکاری مدیریت شهری و دانشگاه فردوسی و بدنه دانشگاهی و نخبگانی مشهد، ظرفیتی به نام کارخانه نوآوری شکل گرفته و طی روزهای آتی به بهره‌برداری می‌رسد، تصریح کرد: کارخانه نوآوری موجب انسجام بخش‌های نرم‌افزاری و نحوه تعاملات و هم‌افزایی‌ها و ظرفیت‌ها می‌شوند و جوانان و نوآوران مشهدی از این ظرفیت به بهترین شکل بهره خواهند برد.

حیدری در ادامه با اشاره به مصوبه اخیر شورای شهر در باب زون فناوری، گفت: در مصوبه شورا از ظرفیت‌های قانونی بهره گرفته‌ایم و این مهم در دو فاز تعریف شده که فاز نخست به زودی شکل می‌گیرد و فاز دوم نیز به تبع آن ایجاد می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: مصوبه شورای شهر ظرفیت مناسبی را پیش‌روی استارتاپ‌ها قرار می‌دهد تا براساس ضوابط قید شده در آیین‌نامه مربوطه،‌ در کاربری‌های مسکونی مستقر شوند.

حیدری افزود: این مصوبه مراحل نهایی خود برای ابلاغ به شهرداری را طی می‌کند و امیدواریم ماه آینده آماده و قابل استفاده و بهره‌برداری شرکت‌ها شود تا آثار و برکاتش را برای شهر و بخش‌های علمی و تخصصی و حوزه‌های مختلف ببینیم.

وی با بیان اینکه امیدواریم کارخانه نوآوری مشهد در تعامل با بدنه دانشگاهی و نخبگانی، به قطب نوآوری و فناوری خاورمیانه تبدیل شود، گفت: نقش دانشگاه‌های مشهد و پارک علم و فناوری در این زمینه بسیار مهم است؛ کارخانه نوآوری موجب هدایت سرمایه‌گذاری‌ها به عرصه فناوری و علم و دانش می‌شود.

حیدری کارخانه نوآوری را هدیه ناقابلی به تمامی جوانان و خلاقان و جامعه دانشگاهی و فعالان عرصه علم و دانش و پژوهش مشهد دانست و گفت: بسیار خرسندیم که مدیریت شهری برخاسته از شورای پنجم در راستای تحقق خواست و نیاز این قشر از جامعه حرکت کرده تا موجبات پویایی روزافزون ایشان را فراهم آورد و آنها را نسبت به آینده امیدوارتر کند.

لینک اصل خبر در سایت شورای شهر مشهد

    منبع خبر

    شورای شهر مشهد

    شورای شهر مشهد یک شورای شهر در شهر مشهد می باشد

      نظرات