چرا نباید به پرندگان وحشی غذا بدهیم؟
ایرنا- گنجشکها، کبوتران وحشی و قمری ها در خانه ها و برخی از پرندگان آبزی در حاشیه تالاب ها و رودخانه ها و از جمله در حاشیه رودخانه خشک شیراز معمولا میهمانان ثابت و اصلی این سفرههای بیرون از خانه شهروندان در شیراز هستند.
هر چند هدف از میهمان کردن این پرندگان، در فرهنگ ما معمولا تقسیم رزق و روزی و یاری رساندن به این آفریدههای خداوند است ولی شاید درصد پایینی از مردم بدانند که این کار نه تنها به سود آنها نیست، بلکه به زیان آنهاست. و همچنین خطر انتقال بیماری های مشترک انسان و حیوان را نیز به دنبال دارد.
لیلا جولایی، رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست استان فارس معتقد است : در شرایط عادی نیازی به غذا دادن به حیوانات و جانداران حیات وحش نیست، حیواناتی که از نظر جسمانی سالم هستند میتوانند شکار کنند ، به چرا بروند و غذای مورد نیاز خود را بیابند ، غذا دادن به جانوران وحشی در موارد خاص فقط توصیه شده است ، مثلا شرایطی که برف سنگین آمده باشد علوفه ریزی برای حیوانات یا دانه پاشی برای پرندگان توصیه میشود.
وی یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در حالت عادی غذا دهی به پرندگان و حیوانات وحشی توصیه نشده است ، در رودخانه خشک شیراز طیف وسیعی از پرندگان از جمله کاکایی ها هر روز دیده می شوند که مردم به آن غذا می دهند، این پرندگان زباله خوار هستند و اطراف شیراز در محل سایت دفن زباله هم فراوان دیده میشوند.
رئیس اداره نظارت بر امور حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست استان فارس افزود: این پرندگان معمولا هر روز یک مسیر کوتاه مهاجرت دارند که از محل دفع زباله شیراز تا رودخانه خشک می آیند و غذا را در اینجا پیدا میکنند، غذا دادن به این ها توصیه نمی شود، ما در فصل شیوع آنفلوانزای پرندگان هستیم و باید از تجمع پرندگان جلوگیری کنیم و احتیاط این است که مردم هم به این پرندگان نزدیک نشوند تا از خطر انتقال بیماری مشترک هم در امان بمانند.
وی اضافه کرد : همچنین به پرندگان تالابی هم بهتر است نزدیک نشویم و به آنها هم غذا ندهیم.
نظرات