پروژه ساز و کاری "سامانه پیشرفته اجرای بازار برق ایران" رونمایی شد

پروژه ساز و کاری "سامانه پیشرفته اجرای بازار برق ایران" رونمایی شد

به‌گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو (پاون)، "رضا اردکانیان" وزیر نیرو صبح امروز سه‌شنبه پروژه ساز و کاری "سامانه پیشرفته اجرای بازار برق ایران" را که طرحی پژوهشی است و با همکاری پژوهشگران پژوهشگاه نیرو در قالب 8 پروژه، از اردیبهشت سال 95 آغاز شده را پس از ارائه گزارش داود فرخزاد مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران، به بهره‌برداری رساند.
بر این اساس، ایده اصلی طراحی این سامانه، افزایش ایمنی شبکه برق با یکپارچه سازی برنامه‌ریزی آرایش تولید واحدهای نیروگاهی است.
بهره‌برداری بهینه از شبکه برق شامل یک فرآیند طولانی و پیوسته است که از برنامه‌ریزی تعمیرات سالیانه شروع، با برنامه‌های تعمیرات کوتاه مدت ادامه و به برنامه آرایش تولید میان روزی و سپس تسویه حساب خرید و فروش برق ختم می‌شود. صحت این فرآیند وابسته به آگاهی و برنامه‌ریزی مناسب از وضعیت بار شبکه، وضعیت سوخت و وضعیت آب پشت سدها است.
این گزارش می‌افزاید، در این پروژه اهدافی چون برنامه‌ریزی فنی و اقتصادی منابع سوخت و آب با توجه به شرایط مختلف شبکه برق ایران، پیش‌بینی بار شبکه برق به صورت ساعتی، برنامه‌ریزی فنی و اقتصادی آرایش واحدهای نیروگاهی بازار روزانه و میان روزی، طراحی و توسعه نرم افزار شبیه سازی و داده کاوی بازار برق ایران جهت طراحی، پایش و تحلیل بازار برق ایران و طراحی و توسعه سیستم تسویه حساب بازار برق ایران با افزایش سرعت محاسبه ها و گزارش گیری متنوع دنبال شده است.
همچنین از مزایای اصلی این طرح می‌توان به کاهش هزینه‌های صنعت برق ناشی از بهره‌برداری بهینه‌تر از شبکه برق کشور، افزایش امنیت شبکه برق کشور ناشی از مدل‌سازی قیود شبکه و تهیه آرایش‌های تولید میان روزی، بومی‌سازی نرم افزارهای بازار برق در داخل کشور، در اختیار بودن سورس کد برنامه‌ها جهت تکمیل و توسعه در راستای پدافند غیرعامل، پشتیبانی سریع با هزینه نگهداری کمتر نسبت به نمونه خارجی، امکان توسعه و  بروز‌رسانی نرم افزارها با توجه به توسعه شبکه و تغییر قوانین بازار برق و صرفه‌جویی اقتصادی در تهیه نرم افزار نسبت به مشابه خارجی عنوان کرد.
این گزارش حاکی است، پیش از اجرای این طرح، بازار برق با چالش‌های مختلفی مانند عدم توانایی در مدل‌سازی کامل قیود شبکه، افزایش هزینه‌های صنعت برق، عدم امکان تهیه نرم‌افزارهای مشابه از خارج از کشور، غیر مکانیزه بودن بسیاری از فرآیندها بین بخش‌های درگیر در تهیه آرایش تولید نیروگاه‌ها و زمان‌بر بودن فرآیندهای برنامه‌ریزی تعمیرات، مواجه بود.
این گزارش می‌افزاید، این طرح شامل بخش‌های تدوین و طراحی نرم‌افزار بازار میان روزی، طراحی و توسعه نرم‌افزار تسویه حساب بازار برق ایران، طراحی و توسعه نرم‌افزار پیش‌بینی بار شبکه برق ایران، برنامه‌ریزی تعمیرات واحدهای نیروگاهی با لحاظ محدودیت منابع سوخت و آب، طراحی وتوسعه نرم افزار شبیه ساز بازار برق ایران و طراحي و توسعه نرم‌افزار داده‌کاوي و استقرار سيستم نوين و مستمر داده‌کاوي در بازار برق ايران است.
لینک اصل خبر در سایت وزارت نیرو

    منبع خبر

    وزارت نیرو

    وزارت نیرو

    وزارت نیرو

      نظرات